AGU zemen, maak het jezelf comfortabel

De zoektocht naar een fietsbroek met het juiste zeem kan heel lastig zijn. Er zijn veel verschillende broeken en zemen beschikbaar. Van dure tot budget opties, wat zijn de verschillen en waar moet je op letten? Om jou op weg te helpen vertellen we de verschillen zijn tussen de drie zemen die in de AGU fietsbroeken zitten in deze blog.

#1 Achtergrond

In 1989 maakt AGU als eerste bedrijf ter wereld een zeem van kunstleer, van een stof die tot dat moment alleen in luxe auto’s werd gebruikt. Deze zeem kwam onder de naam Nalini uit en waren het resultaat van vele tests en innovatie, een proces dat tot de dag van vandaag door is ontwikkeld. In de lijn van de innovaties brengt AGU in 2011 de eerste zeem uit waar carbon vezels verwerkt zijn. Dit zeem blonk niet alleen uit qua drukverdeling en het ademende vermogen, maar ook door de antibacteriële eigenschappen. Het comfort en technische uiterlijk zorgde ervoor dat veel renners het AGU zeem gebruikten. Er zijn nu drie AGU zemen die in de (bib)shorts gebruikt worden. Dit zijn de GREEN95 zeem, de RED120 en BLACK320. De professionals van Team Jumbo-Visma hebben keuze tussen de RED120 of BLACK320 zeem, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Net zoals iedere andere fietser keuze heeft tussen de verschillende AGU zemen in de (bib)shorts.

#2 Een fietsbroek moet comfortabel zijn

Of je nu een relaxed zondags ritje maakt of een veeleisende tocht op het programma hebt staan: comfortabele (bib)shorts zijn een must. Wielrennen en zitvlak problemen zijn helaas vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar het kan anders! Vaak worden deze problemen namelijk veroorzaakt door de verkeerde fietsbroek. Een zeer belangrijk onderdeel van de fietsbroek is het zeem, als het op comfort aankomt speelt de zeem een cruciale rol. Na veel onderzoek, testen en feedback uit ons renners panel en de professionals van Team Jumbo-Visma zijn er drie nieuwe, verbeterde zemen ontwikkeld: de GREEN 95, RED 120 en BLACK 320. Alle drie in een mannen- en vrouwen variant verkrijgbaar. Maak je niet druk: er is een zeem voor iedereen!

#3: Het basis zeem voor de beginnende wielrenner: de GREEN 95

Het AGU GREEN 95 is het instapmodel zeem. Een goed zeem dat iedere rit super comfortabel maakt. Het materiaal is gemaakt van een snel drogend, comfortabel 10mm. dik foam en heeft een excellent druk verlagend vermogen. Tel hierbij een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding op en je hebt de perfecte keuze voor de beginnende en regelmatige fietser.

Bekijk de Essential bibshorts met de GREEN 95 zeem voor heren en dames.

#4 Het perfecte zeem voor de warme zomerdagen: het RED120 zeem

Wie er graag op uit gaat in de warmte weet dat dit een uitdaging kan zijn. Het RED 120 zeem is er voor deze renners en rensters. Dit zeem is niet alleen perfect voor de aller warmste dagen, maar ook zeer comfortabel. Tijdens zowel langere ritten als voor de frequente wielrenner. Het grootste voordeel wordt gegeven door het dempende vermogen van het gebruikte foam waaruit de zeem is opgebouwd. Hiernaast is het zeem uitgerust met Skyving technologie, dat huid irritatie tot een minimum beperkt doordat het oppervlakte van het zeem amper hoogteverschil heeft. Geen wonder dat dit de favoriete zeem is van veel van onze test-rijders en van Tom Dumoulin! Flexibel, comfortabel en comfortabel waar je dat het meest nodig hebt.

Bekijk de verschillende bibshorts met de RED 120 zeem voor heren en dames.

#5 Het ultieme zeem voor de veeleisende renner: de BLACK 320

Voor de AGU Premium en SIX6 collectie is de BLACK 320 zeem ontwikkeld. Deze zeem gebruikt het ongeëvenaarde schokabsorberende vermogen van het Hybrid Cell System. Het maakt de zeem dun, licht, zeer ademend en duurzaam. De bovenste laag is gemaakt van CoolCube materiaal, dat irritatie voorkomt en zweet snel van de huid afvoert om alles fris en droog te houden. De BLACK 320 zeem wordt gebruikt door de professionals van Team Jumbo-Visma. 

Wat is de Hybrid Cell technologie?

Hybrid Cell is de beste zeem technologie dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is. De dichtheid van dit materiaal is 200 kg/m3, wat resulteert in een veel dunner en lichtere padding dan de ouderwetse gel zeem die in andere fietsbroeken als zeem wordt gebruikt. Kleine luchtbellen zorgen voor een kussen-effect. Het materiaal laat meer lucht door en duurzamer dan voorgaande modellen. Zelfs in de meest extreme situaties. Het BLACK 320 zit in onze allerbeste fietsbroeken, zoals de SIX6 collectie en fietsbroeken uit de Premium collectie

Aanvullende tips voor fietsbroeken:

  • Voor de perfecte pasvorm hoort de (bib)short strak te zitten, zodat er druk van de spieren wordt opgevangen. De zeem moet op de juiste plaats vallen als je op het zadel zit. Probeer een fietsbroek het liefst in fietshouding om te testen of dit het geval is.
  • Zoals bij alle AGU fietsbroeken moeten de (bib)shorts zo min mogelijk naden hebben. Dit voorkomt wrijving en drukpunten.
  • Om er zeker van te zijn dat je lang van de (bib)shorts kan genieten, is het belangrijk dat je er op de juiste manier voor zorgt. Was de fietskleding met het juiste programma. Gebruik een mild wasmiddel en vermeid wasverzachter, omdat wasverzachter er voor kan zorgen dat de fietsbroek elasticiteit verliest.

Begin je net met fietsen en wil je graag meer tips lezen? In onze blog met tips voor de beginnende wielrenner staat alles wat je wilt weten voordat je de fiets op stapt!