0

De juiste zeem voor jouw rit 

De tijd van fietsbroeken met echte zemen leren lappen ligt ver achter ons. Nu zijn alle fietsbroeken voorzien van een kunststof zeem. Maar welke zeem is geschikt voor jou? Want als je een ding niet wilt, is het zadelpijn door de keuze voor de verkeerde zeem. En kun je als vrouw een herenbroek met herenzeem dragen?


Ondersteuning op juiste plaatsen 


Je zou zeggen dat hoe dikker een zeem is, hoe comfortabeler je zit op de fiets. Maar dat is niet zo. De ideale zeem is niet overal even dik, maar biedt op de juiste plaatsen voldoende ondersteuning door de verschillende foamlagen. Alleen op de plekken waar je als fietser steun nodig hebt, is de zeem dikker. Op plekken waar meer bewegingsvrijheid gewenst is, is de zeem dunner. Ook is het belangrijk dat de foamlagen goed terugveren. Het materiaal dient sneldrogend, ademend en vochtregulerend te zijn.


Fietsfrequentie en duur 

Hoe bepaal je welke zeem het meest geschikt is voor jou? Dat kan door te kijken naar het aantal keren dat je fietst en hoe lang je dan op de fiets zit. Vergelijk het eens met een stoel. Zit je tijdens het avondeten op een eetkamerstoel, dan voldoet deze prima. Zit je langere tijd achter elkaar, zoals bij kantoorwerk, dan merk je dat diezelfde stoel na een uurtje niet meer zo comfortabel zit. In zo’n geval past een bureaustoel beter. Zo werkt het ook met zemen.

Opbouw in zeemsoorten  

De AGU-collectie fietsbroeken is zo opgebouwd dat je aan de hand van deze twee factoren kunt bepalen wat de meest geschikte zeem voor je is:

  • Fiets je een keer in de week een uurtje? Kies dan voor een broek met het AGU Base Blue zeem.
  • Fiets je een keer in de week langere tochten waarbij je meerdere uren op het zadel zit? Dan is een fietsbroek met de AGU Performer Red zeem de beste keuze.
  • Fiets je meerdere keren per week en duren die fietstochten meerdere uren? Dan zijn de fietsbroeken met de topzemenAGU Pro Red en Carbon Orange echt iets voor jou.


Zemen voor vrouwen

Natuurlijk denkt AGU ook aan fietsende vrouwen. Vrouwen kunnen ook met fietsbroeken voorzien van een herenzeem fietsen, maar ideaal het niet, aangezien de lichaamsbouw van een vrouw nu eenmaal anders is. AGU heeft voor vrouwen dan ook meerdere typen zemen in het assortiment.

Dameszemen zijn aan de voorkant iets korter. De ondersteunende delen van de zeem zijn zo gepositioneerd dat ze optimaal aansluiten bij de anatomie van vrouwen. Daarbij gelden voor de vrouwen eigenlijk dezelfde uitgangspunten als voor mannen: hoe vaak en hoe lang fiets je, oftewel de intensiteit van je fietsrit(ten) bepaalt de zeemkeuze.

  • Fiets je een tot twee keer per week een uurtje? Dan past een damesfietsbroek met de AGU Base Blue vrouwenzeem je prima.
  • Maak je een of twee keer in de week langere fietochten? Dan is de AGU Performer Red vrouwenzeem zeer geschikt  
  • Ben je wat fanatieker en fiets je meerdere keren per week meerdere uren? Dan is de AGU Carbon Orange vrouwenzeemde beste keus.

 

Laat een bericht achter

Reactie achterlaten

Je emailadres wordt niet publiekelijk weergegeven