BIKE TO SCHOOL

Op de fiets naar school met AGU producten.

Hoi school, hoi herfst! Op de fiets naar school gaan heeft veel voordelen: het is beter voor het milieu, er zijn minder opstoppingen in het verkeer, het is een actieve start van de dag en het boost het zelfvertrouwen van kids. Dat zijn nog maar een paar van de voordelen. Wist je dat het ook een positief effect heeft op het concentratie vermogen? Naar een vrije vertaling van dokter Dr. Denise Pajank (Uniqua): “kinderen die naar school fietsen nemen informatie makkelijker op en kunnen zich beter en langer concentreren”. Oké, dat klinkt goed. Maar hoe zorg je er vervolgens voor dat jouw kind droog en veilig op school aankomt? Zelfs op de meest stormachtige dag? Wij hebben de antwoorden…

#1 Fiets veilig

Veiligheid is onze nummer één prioriteit. Daarom raden wij het aan om altijd met een goede helm op te fietsen. De AGU kids helm is gemaakt volgens de EN1078 standaard en speciaal voor kinderen ontwikkeld. In deze helm zit een LED-lamp verwerkt voor extra zichtbaarheid in het verkeer. Verkrijgbaar in vijf flitsende kleuren.


#2 De juiste kleding tijdens een regenbui en harde wind 

Niets zo veranderlijk als het weer, zeker niet in de herfst. Met goede kleding die bestand is tegen een onverwachte bui ben je op alles voorbereid. Niets vervelender als met een drijfnat pak op school aankomen. De AGU Go kids regenjas en regenbroek passen makkelijk over de normale kinderkleding heen en houden alles perfect droog. De reflecterende details zorgen voor een betere zichtbaarheid in het verkeer. Kers op de taart: de jas en broek komen beide met een bijpassende opbergzak zodat de regenkleding altijd bij de hand is en als compact pakketje meegenomen of opgeborgen kan worden.

#3 Bescherm je schooltas!

Om zeker van te zijn dat de schooltas een regenbui overleeft kan je gebruik maken van één van de AGU regenhoezen. Bijvoorbeeld de Essential rain cover, die de spullen tegen regen, modder en opspattend water beschermen. De hoes weegt maar 30 gram en is in verschillende maten verkrijgbaar. Er zijn twee kleuren beschikbaar.

#4 Hoe zit het met de ouders?

Met name kinderen die naar de lagere school gaan worden tijdens het fietsen naar school begeleid door ouders. Uiteraard is het fijn als zij het goede voorbeeld geven en met dezelfde producten fietsen. Speciaal daarvoor is de Cit-E urban IV LED helm ontwikkeld. Uitgerust met een vizier, afneembare LED lampjes en uiteraard voldoet deze aan de EN1078 standaard.

Om kleding tegen de regen te beschermen raden wij de Urban Outdoor regenjas aan: met voorgevormde capuchon, kin beschermer bij de ritssluiting en 100% wind- en waterproof.

Gerelateerde tips:

  • Kies een veilige fietsroute voor de kinderen. De kortste weg is niet altijd de beste optie. De route is bij voorkeur verkeersluw met overzichtelijke kruispunten. 
  • Oefen de fietsroute enkele keren samen, in beide rijrichtingen, om vertrouwd te raken met de omgeving en eventuele gevaren duidelijk aan te kunnen geven. 
  • Nog op zoek naar de juiste fietshelm? Onze helmen gids biedt wellicht de oplossing! 

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.