#EVERYDAYRIDING

regenkleding aguVoor Nederlanders is fietsen een tweede natuur. Daarom zijn we bij AGU zo gek op fietsen, het zit ons in de genen. En we zorgen er graag voor dat iedereen net zo veel plezier beleeft aan fietsen als wij.

Of het nu gaat om een renner in de Tour de France, een forens, of fietsvrienden op zondagochtend, we houden fietsers droog op een regenachtige dag en bieden bescherming en comfort tijdens vele uren in het zadel. Zo kan iedere fietser, los van de conditie, bestemming of ambitie elke dag veilig en comfortabel op pad.

Omdat onze producten al meer dan 50 jaar samen met de fietser de strijd met de elementen aangaan, bieden we een slimme keuze voor de consument. Een keuze voor toegankelijke, competitieve en begeerlijke items, met oog voor detail en compromisloos op kwaliteit.
De fietser en zijn dagelijkse behoeften staan centraal bij AGU. Samen met de ondernemers bieden we relevante producten, kennis en diensten dichtbij huis. Voor elke ambitie, reis of doel. Altijd tegen de juiste prijs, met een uitstekende pasvorm en een gegarandeerde kwaliteit. Zo bezorgen we elke fietser het ultieme gevoel van vrijheid.

Geen zorgen over je uitrusting. Geen afleiding. In elk weertype. Gewoon fietsen. Het jaar rond. 365 dagen. Onze pay off vat dit samen: #everydayriding

In de afgelopen 50 jaar hebben wij ons bewezen als betrouwbare partner voor fietsers, wandelaars en buitenmensen. Inmiddels is regenkleding niet meer alleen voor als het regent. Functionele kwaliteiten zijn nog altijd essentieel, maar het oog wil ook wat. Bij AGU spreken we dan ook over rainfashion: betrouwbaar, functioneel, eigentijds en stijlvol; waarmee we intussen ook een jonger publiek aanspreken. Maar nog altijd voor alledaags gebruik.

REGENKLEDING | SHOPPEN »

historie agu

AGU - Sinds 1966

1966
Na een fusie van drie fietsgroothandels, ziet de Alkmaarse Groothandels Unie het levenslicht. Het grote succes en de internationale doorbraak volgen tien jaar later.

1976
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat schrijft een wedstrijd uit om het beste regenpak te ontwerpen. Uit de vele inzendingen, vaak afkomstig uit de modewereld, wordt AGU als winnaar gekozen. Het iconische regenpak zal het straatbeeld decennialang domineren op regenachtige dagen en meer dan een miljoen exemplaren gaan Europa in, een ongekende impuls voor het bedrijf.

1980
AGU ontwikkelt, op speciaal verzoek van een groep verpleegsters uit het Gooi, de fietsgrage regenjas. De jas voor rokdragend Nederland wordt een doorslaand succes. Een aantal jaar later komt de uniseks Trenchcoat met hetzelfde, beproefde roksysteem op de markt.


Regenkleding collectie

To Top