0

weersvoorspellingen fietsers

Van 5 minuten regen naar een half uur droog en van 10 minuten droog naar een druilerige middag vol regen. Niks is zo wisselvallig als het weer in Nederland. Daarom is het handig om te kunnen checken hoe het weer wordt. Het kan namelijk zomaar zijn dat je zonder regenpak door de regen fietst als je het weer niet gecheckt hebt. En dat is alles behalve prettig.

Je wilt natuurlijk weten of er een bui gaat vallen en zo ja, waar en wanneer. Hiervoor is het slim om een aantal applicaties of gadgets bij de hand te hebben. Een actuele en juiste weersverwachting helpt jou te bepalen of je wel of geen regenkleding aan moet trekken, of dat je nu kan fietsen of beter nog even kan wachten. Onderstaande apps en gadgets helpen je op weg.

Buienradar
Buienradar is een van de bekendste applicaties/websites van Nederland. Op deze app zijn veel mogelijkheden. Zo kun je niet alleen de regenverwachting van elk moment, maar bijvoorbeeld ook van de aankomende 48 uur zien. Zelfs het soort neerslag en of er onweer op komst is, kan worden opgezocht. Het instellen van buienalerts is voor buitenmensen een goede optie, zo blijf je altijd op de hoogte. Wil je geen advertenties in de app, dan is er een betaalde versie.

Buienalarm
Een andere applicatie die veel op de smartphone wordt gebruikt is Buienalarm. Hiermee is heel nauwkeurig te zien of je net wel of net niet met een bui te maken krijgt. Het enige wat je hoeft te doen na het installeren van de app, is je locatie en meldingen aanzetten zodat je direct op de hoogte bent van een aankomende bui. In een grafiek is te zien wanneer de bui valt en hoeveel millimeter regen er precies verwacht wordt. Niet alleen erg nuttig, maar ook heel simpel te gebruiken voor iedereen.

Weer & Radar
Weer & Radar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een top app. De app is heel nauwkeurig bij het voorspellen van het juiste tijdstip en de juiste hoeveelheid neerslag. Niet alleen de neerslag voor vandaag, maar ook voor de aankomende 3 dagen kan worden gezien. Iedereen weet hierdoor het weer van de aankomende tijd. Met Weer & Radar premium kan er beter worden ingezoomd op de kaart en is de tijd nog nauwkeuriger.

Weather Pro
Weather Pro is een hoog aangeschreven, maar misschien nog relatief onbekende app. De app heeft een gratis en een betaalde versie. De gratis versie is een betrouwbare overzichtelijke app. Maar voor degene die het weer nog nauwkeuriger en met meer specificaties wil zien, is er de betaalde versie. Voor de lange afstand fietsers kan dit extra handig zijn.

Garmin fietscomputer
De Garmin Edge fietscomputer is mede dankzij de app AccuWeather MinuteCast een handige gadget. De fietscomputer kan aan het stuur worden bevestigd, waardoor je hem altijd bij je hebt. De applicatie voorspelt de begin- en eindtijden van de verwachte neerslag van minuut tot minuut. Zelfs de windrichting en windsnelheid worden gemeten. Je fietstocht kan niet beter worden uitgezet dan met deze gadget.

Apple watch
Tijdens je fietstocht kan een Apple watch ook een handige gadget zijn. Op de watch zijn verschillende weersverwachting apps te downloaden die je op de hoogte houden. Je kunt makkelijk op het horloge kijken, zodat je snel weet wat voor weer er aan zit te komen. Zo kom je altijd droog over.

Gebruik jij al een van deze gadgets of apps en bevallen deze? Of gebruik jij totaal iets anders?

Laat een bericht achter

Reactie achterlaten

Je emailadres wordt niet publiekelijk weergegeven