0

Vier dagen voor de omloop van Zandvoort, ontvang ik bericht van Marco Spreij. Hij heeft twee inschrijvingen voor dit fietsevenement, waar o.a. AGU sponsor van is, gewonnen. Of ik met hem mee wil rijden?

Ook al is de lente nog maar net begonnen, ik verre van fit ben, hoef ik daar als wielrenliefhebber natuurlijk niet lang over na te denken. Mijn enige criteria is dat er geen windkracht vijf staat en het liefst een waterig zonnetje aan de hemel staat. 

Zo fietsen we op zondagochtend in het zonnetje vanuit Haarlem richting het circuit van Zandvoort. Ik baal een heel klein beetje dat ik nog niet in de op maat gemaakte wielerkleding van mijn zojuist opgerichte stichting Hart4Onderzoek aanheb. Verder voel ik me zo blij als een koe die voor het eerst de wei weer in mag.  

Na een mini interview voor de Nederlandse Loterij, waar ik vorig jaar meedeed aan de #NLwint campagne; om Nederland gelukkig en gezond te maken stappen we op onze fietsen. Net als Max Verstappen racen we over het circuit. We volgen de uitgestippelde route, die ons de duinen op stuurt. Onderweg komen we veel ‘omlopers’ tegen en groeten elkaar vriendelijk met een opgestoken duim of een enthousiast armgebaar. Bij de stoplichten, kruispunten of stempelpost  houden we hier en daar een praatje en genieten beduidend van het heerlijke lenteweer.

Een paar uur later bereiken we de finish. We worden gehuldigd door harde muziek die uit een paar boxen spat. Ook krijgen we een medaille aangereikt die we tegelijkertijd om ons nek heenhangen. Marco en ik slaan onze handen in een high five hoog in de lucht tegen elkaar aan.

Wat een mooie start van het wielerseizoen.

Nadat de DJ uit zijn booth loopt om op ons verzoek een foto van ons te maken, fietsen we richting het strand. Op zoek naar een mooi plekje op een zonnig terras. 

 

AGU, omloop van Zandvoort, HarTelijk dank voor deze mooie dag!

Liefs Marco en Dayenne

 

Laat een bericht achter

Reactie achterlaten

Je emailadres wordt niet publiekelijk weergegeven