Nederlands sportmerk start in Erfurt een nieuw hoofdstuk in supersnelle wedstrijdpakken

Bart Swings (België)					          Fotopersburo Martin de JongAlkmaar - 19 januari 2018

AGU heeft in Erfurt haar nieuwe, supersnelle schaatspakken uitgereikt aan elf nationale teams die deelnemen aan de ISU World Cup van 19 tot en met 21 januari. Deze teams zullen volgende maand in Zuid-Korea ook in AGU-wedstrijdpakken schaatsen. 
Het Nederlandse bedrijf AGU is sinds 1 januari 2018 officieel kledingpartner van de nationale teams van België, Denemarken, Estland, Finland, Kazachstan, Letland, Italië, Oostenrijk, Taiwan, Wit-Rusland en Zwitserland.

Foto: Bart Swings (België) - Fotopersburo Martin de Jong

De schaatspakken bezitten een aantal nieuwe features en stoffen die uitvoerig zijn getest, zowel op de baan als in de windtunnel. Algemeen Directeur AGU, Björn Jeurissen: ‘We zijn er trots op dat nu ook schaatsers uit kleinere schaatslanden kunnen profiteren van Nederlandse know how op het gebied van aerodynamica. We voorzien maar liefst elf landen van onze kleding. Een brede en stevige competitie is gewoon goed voor de langebaanschaatssport. De wedstrijdpakken zijn door Sportconfex BV voor AGU ontwikkeld, zij staan al jarenlang aan de absolute top en produceren ook de pakken voor het Nederlandse team. Ik ben erg benieuwd naar de prestaties in Erfurt, maar vooral ook in Zuid-Korea volgende maand. Het wordt een mooie en hopelijk goudomrande winter voor onze teams.’

Kanshebbers op eremetaal

In Erfurt zijn behoudens Taiwan en Letland alle AGU-landen actief. Er zijn vijf grote kanshebbers op eremetaal: Vanessa Herzog uit Oostenrijk op de 500 en 1000 meter, Mika Poutala uit Finland op de 500 en 1000 meter, Nicola Tumelero uit Italië op de 5000 meter, Bart Swings uit België op de 1500 en 5000 meter en Roman Krech uit Kazachstan op de 500 meter.

Over AGU

Al decennialang is AGU technical supplier van topsporters. In nauwe samenwerking met deze topsporters wordt door de Research & Developmentafdeling van AGU materiaal en kleding ontwikkeld om de beste prestaties te leveren. Vooral in sporten waar het gaat om tienden en zelfs honderdsten van seconden is sportkleding van doorslaggevende betekenis. AGU is gespecialiseerd in functionele, betrouwbare en stijlvolle sportkleding voor baanwielrennen, wegwielrennen, beachracen, running, triatlon, shorttrack en langebaan- en marathonschaatsen. Zowel voor dames als heren.

To Top