AGU officieel kledingpartner van de Belgische SchaatsbondAGU en Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF) gaan een langdurige samenwerking aan waarbij AGU de Belgische schaatsers tijdens internationale wedstrijden van supersnelle AGU schaatspakken zal voorzien. 

 
Met ingang van 1 januari 2018 was AGU al kledingpartner van de Belgische Schaatsbond. Bart Swings haalde zijn zilveren medaille op de Olympische Spelen in AGU pak. De overeenkomst is verlengd voor een periode van vier jaar tot en met de Olympische Winterspelen 2022 in Peking.
 
Bart Swings: ”Bij schaatsen gaat het om tienden en zelfs honderdsten van seconden. Een schaatspak kan van doorslaggevende betekenis zijn. Heel fijn dat ik in AGU schaatspak kan blijven rijden, dat heeft zijn succes al bewezen.”

Getest in windtunnel
De schaatspakken bezitten een aantal nieuwe features en stoffen die uitvoerig zijn getest, zowel op de baan als in de windtunnel. De wedstrijdpakken zijn door Sportconfex BV voor AGU ontwikkeld, zij staan al jarenlang aan de absolute top en produceren ook de pakken voor het Nederlandse team.

Complete schaatscollectie
De langdurige verlenging van de samenwerking onderstreept de ambitie van AGU om de schaatscollectie verder te ontwikkelen. Naast schaatskleding teamwear werkt AGU ook aan de ontwikkeling van een complete schaatscollectie. “Voor AGU betekent deze samenwerking dat wij feedback ontvangen van schaatsers die onze producten op het hoogste niveau testen en we dit kunnen toepassen in onze innovaties in schaatskleding,” aldus Bjorn Jeurissen, CEO AGU.
 
Over AGU
Al decennialang is AGU technical supplier van topsporters. In nauwe samenwerking met deze topsporters wordt door de Research & Developmentafdeling van AGU-materiaal en kleding ontwikkeld om de beste prestaties te leveren. AGU is gespecialiseerd in functionele, betrouwbare en stijlvolle sportkleding voor baanwielrennen, wegwielrennen, beachracen, running, triatlon, shorttrack en langebaan- en marathonschaatsen. Zowel voor dames als heren.

Download beeldmateriaal  »


Noot voor de redactie:
Perscontact
AGU
Lotte Heijnis
l.heijnis@agu.nl
06-11881198

To Top