TIPS VOOR DE BEGINNENDE WIELRENNER

Beginnen met wielrennen: wat heb je nodig?

Een frisse neus halen, even je hoofd leeg trappen op de fiets en genieten van bloeiende velden langs de weg. Tegen de wind in heen en terug met de wind in je rug. Klinkt goed, maar waar begin je met het samenstellen van je outfit? In deze blog bespreken we drie items waar je niet zonder kan tijdens het fietsen.

De juiste fietshelm

Goede bescherming tijdens het fietsen is van levensbelang. Bij het kiezen van een helm is de pasvorm belangrijk, Om de juiste helmmaat te bepalen meet je eerst de omtrek van je hoofd met een meetlint, ongeveer twee centimeter boven de wenkbrauwen. Kies de helm waarvan jouw hoofdomtrek binnen de aangegeven range valt, dan zit je altijd goed. Met het stelsysteem aan de achterzijde kan de helm namelijk op de juiste maat afgesteld worden. In het AGU assortiment zijn verschillende helmen opgenomen. De grootste variabele is het gewicht en het design van de helmen.

AGU Vigarous MIPS

De AGU Vigarous helm is verkrijgbaar in een ‘normale’ variant en één die is uitgerust met het MIPS systeem. MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System en is speciaal ontwikkeld om hersenletsel ten gevolge van een val te voorkomen. De MIPS-laag zit tussen de buitenschaal van de helm en de padding in en kan onafhankelijk van de buitenschaal bewegen. Roterende krachten die vrijkomen bij een impact op de buitenschaal, bijvoorbeeld veroorzaakt door een valpartij, worden door de MIPS-laag opgevangen in plaats van door de hersenen. Zo is de kans op letsel kleiner en de kans op fietsplezier groter.

Fietsbroek keuze

Op een racefiets of mountainbike fiets je met een speciale fietsbroek. Deze is uitgerust met een zeem, oftewel padding in de fietsbroek. Een zeem zorgt ervoor dat je comfortabeler op het zadel kunt zitten. Hoe comfortabeler je op het zadel zit, hoe langer, verder en beter je kan fietsen. In de broeken uit het AGU assortiment worden drie verschillende zemen gebruikt; de GREEN95, RED120 en BLACK320. Deze zijn alle drie in zowel een dames- als herenvariant verkrijgbaar. De RED120 en BLACK320 zemen zitten ook in de fietsbroeken die door de renners van Team Jumbo-Visma gedragen worden. Het verschil tussen de zemen wordt hier duidelijk uitgelegd. Er zijn twee categorieën fietsbroeken verkrijgbaar, de bibshort en short. Het verschil tussen deze twee is dat de bibshort bretels heeft, waar die bij de short ontbreken.

AGU Essential collectie

Begin je net met fietsen? Dan is de AGU Essential collectie een perfect startpunt in de zoektocht naar de juiste outfit, met betaalbare items van betrouwbare kwaliteit. Deze collectie maakt gebruik van de technologieën en materialen uit de AGU Premium collecties. Zo garanderen we de kwaliteit en duurzaamheid van de producten waar iedere renner op kan rekenen, onder alle omstandigheden.

Verbeter je zicht met een goede fietsbril

Niets vervelender dan traanogen tijdens het fietsen, of vliegjes in je oog. Een goede fietsbril zorgt ervoor dat de ogen omsloten zijn zonder dat de bril beslaat bij inspanning en bescherming biedt tegen UV-straling. Om te voorkomen dat de brillen beslaan zijn de lenzen afgewerkt met een speciale coating en is er gezorgd voor voldoende ventilatie. Er zijn verschillende type lenzen verkrijgbaar, van meekleurende fotochrome lenzen tot HD lenzen die het zichtveld en kleurcontrast verbeteren.

AGU Verve

Sinds seizoen 2020 verzorgt AGU naast de kleding ook de fietsbrillen van de renners van Team Jumbo-Visma. De samenwerking met het team heeft voor de ontwikkeling van een collectie met geheel nieuwe brillen geleid, met onder andere de AGU Verve voor tijdens het fietsen. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, die er met de gebruikte technologieën voor zorgen dat je met bril meer ziet dan zonder.

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.