Extra Nederlands tintje tijdens schaatsen in Zuid-Korea

AGU Korea

Voorafgaand aan de ISU World Cup in Erfurt heeft AGU haar nieuwe, supersnelle schaatspakken uitgereikt aan elf deelnemende nationale schaatsteams. Deze teams rijden deze maand in Zuid-Korea ook in AGU-wedstrijdpakken.

AGU is sinds 1 januari 2018 officieel kledingpartner van de nationale teams van België, Denemarken, Estland, Finland, Kazachstan, Letland, Italië, Oostenrijk, Taiwan, Wit-Rusland en Zwitserland.


Getest in windtunnel

De schaatspakken bezitten een aantal nieuwe features en stoffen die uitvoerig zijn getest, zowel op de baan als in de windtunnel. Algemeen Directeur AGU, Björn Jeurissen: ‘We zijn er trots op dat nu ook schaatsers uit kleinere schaatslanden kunnen profiteren van Nederlandse know how op het gebied van aerodynamica. We voorzien maar liefst elf landen van onze kleding. Een brede en stevige competitie is gewoon goed voor de langebaanschaatssport. De wedstrijdpakken zijn door Sportconfex BV voor AGU ontwikkeld, zij staan al jarenlang aan de absolute top en produceren ook de pakken voor het Nederlandse team. Ik ben erg benieuwd naar de prestaties in Zuid-Korea. Het wordt een mooie en hopelijk goudomrande winter voor onze teams.’

Over AGU

Al decennialang is AGU technical supplier van topsporters. In nauwe samenwerking met deze topsporters wordt door de Research & Developmentafdeling van AGU materiaal en kleding ontwikkeld om de beste prestaties te leveren. Vooral in sporten waar het gaat om tienden en zelfs honderdsten van seconden is sportkleding van doorslaggevende betekenis. AGU is gespecialiseerd in functionele, betrouwbare en stijlvolle sportkleding voor baanwielrennen, wegwielrennen, beachracen, running, triatlon, shorttrack en langebaan- en marathonschaatsen. Zowel voor dames als heren.

Meer weten over AGU schaatspakken en teamwear naar eigen ontwerp?

Neem dan contact met ons op via teamkleding@agu.nl of +31 (0) 85 484 47 25.

To Top