AGU introduceert 's werelds eerste strandfietsbroek


Het strandraceseizoen voor mountainbikers is in volle gang. Dat renners een speciale strandfiets hebben, is al heel gewoon. Maar vanaf nu kunnen ze ook in een speciale strandbroek het strand op. AGU introduceert met de Beach Racer ’s werelds eerste strandbroek.
 
‘Dit is niet zomaar een comfortabel warme collant, hij is speciaal ontworpen voor beach bikers’, legt Wesley Dominicus uit, productmanager Bike Gear van AGU. ‘Als je op het strand fietst, heb je last van opspattend water dat door het profiel van de band ook nog eens op je rug terecht komt. Normaal gesproken gaan deze spatjes door de kleding heen met natte, koude spieren als gevolg. Een regenbroek is geen optie en daarom hebben we deze Beach Racer ontwikkeld.’
 
De introductie van de Beach Racer is opnieuw een primeur van AGU, dat eerder al uitvinder van het moderne regenpak was en het kunstzeem in Nederland voor de massa toegankelijk maakte. De stof van de Beach Racer is comfortabel warm en rekbaar, net als bij de andere collants. Maar het materiaal dat voor deze collant gebruikt is, is sterk waterafstotend aan de buitenzijde en absorbeert het zweet aan de binnenzijde. Het ontwerp is zo dat het aantal naden tot een minimum beperkt is zonder afbreuk te doen aan de nauwsluitende pasvorm. Water kan zo niet door de openingen van de naden dringen. Het zeem is met een speciale dubbellaagse constructie vastgezet, waardoor er geen naden aan de buitenzijde van de broek zitten. Ter bescherming tegen de snijdende wind die op het strand vrij spel heeft, is het kruisdeel gemaakt van winddicht materiaal.
 
De Beach Racer is verkrijgbaar als lang en als ¾ model, zowel met als zonder zeem.