0

kledingadviesOm op dagelijkse basis, en in ieder seizoen, met de fiets de elementen te trotseren, is goede kleding een vereiste.

Vanzelfsprekend moeten de verschillende kledingstukken van hoge kwaliteit zijn, maar optimale bescherming en comfort staan of vallen met de juiste combinatie. AGU beschikt over een ruime collectie kleding en accessoires die complementerend zijn om de fietser in het zadel te houden, zowel bij warm als bij koud of nat weer. Aan de basis staat het klassieke drie-lagen-systeem van onder-, tussen- en buitenlaag.

 

ONDERLAAG

onderlaag fietskledingDe voornaamste functie van onderkleding is het afvoeren van vocht. Of het nu warm of koud is, bij fysieke inspanningen verliest het lichaam vocht in de vorm van zweet. Onderkleding van AGU voert het zweet af en houd je lichaam droog.

 

TUSSENLAAG

tussenlaag fietskledingDeze laag zorgt voor warmte en moet, net als onderkleding, transpiratievocht afvoeren. Door kleding in laagjes te dragen zorgt de lucht tussen de lagen bovendien voor een isolerend effect. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de ‘tussenlaag’ ook de buitenlaag zijn. De shirts en jasjes van AGU combineren functionaliteit dan ook met goede looks.

 

BUITENLAAG

buitenlaagDe buitenste laag beschermt het lichaam tegen wind en regen en is ademend om vocht en overtollige lichaamswarmte af te voeren. De windjacks en regenjacks van AGU zijn eenvoudig en compact op te bergen in de zakken van een fietsshirt of fetsjas wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

 

ACCESSOIRES

accesoiresOp echt koude dagen bieden handschoenen, overschoenen en een muts extra bescherming tegen de elementen. Veel lichaamswarmte gaat tenslotte verloren via handen, voeten en hoofd.

Laat een bericht achter

Reactie achterlaten

Je emailadres wordt niet publiekelijk weergegeven