Zeemoverzicht

Voor 2018 hebben we onze collectie zemen volledig vernieuwd en naar een hoger kwaliteitsniveau gebracht. We hebben opnieuw gekeken naar de behoeftes van de fietser en op welke wijze wij als AGU ervoor kunnen zorgen dat je langer en met meer plezier in het zadel kunt zitten.

Na nauwkeurig onderzoek, ontwikkelen en testen, zijn we gekomen tot drie nieuwe, verbeterde modellen, die voor elke fietser een optie bieden. Van elk model is bovendien een specifieke heren- en damesvariant beschikbaar.

GREEN 95 ZEEM

Green 95 zeem
De nieuwe GREEN 95 zeem is het instapmodel van onze zemencollectie, en een goed voorbeeld van een zeem die je in staat stelt langer en verder te fietsen. De zeem is gemaakt van sneldrogend, comfortabel 10mm foam en biedt uitstekende demping voor vrijwel iedereen.

Met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding is deze zeem de perfecte keuze voor zowel de beginnende als regelmatige fietser.


RED 120 ZEEM

red 120 zeem
Onze RED 120 zeem verlegt de grenzen van comfortabel fietsen. Zowel bij langere ritten als frequenter gebruik profiteert de gebruiker van de zeer hoge dempingswaarde van het High Impact Perforated foam.

Verder is de zeem voorzien van Skyving technologie, die irritaties op de huid voorkomt door subtiele hoogteverschillen in de zeem. Dit maakte deze zeem tot een absolute favoriet onder onze testers. Flexibel, comfortabel en stevig precies waar dat het meest nodig is.


BLACK 320 ZEEM

Black 320 zeem

Speciaal voor onze Premium en SIX6 collectie hebben we gezocht naar de ultieme zeem voor de meest veeleisende fietsers. Dit werd de BLACK 320, die maakt gebruik maakt van de ongeëvenaarde
dempwaarde van het Hybrid Cell System. Deze vulling is dun, licht, zeer ademend en duurzaam slijtvast.

De toplaag van de zeem is gemaakt van CoolCube, wat irritaties en schuurplekken voorkomt en daarnaast zweet van de huid wegvoert waardoor je fris en droog blijft. Deze zeem zal je dan ook in de meest extreme situaties comfort blijven bieden en ondersteunen, zodat je nog langer en vaker kan fietsen zonder ongemakken.
Zemenoverzicht

Green 95 zeemGREEN 95 - Hoogwaardige comfort zeem voor zowel de beginnende als de regelmatige fietser.

Antibacterieel: Ja
Anatomisch gevormd:
-
Top laag:
Micro Polyester Stripe: sneldrogende zachte polyester
Laag 2:
60 kg/m2 Foam Comfort laag
Laag 3:
90 kg/m2 High Impact Foam. Padding Comfort.
Laag 4:
-
Geproduceerd in:
Italië
Dames versie:
Ja
Densiteit:
90 kg/m2
Zeem dikte:
10 mm
Techniek:
-

Red 120 zeemRED 120 - Extra comfortabele zeem bij langere ritten.

Antibacterieel: Ja
Anatomisch gevormd: 
3D Design
Top laag: 
Micro Polyester Carbon Fibre: Sneldrogende comfort laag met Carbon vezels t.b.v. optimale warmtegeleiding
Laag 2: 
60 kg/m2 Foam Comfort laag
Laag 3:
120 kg/m2 High Impact Perforated Foam. Langdurige padding comfort
Laag 4: 
-
Geproduceerd in:
 Italië
Dames versie:
 Ja
Densiteit:
120 kg/m2
Zeem dikte: 
14 mm
Techniek:
Skyving

Black 150 zeemBLACK 320 - Het ideale product voor intensief langdurig en frequent gebruik.

Antibacterieel: Ja
Anatomisch gevormd:
Ultra 3D Design
Top laag:
Coolcube: Polyamide en polyester garen gecombineerd voor maximaal comfort en sneldrogend vermogen
Laag 2:
80 kg/m2 Super Air Foam. Zeer ademende comfort laag
Laag 3: 
120 kg/m2 High Impact Perforated Foam. Langdurige padding comfort
Laag 4:
200 kg/m2 Hybrid Cell Foam. Extreem langdurige padding comfort; zeer luchtdoorlatend
Geproduceerd in:
 Italië door Cytech
Dames versie:
 Ja
Densiteit: 
120 + 200 kg/m2
Zeem dikte: 
14 mm
Techniek: 
Hybrid CellZemenoverzicht Collecties tot 2018

AGU zeemoverzicht

Welke zeem is geschikt voor jou?

Ondersteuning op juiste plaatsen

Je zou zeggen dat hoe dikker een zeem is, hoe comfortabeler je zit op de fiets. Maar dat is niet zo. De ideale zeem is niet overal even dik, maar biedt op de juiste plaatsen voldoende ondersteuning door de verschillende foamlagen. Alleen op de plekken waar je als fietser steun nodig hebt, is de zeem dikker. Op plekken waar meer bewegingsvrijheid gewenst is, is de zeem dunner. Ook is het belangrijk dat de foamlagen goed terugveren. Het materiaal dient sneldrogend, ademend en vochtregulerend te zijn.

Fietsfrequentie en duur

Hoe bepaal je welke zeem het meest geschikt is voor jou? Dat kan door te kijken naar het aantal keren dat je fietst en hoe lang je dan op de fiets zit. Vergelijk het eens met een stoel. Zit je tijdens het avondeten op een eetkamerstoel, dan voldoet deze prima. Zit je langere tijd achter elkaar, zoals bij kantoorwerk, dan merk je dat diezelfde stoel na een uurtje niet meer zo comfortabel zit. In zo’n geval past een bureaustoel beter. Zo werkt het ook met zemen.

Opbouw in zeemsoorten

De AGU-collectie fietsbroeken is zo opgebouwd dat je aan de hand van deze twee factoren kunt bepalen wat de meest geschikte zeem voor je is:

- Fiets je een keer in de week een uurtje? Kies dan voor een broek met het AGU Base Blue zeem.
- Fiets je een keer in de week langere tochten waarbij je meerdere uren op het zadel zit? Dan is een fietsbroek met de AGU Performer Red zeem de beste keuze. 
- Fiets je meerdere keren per week en duren die fietstochten meerdere uren? Dan zijn de fietsbroeken met de topzemen AGU Pro Red en Carbon Orange echt iets voor jou.

Zemen voor vrouwen

Natuurlijk denkt AGU ook aan fietsende vrouwen. Vrouwen kunnen ook met fietsbroeken voorzien van een herenzeem fietsen, maar ideaal is het niet, aangezien de lichaamsbouw van een vrouw nu eenmaal anders is. AGU heeft voor vrouwen dan ook meerdere typen zemen in het assortiment.
 
Dameszemen zijn aan de voorkant iets korter. De ondersteunende delen van de zeem zijn zo gepositioneerd dat ze optimaal aansluiten bij de anatomie van vrouwen. Daarbij gelden voor de vrouwen eigenlijk dezelfde uitgangspunten als voor mannen: hoe vaak en hoe lang fiets je, oftewel de intensiteit van je fietsrit(ten) bepaalt de zeemkeuze.

- Fiets je een tot twee keer per week een uurtje? Dan past een damesfietsbroek met de AGU Base Blue vrouwenzeem je prima.
- Maak je een of twee keer in de week langere fietochten? Dan is de AGU Performer Red vrouwenzeem zeer geschikt.
- Ben je wat fanatieker en fiets je meerdere keren per week meerdere uren? Dan is de AGU Carbon Orange vrouwenzeem de beste keus.


To Top