2

Tips-rijden-egmond-pier-egmondHet is bijna 13 januari 2018, de dag dat jij AGU Egmond-Pier-Egmond gaat fietsen. Een uitdagende dag vol spanning en plezier. Om te zorgen dat jij weet wat je deze dag allemaal kan verwachten, nemen we je alvast mee van een paar uur voor de start tot aan de finish. Met deze verkenning en tips weet jij hoe je de race het beste doorkomt.

Bereid je voor
Zaterdagochtend vroeg eruit, goed ontbijten, goed aankleden en op weg naar de start. Op de ochtend zelf kun je het beste bepalen welke kleding je aan gaat doen. Loop eerst even naar buiten om de temperatuur te voelen en check dan je weer app. Zorg dat je je niet te koud kleed, liever iets te warm, je kan namelijk altijd nog een rits open zetten. Voor uitgebreide kledingtips lees deze blog.

Kies je plaats
De startvolgorde per vak wordt bepaald door de binnenkomst in het startvak. Je startvak gaat al een uur van te voren open, dit betekent dat het koud kan worden als je een goede plaats wilt hebben. Kom je later, dan zal je genoegen moeten nemen met een plek achter in het vak. Houd hier rekening mee!

Start voorzichtig
Vervolgens is het tijd om te beginnen. Doe voorzichtig tijdens de start. De eerste paar bochten zijn op stenen en asfalt, dus die kunnen glad zijn. Extra opletten dus! Je zult bij start het verschil niet maken, sterker nog, je kunt hier de race alleen maar verliezen.

Bepaal je tempo
Eenmaal aangekomen op het strand start iedereen heel erg (misschien wel té) enthousiast, je benen lopen vol en je denkt waar ben ik aan begonnen. Probeer na 5 tot 10 minuten even rustig na te denken, is dit het tempo wat ik de hele koers aan kan? Nee? Dan ga je iets rustiger rijden. Er rijden 4000 mensen mee, dus er is altijd wel iemand die ook op jouw tempo rijdt.

Houd rekening met het parcours
Probeer je als je je tempo te pakken hebt een beetje te verschuilen tot de pier, hierna wordt er gekeerd en zal het pas echt los gaan. Er zijn 2 nieuwe lussen in de wedstrijd opgenomen, verken deze even in de vakantiedagen, dan kom je niet voor een verrassing te staan. Maak bij deze lussen de keuze: rennen of fietsen. Kies wat voor jou het snelste gaat.

Hindernis bij Castricum
Als je Wijk aan Zee achter je hebt gelaten, ben je op weg naar Castricum. Je hebt er al bijna 30 kilometer op zitten en je begint de benen behoorlijk te voelen, maar de hindernis moet nog worden genomen. Je rijd omhoog en zal daarna via een trap het parkeer terrein bereiken. Verken deze trap zodat je weet of je eraf durft te fietsen. Het enige wat dan nog volgt voordat je weer op het strand komt, zijn de hooibalen. Het is verstandig je fiets in de hand te pakken en er overheen te springen. 

Gebruik je extra energie
Als je terug bent op het strand is het nog maar 6 kilometer naar de boulevard. Heb je nog een beetje extra energie in de tank? Gebruik deze dan nu! Het laatste stukje is iedereen kapot en kan je makkelijker verschillen maken.

Strandafgang Egmond
Aangekomen in Egmond aan Zee zit je al kapot, maar zal je nog 2 keer een inspanning moeten leveren. De eerste is bij de strandafgang. Probeer met zoveel mogelijk vaart de strandafgang te nemen. Voel je dat het zwaar gaat en begin je vaart te minderen? Spring er af en begin met lopen, dit zal sneller gaan.

Laatste meters
De laatste inspanning is op de werf. Dit is het laatste stukje omhoog. Het is weliswaar vals plat, maar met 34 kilometer in de benen, zal dit nog even zwaar aanvoelen. Ga nog 1 keer op de pedalen staan en trek een sprint tot boven op de boulevard. Nog een klein stukje door trappen en je hebt de finish bereikt.

Hopelijk is de race goed gegaan en heb je bereikt wat je wilde bereiken. Gebruik deze tips om je je hierbij te helpen. Maar vergeet niet het belangrijkste van deze hele dag: geniet!

Laat een bericht achter

Gereviewd door Rob

posted on Dec 29, 2017
En dan de benen weer in de originele toestand van de dag ervoor proberen terug te krijgen. De dag erna staat de halve van Egmond al weer op me te wachten....

Gereviewd door Minie Overbeek

posted on Dec 29, 2017
Voor allen die dit rijden met deze kou ,wens ik heel veel sterkte .Jullie zijn kanjers .

Reactie achterlaten

Je emailadres wordt niet publiekelijk weergegeven