Techniek

techniek fietstassenAGU biedt al bijna een halve eeuw perfecte oplossingen voor iedereen die trappend bagage wil vervoeren.

Modieus of sportief, compacte zadeltas, stoere stuurtas of robuuste dubbele fietstas, waterafstotend of waterproof: AGU heeft voor ieder doel en ieder weertype een perfecte reismaat.

Omdat we weten wat fietsers drijft, blijven we innoveren. Onze tassen zijn voorzien van de nieuwste technologieën die je in staat stellen makkelijk en veilig bagage te vervoeren zoals jij dat wilt, elke dag, bij regen of zonneschijn.

Green Sphere AGU

GREEN SPHERE

Omdat we bij AGU niet alleen nu, maar ook in de toekomst nog #EVERYDAYRIDING mogelijk willen maken, spannen we ons in om bij de productie van onze fietstassen het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Met dit in gedachten is Green Sphere ontstaan.

Green Sphere-producten zijn gemaakt van ecovriendelijke en/of gerecyclede materialen, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan een schoner productieproces. Dezelfde betaalbare kwaliteit die mensen van ons gewend zijn, maar dan in een groen jasje. Zodat we als AGU straks 100 jaar bestaat nog steeds zonder zorgen de elementen kunnen trotseren.

Ecovriendelijk:
Het verwerken van PETflessen tot polyester geschikt voor fietstassen heeft een positieve impact op het milieu. De flessen worden afgebroken tot flakes en dan verwerkt tot nieuwe grondstoffen voor onze tassen. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen wordt de CO2- uitstoot verminderd en de belasting op grondstof verlaagd.

Kwaliteit en duurzaamheid:
Producten waarin Green Sphere is verwerkt zijn van dezelfde hoge kwaliteit en hebben dezelfde materiaaleigenschappen als overige AGU-producten.

PVC-vrij:
Naast het gebruik van gerecycled polyester bieden we ook de mogelijkheid om te kiezen voor een PVC-vrij product. Hierbij is de coating van de stof voorzien van een PU (polyurethaan) coating in plaats van PVC. Dit materiaal is veel minder schadelijk voor mens en milieu.

RITSEN

AGU maakt voor de tassenserie gebruik van YKK-ritsen: oersterke ritsen met de hoogst mogelijke kwaliteit en duurzaamheid. YKK-ritsen zijn er in verschillende vormen; van regulier tot waterafstotend, waarbij een laag op de rits-tape is aangebracht die vocht buiten houdt.

ZICHTBAARHEID

Voor een optimale zichtbaarheid bij elk weerstype zijn de fietstassen van AGU voorzien van reflecterende elementen en materialen. Op bijna al onze tassen wordt gebruik gemaakt van 3M-Scotchlite reflectie, bewezen de beste en meest zichtbare op de markt. Deze wordt zelfs gebruikt voor belijning op de weg, waar zichtbaarheid en duurzaamheid van hoog belang is.

Waterdicht
Waterdicht betekent in de regel dat constructie en materiaal geen water doorlaten. In combinatie met de gebruikte naden bepalen deze factoren hoe veel waterdruk - en dus regen - de tassen kunnen weerstaan.

Dryliner technologyAGU DRYLINER TECHNOLOGY

AGU Dryliner Technology combineert een waterafstotende buitenlaag met een getapete waterdichte voering. Omdat de waterafstotende buitenkant gestikt is, hoeven er bij het ontwerp geen compromissen te worden gesloten en is het mogelijk handige features zoals straps en vakken te integreren. Het resultaat is een winwin situatie voor de gebruiker; een moderne en functionele tas mét een waterdichte constructie.

De voordelen van DryLiner Technology:

Optimale bescherming
Door het gebruik van een waterdichte binnenzak kunnen zelfs laptops en andere kostbare spullen nu comfortabel, veilig en droog vervoerd worden in deze tassen.

Geen concessies op ontwerp
De DryLiner-constructie maakt het mogelijk elk design tot uitvoering te brengen. Hierdoor kunnen we handige features zoals straps en opbergvakken integreren aan de buitenkant van de fietstas, zonder in te leveren op waterdichtheid en gebruiksgemak.

Praktisch en droog
Door gebruik van klittenband is de DryLiner-voering makkelijk los te halen, zodat de buitenlaag snel kan drogen en er ook geen vocht aan de binnenzijde van de tas kan blijven hangen.

Welden nadenWELDED NADEN

Welded naden zijn door middel van hoogfrequente lastechniek van de stoffen aan elkaar verbonden, in plaats van gestikt, voor een 100% water- en stofdichte verbinding tussen de verschillende panelen.

WATERAFSTOTEND

De stof is behandeld met een zogeheten durable water repellent (DWR) coating.

DWR

DWR

Dankzij deze DWR coating rolt (regen) water van het oppervlak af. Bij langdurige blootstelling aan water kan er echter wel vocht door de naden en de stof heendringen. In die omstandigheden is het zaak je spullen extra te beschermen, met bijvoorbeeld een waterdichte regenhoes om de tas.

To Top