AGU en Team Jumbo-Visma verlengen contract voor onbepaalde tijd

Het Nederlandse AGU en Team Jumbo-Visma verlengen het contract, dat op 1 januari 2019 inging, voor onbepaalde tijd. Dat het contract, dat initieel voor minimaal vijf jaar werd getekend, nu al is opengebroken en voor onbepaalde tijd is verlengd is uniek. “Ons sponsormodel voor onbepaalde tijd met de hoofdsponsors is uniek. Dat AGU als kleding- en brillenpartner zich aansluit bij dat model en we voor onbepaalde tijd de toekomst ingaan, bevestigt het wederzijds vertrouwen dat we in elkaar hebben.” Aldus Richard Plugge, directeur Team Jumbo-Visma. Björn Jeurissen, CEO van AGU: De fietsmarkt laat juist nu volop potentie en groei zien. We zijn er heel trots op dat de innovatieve producten die we met Team Jumbo-Visma ontwikkelen, voor iedere renner beschikbaar zijn in onze AGU collectie”.

AGU is de officiële leverancier voor de wielerkleding, fietsbrillen en casual sportkleding van Team Jumbo-Visma. Voor zowel de profploeg als voor het development team wordt alle kleding volledig op maat gemaakt.

Vernieuwd tijdritpak

Iedereen herinnert zich de bloedstollende sprint in de eerste etappe van de Tour de France in 2019. De dag waarop Mike Teunissen de gele trui pakte. In de ploegentijdrit, slechts één dag later, werd de trui met verve verdedigd en verpulverde het team de tijd van de concurrenten. Twee ambitieuze projecten van AGU en Team Jumbo-Visma wierpen die twee dagen hun vruchten af; het maken van de snelste sprint kleding en het snelste tijdritpak. De toon werd gezet. Nu, precies een jaar later, wordt vol trots het vernieuwde tijdritpak gepresenteerd, dat nog sneller is.

Innovatiepartner TU Eindhoven speelt een zeer belangrijke rol in de ontwikkeling van het nieuwe tijdritpak. “Alle tijdritspecialisten van het team krijgen een op maat gemaakt pak, specifiek aangepast en in de windtunnel getest. Een zeer intensief proces dat nu al maar liefst 3,7% minder luchtweerstand en tot 1,3% tijdwinst oplevert ten opzichte van de beginsituatie”, aldus Hoogleraar Bert Blocken van TU Eindhoven. Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, onderschrijft dit belang: “Voor renners zoals Tom Dumoulin telt iedere milliseconde. Tijdwinst is enorm belangrijk en is te vinden in de kleinste details. AGU heeft hier echt de schouders onder gezet en ons naar het volgende niveau gebracht.”

Reacties:

Richard Plugge: "Voor renners als Tom Dumoulin telt iedere milliseconde. Tijdwinst is enorm belangrijk en is te vinden in de kleinste details. AGU heeft hier echt met ons de schouders onder gezet en ons naar het volgende niveau gebracht. Daarnaast laat AGU met dit partnership zien dat zij niet alleen de profploeg, maar ook het development team en de toekomstplannen van de ploeg voor de voile honderd procent ondersteunt."

Björn Jeurissen, CEO AGU: “Uit het feit dat zowel AGU als Team Jumbo-Visma zich aan een contract voor onbepaalde tijd committeren blijkt hoe sterk ons collectief is. De productontwikkeling van AGU is sinds de start van de samenwerking in een stroomversnelling terecht gekomen. De feedback die wij vanuit de gehele breedte van de ploeg ontvangen, zowel vanuit de begeleiding als van de renners zelf, is onbetaalbaar. Het persoonlijke contact maakt deze samenwerking uniek en daar zijn wij als echt Nederlands bedrijf enorm trots op. Dat alle innovatieve producten vervolgens in onze vaste collecties beschikbaar zijn voor iedere renner, op ieder niveau, maakt de cirkel rond. Ons partnership gaat verder dan dat van innovatiepartner en kledingleverancier. We delen het maatschappelijke doel dat we meer fietsen mogelijk maken in de breedte. Door fietsers te inspireren, faciliteren en comfort te bieden.”

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.