Fietsers zijn onze helden.

Niet alleen de bekende en bewonderde,
maar ook de onbekende, onbezongen,
fietser van elke dag.
van forens tot fietskoerier
van racefiets tot bakfiets
van boodschappen tot bikepacken
naar school of kantoor
door weer en wind.

 Dit is onze ode aan al die fietsers, elk met een ander verhaal en een andere reden om (bijna) elke dag te fietsen.

 


EVERYDAYRIDING DAG #271 - Tony Martin

Vandaag in ons nieuwste #everydayriding portret: De levende wielerlegende Tony Martin, beter bekend als "der Panzerwagen". Als viervoudig wereldkampioen tijdrijden was Tony jarenlang vaste kracht bij Team Jumbo-Visma. Als er iemand is die weet wat #everydayriding betekent, dan is het Tony wel. Wij zijn er bij AGU dan ook erg trots dat we met deze topsporter een exclusieve "Visibility" collectie hebben ontwikkeld. In dit interview vertelt hij waarom het onderwerp veiligheid zo belangrijk voor hem is als het om wielrennen gaat, hoe hij zijn carrière als profwielrenner heeft ervaren en hoe hij de toekomst tegemoet ziet, nu dat hij zijn laatste race als professional gereden heeft.

DAG #20: WOUT VAN AERT

Monumentwinnaar, 3x Tour de France etappewinnaar, kopman, tijdrijder, sprinter, top veldrijder, Belgisch kampioen, dat alles is Wout van Aert en meer. In alles is hij een renner. Dag in dag uit zit hij op de fiets, hij zou niet anders willen. Als iemand een verpersoonlijking is van het hoogste niveau van #everydayriding, dan is hij het wel. Daarom zochten we hem op in Alicante waar het team op trainingskamp was en vroegen hem wat #everydayriding voor hem betekent.

 

DAG #77: WERNER COOLEN

Werner Coolen is tot in zijn merg een fietser. Vanaf zijn achtste jaar, eerst in het wiel van zijn vader, de afgelopen 15 jaar werkzaam in de fietsbranche, gravelirder, bikepacker en super forens. Elke dag fietst hij van zijn woonplaats in Rotterdam naar zijn werk in Numansdorp. Vijf-en-twintig kilometer heen, en vijf-en-twintig terug. Maar vaak is dat nog te kort voor Werner. Hij geniet zo van het fietsen, dat hij regelmatig een omweg neemt. Wat drijft deze man?

 


DAG #93: EVA SPIJKERBOER

"Fietsen maakt de stad mooier." En zij kan het weten. Naast mountainbiker, bikepacker en student Humanistiek is Eva fietskoerier. Op één dag koerieren fietst ze vaak wel 100km dwars door de stad. De manier waarop je de stad ervaart vanaf de fiets is veel intensiever, en elke keer dat je kiest voor de fiets in plaats van de auto draag je bij aan een groenere en meer leefbare stad met veel meer ruimte voor mensen.


EVERYDAYRIDING DAG #128 - PRIMOŽ ROGLIČ

Primož Roglič is een wielrenner die eigenlijk geen introductie nodig heeft. Er is al zoveel bekend over zijn ongelooflijke resultaten, zijn tegenslagen en uitdagingen, zijn trainingsregime, zijn sportieve doelen en zijn carrière. Maar in het gesprek dat we met hem hebben, leren we veel meer over wat de persoon Primož Roglič echt drijft. 

EVERYDAYRIDING DAG #173 - ALINA JÄGER


Fulltime contentmaker Alina heeft van haar hobby haar beroep gemaakt en is een door en door gepassioneerd wielrenner. Maar dat was niet altijd het geval. Tijdens ons bezoek aan haar geboorteplaats Koblenz vertelt ze dat ze zo'n vijf jaar geleden te veel hooi op haar vork nam op haar allereerste fietstocht en daarna volledig uitgeput en teleurgesteld was met fietsen. Ze voelde wel een sterke ambitie om waar ze tegenaan liep wel aan te kunnen. Haar ambitie motiveerde haar om extra hard te trainen om eindelijk de mooie kanten van het wielrennen te ontdekken.

EVERYDAYRIDING DAG #202 - MET LEA, TAMARA & LISA VAN BRINGSL

Tamara, Lea en Lisa zijn de drijvende krachten achter BRINGSL de persoonlijke fietsbezorgservice voor delicatessen. Elke dag leveren de drie jonge vrouwen in Keulen op de fiets geselecteerde producten uit hun online winkel aan hun klanten. Waarom is fietsen voor hen onmisbaar? Daar zijn een aantal redenen voor...


EVERYDAYRIDING DAG #245 - EDUARD BRENNINKMEIJER

“Vandaag is het dag 245. Dat betekent dat er nog 120 dagen op de klok staan.” Als je elke dag fietst, dan weet je ook gauw welke dag het is. Eduard Brenninkmeijer, 44 jaar oud, verantwoordelijk voor Marketing en E-Commerce bij AGU, stelde zich eind vorig jaar de challenge om 365 dagen achter elkaar minimaal 25 kilometer per dag te fietsen. Eduards verhaal kan daarom niet ontbreken in onze #everdayriding serie.


Elke maand publiceren we een nieuw portret.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram om niks te missen.

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.