Heritage (SIX6)

Heritage SIX6 Collectie

De Six 6-collectie refereert aan 1966, het geboortejaar van AGU. Met de Six 6-collectie viert AGU de klassiekers. De lijn grijpt terug naar tijden dat AGU actief was in het profpeloton. De bekendste en succesvolste ploeg waar AGU bij betrokken was is zonder twijfel de roemruchte Panasonic-ploeg onder leiding van Peter Post. Met grote namen als Eddy Planckaert en Phil Anderson drukte de ploeg nadrukkelijk haar stempel op het internationale wielrennen.

Met designelementen van het bekende Panasonic-tenue, de diagonalen, de strepen op de schouder, het kleurgebruik en verschillend gekleurde mouwen slaat de Six 6-collectie een brug naar het verleden. De collectie is ontworpen door de Deense designer Jacob Ørholm die onder andere verantwoordelijk was voor de outfit van Deense baanselectie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Six 6-collectie wordt volledig geproduceerd in Italië, de bakermat van cycling fashion. Een hoogtepunt in de collectie is het merino shirt dat is vervaardigd van een technische sportswol. Door de kwaliteiten van polyester en wol te combineren heeft het shirt de vintage uitstraling van een wollen shirt - van oudsher het materiaal voor koersshirts - met de kwaliteiten van een moderne jersey. Temperatuur regulatie, UV bescherming en de zachtheid van het materiaal staan garant voor optimale performance en draagcomfort. De shirts zijn bovendien geurloos en sneldrogend. De Six 6-collectie biedt de veeleisende liefhebber een onderscheidend, stijlvolle outfit voor vele uren in het zadel.

To Top