Topsport in elke vezel:

Team Jumbo-Visma en AGU breiden strategische samenwerking uit met kleding voor schaatsteam

In het kort:

  • Na jarenlange samenwerking binnen het wielrennen, is AGU vanaf het nieuwe schaatsseizoen ook kledingpartner van het schaatsteam van Team Jumbo-Visma.
  • Als expert voor de snelste kleding helpt AGU daarmee onder anderen Thomas Krol, Antoinette de Jong, Kai Verbij, Joy Beune en Patrick Roest het beste resultaat te behalen.
  • Naast het Pro Team kleedt AGU ook het Development en Marathon Team van het schaatsen.

Alkmaar, 20 december 2021 - Vanaf het schaatsseizoen 2022 is AGU de officiële kledingpartner van de schaatsploegen van Team Jumbo-Visma. Naast de wielerploegen, die al sinds 2019 door AGU worden gekleed, breidt het partnership tussen AGU en Team Jumbo-Visma zich nu verder uit met de schaatsers van het Pro Team, het Development Team en het Marathon Team. AGU is expert als het gaat om de snelste kleding voor topsporters. De profrenners van Team Jumbo-Visma profiteren hier al langer van en die kennis en ervaring wordt nu ingezet om bij te dragen aan de snelste tijden voor de schaatsers van datzelfde team.

Beeld: Joy Beune en Kai Verbij  in de AGU Urban Outdoor Winter City slicker jassen in Thialf Heerenveen


Kledingpartner

Vanaf april 2022 worden de schaatsers van Team Jumbo-Visma voorzien van een uitgebreid pakket aan kleding. Niet alleen beschikken zij bij de start van het nieuwe seizoen over de supersnelle schaatspakken van AGU; ook aan geschikte kleding voor het fietsen, hardlopen en skeeleren tijdens de training is gedacht. Daarnaast is er speciaal voor de schaatsers een casual lijn ontwikkeld, bestaande uit onder andere winterjassen, sweaters, trainingsbroeken en t-shirts.

Door de pakken in nauwe samenwerking met de schaatsers en partners te ontwikkelen, kan AGU de meest hoogwaardige, innovatieve en aerodynamische sportkleding bieden. Zo komt de wedstrijdkleding van Team Jumbo-Visma tot stand door uitvoerige tests, in nauw overleg met de sporters en in samenwerking met onder meer de Technische Universiteit Eindhoven en Sportconfex BV. Zo heeft iedere schaatser straks een op maat gemaakt pak voor het allerbeste resultaat.

Björn Jeurissen, CEO van AGU: “Door onze ervaringen met de profwielrenners van Team Jumbo-Visma weten we als geen ander dat alles tot in de kleinste details in orde moet zijn. Waar het team wetenschap maakt van elke gram, watt, millimeter, kilocalorie of koolhydraat, kijken wij naar elk stiksel, elke naad en zoeken we de perfectie, tot in elke vezel. We kijken ernaar uit om op die manier ook met de schaatsers van Team Jumbo-Visma verder te innoveren en zo het verschil te maken.”

Jac Orie, schaatscoach van Team Jumbo-Visma: “AGU is al jaren ontzettend betrokken bij de wielrenners van Team Jumbo-Visma en deelt onze visie om iedere dag beter te worden. AGU begrijpt wat topsport inhoudt en we zullen er voor zorgen dat we samen op technologisch gebied toonaangevend blijven.”


NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.