De ultieme strandrace outfit

Kledingtips AGU Egmond Pier EgmondWE RIDE THE BEACH

Bij AGU houden we wel van een heroïsche (fiets)strijd tegen de elementen. Daarom zijn we trotse hoofdsponsor van de Egmond-Pier-Egmond én hebben we als strandspecialist kleding- en voorbereidingstips voor de strandrace. Aan AGU-Egmond-Pier-Egmond doen inmiddels duizenden mensen mee, wat het de grootste strandrace van Nederland maakt.

De omstandigheden kunnen zwaar zijn. Vaak merk je pas als je op het strand zelf fietst, wat voor weer het echt is. Zo kan het ijzig koud zijn, regenen, hagelen of zelfs sneeuwen en kan het hard waaien. Maar de zon kan ook gaan schijnen en met de wind in de rug kan de temperatuur weer aangenaam aanvoelen. Dus hoe moet je je nu kleden voor deze strandrace?

Draag laagjes kleding maar kleed je niet te warm

Het is belangrijk om niet te veel kleding aan te trekken. Je bent al snel geneigd dit te doen, omdat het deze tijd vaak erg koud is als je op de fiets stapt. De eerste minuten op de fiets voelen altijd fris aan, maar als je eenmaal een tijdje onderweg bent, produceer je veel lichaamswarmte. En na maximaal 15 tot 20 minuten ben je dan ook op temperatuur. Toch is het wel belangrijk de delen van je lichaam goed te bedekken om je warm te houden en te beschutten tegen wind. Het is slim om maximaal 3 lagen te dragen. De onder-, tussen- en buitenlaag zorgen dat de kou buiten blijft, voor een goede ventilatie en een goede vochtafvoer.


Dit is je ideale outfit voor AGU EGMOND PIER EGMOND

1. Onderlaag - Ondershirt Secco vanaf € 29,95

secco ondershirtsHet is slim om onder- of thermokleding te dragen die dicht tegen de huid aan zit. Met goed aangesloten kleding fiets je comfortabeler en zweet wordt gemakkelijker afgevoerd. De Secco ondershirts van AGU nemen zweet op, voeren het af naar de volgende kledinglaag en houden de huid droog en warm. Afhankelijk van de temperaturen en wat je het meest comfortabel vindt dragen, kun je kiezen uit mouwloze shirts, shirts met korte mouwen of shirt met lange mouwen.

•  Lees meer over de Secco ondershirts »


2. Tussenlaag - Fietsshirt Macari (heren) - € 49,95 | Fietsshirt Milena (dames) - € 54,95

fietsshirts macari milena

Een basic fietsshirt functioneert prima als tussenlaag. De lucht tussen het fietsshirt en de onderkleding werkt isolerend en houdt de warmte bij je. Het zweet dat van de onderlaag komt, wordt via de tussenlaag naar de buitenlaag afgevoerd.

• Lees meer over het fietsshirt Macari »

• Lees meer over het fietsshirt Milena »


3. Buitenlaag - Fietsjack Pro Wind HIVIS - € 109,95

fietsjack hivisEen goede buitenlaag moet je tegen de weersomstandigheden van buiten beschermen. Vooral het buiten houden van de wind is lekker, dit is namelijk vaak de belangrijkste kou factor, zeker op het strand. Bovendien moet de buitenlaag ervoor zorgen dat transpiratie wordt afgevoerd. Een goed, ademend fietsjack is zeer geschikt als buitenlaag. De Pro Wind Hivis beschermt je optimaal tegen wind en regen. Het ademende vermogen van het jack zorgt er weer voor dat het zweet van binnen naar buiten kan worden vervoerd. Bovendien ben je met dit fietsjack door de reflecterende details supergoed zichtbaar, zodat je er niet alleen op het strand plezier van hebt.

• Lees meer over het fietsjack Pro Wind HIVIS heren (Zwart) »

• Lees meer over het fietsjack Pro Wind HIVIS heren (Geel) »

• Lees meer over het fietsjack Pro Wind HIVIS dames (Zwart) »

• Lees meer over het fietsjack Pro Wind HIVIS dames (Geel) »


4. Fietsbroek - Beach Racer - vanaf € 114,95

fietsbroek beach racerUiteraard mag een goede fietsbroek niet aan je outfit ontbreken. Voor de strandrace is een fietsbroek met winddichte delen zeer aangenaam. Keuzes als de lengte van de broek, wel of geen bretels en wel of geen zeem zijn persoonlijk en hangen dus af van jouw voorkeuren. Een ideale broek die echt gemaakt is voor het strandracen is de AGU Beach Racer. De broeken zijn gemaakt van een warme waterafstotende stof en hebben een winddicht kruis. Zo blijven je spieren je tijdens het fietsen op het strand goed warm en heb je geen last van water. Deze broek is te verkrijgen met en zonder zeem (lang) en in 3/4 lengte met zeem.

• Lees meer over de Beach Racer fietsbroeken »

kleding strand fietsen

5. Accessoires

Om de strijd met de elementen op het strand optimaal aan te kunnen gaan, mogen accessoires die je uitstekende lichaamsdelen warm houden, niet aan je outfit ontbreken.

Warme handen - Windproof II Handschoenen - € 34,95

handschoenen windproofAls er een koude wind staat of de temperatuur is gewoon heel laag, is het lekker om goede handschoenen te dragen. Bij AGU hebben we Windproof II handschoenen. Dit zijn dunne, winddichte handschoenen. Je kan je vingers makkelijk bewegen en je handen blijven op temperatuur.

Lees meer over de Windproof Handschoenen »


Warme voeten - Fietsokken Merino - € 13,95

warme fietssokkenVeel warmte gaat verloren via de voeten. Koude tenen kunnen een rit over het strand tot een ware martelgang doen lijken. Om ze toch warm te houden is het verstandig om warme fietssokken aan te trekken. De AGU Merino fietssok bijvoorbeeld is gemaakt van een goede kwaliteit en zit erg comfortabel. Door het warmte-isolerende materiaal krijg je geen last van koude tenen.

• Lees meer over de Fietssokken Merino »


Warme en droge voeten - Overschoenen Pro Rain of Pro Thermo Neoprene - € 49,95

waterdichte warme overschoenenAls je in de winter fietst, kun je feitelijk niet zonder overschoenen. Ook op het strand zijn ze aan te bevelen. Ze beschermen je voeten en je fietsschoenen tegen de elementen. De Pro Rain overschoen is water- en winddicht, zo is je schoen goed afgesloten. Mocht het echt heel koud worden is er altijd nog de variant in thermo: Pro Thermo overschoen.

• Lees meer over de Pro Rain Overschoenen »

• Lees meer over de Pro Thermo Overschoenen »


Warm hoofd - Muts Skull Fleece - € 29,95

warme muts fietsenOok via je hoofd kan er veel warmte verloren gaan, zeker met een koude wind uit zee. Met een muts onder je helm is je hoofd beschermt tegen winterse omstandigheden. De Skull Fleece is zelfs onder de meest barre omstandigheden heerlijk warm en doordat hij strak om je hoofd sluit, zit hij bovendien comfortabel onder je helm.

• Lees meer over de Muts Skull Fleece »


Met bovenstaande kledingtips ben jij klaar voor de start! We wensen je heel veel succes tijdens AGU Egmond Pier Egmond. En vergeet vooral niet te genieten!

start AGU Egmond Pier Egmond

To Top