Ontspannen tijdens de Corona crisis? Pak de fiets!

Wat is er lekkerder dan een frisse neus halen, de veranderende landschappen te bekijken en aan je conditie te werken op de fiets? Niet veel, zo blijkt uit onderzoek van Ruigrok Netpanel in opdracht van AGU. Tijdens de Coronacrisis voelen Nederlandse fietsers zich veiliger op de fiets dan in het openbaar vervoer. Om ook in de komende winterperiode, als het vaker regent, kouder en donker is, te blijven fietsen delen we onze tips in deze blog.

#1 Fietsen als ontspanning

Voor drie op de vijf mensen is fietsen een belangrijke vorm van ontspanning tijdens de Coronacrisis. Daarnaast worden fit blijven, buiten zijn en in beweging blijven als belangrijkste redenen gegeven om juist nu de fiets te pakken. Dit zijn dezelfde drijfveren als voor de crisis, waarover het merendeel van de fietsers aangeeft vooral een goed gevoel te krijgen van het fietsen. Naast fietsen voor ontspanning en beweging, geven relatief veel jonge fietsers aan dat ze fietsen om beter na te kunnen denken. De helft van alle fietsers geeft aan dat ze wel eens de fiets pakken om gewoon een rondje te fietsen, zonder specifiek doel. Het overgrote deel (72%) pakt de fiets voornamelijk om naar de supermarkt te gaan, waarna ze de boodschappen meenemen in fietstassen. Daarnaast stapte vóór de crisis meer dan de helft de fiets op om naar het werk te gaan.

Met de volledig waterdichte AGU Shelter fietstassen, in de large uitvoering inclusief stevig laptopvak, speelt AGU in op de behoefte om spullen mee te nemen op de fiets. Alle Shelter tassen zijn gemaakt van gerecycled polyester en PVC-vrij.

#2 Veiliger op de fiets dan in het openbaar vervoer

Bijna driekwart van de fietsers voelt zich vanwege het Coronavirus veiliger op de fiets dan in het openbaar vervoer. Van de kwart van de fietsers die voor de Coronacrisis wekelijks met het OV reisde, zegt de helft nu eerder de fiets te pakken. Van de mensen die wekelijks in de auto stapten gaat nu een derde eerder met de fiets dan met de auto.

In de nieuwste AGU Commuter collectie is regenkleding ontwikkeld met een hoog ademend vermogen, dat de zichtbaarheid van de fietser door het gebruik van neonkleuren en innovatieve reflecterende materialen vergroot. Zo komen fietsers niet alleen droog en comfortabel, maar ook veilig op hun bestemming. Ook in de collectie met sportieve fietskleding zijn zogenaamde high-visiblilty kleding en accessoires in het assortiment te vinden. Zo komen fietsers niet alleen droog en comfortabel, maar ook veilig op hun bestemming.

#3 Fietsen in de regen

Nat regenen is volgens fietsers het grootste nadeel van fietsen. Daarnaast vinden fietsers het een nadeel dat je niet veel spullen mee kan nemen en dat het koud is in de winter. Jongeren vinden het relatief belangrijk dat regenkleding er mooi uit ziet. Redenen om vaker regenkleding te dragen als het regent zijn met name als het ventilerend is en comfortabel zit.

Naast de winter Commuter items heeft de Urban Outdoor collectie hoge kwaliteit regenkleding met een stijlvolle, urban uitstraling. Zo is de Clean winterregenjas voor dames en heren speciaal ontwikkeld om warm en droog op de plaats van bestemming aan te komen. Om iedere regenjas warm en winterklaar te maken, is het dames en heren Fuse jack ontworpen, die je ook zo kan dragen als het niet regen. Al deze producten beschermen niet alleen tegen regen, wind en kou, maar zijn vooral comfortabel én ze zien er mooi uit.

 Meer weten over het onderzoek? Lees hier het persbericht.

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.