Agu is er voor alle vrouwen op de fiets!

Als je ons vraagt wat fietsen zo leuk maakt? Fietsen is voor iedereen, overal en altijd. Van prof tot amateur, van jong tot oud, van de recreatieve fietser tot de fanatieke Strava renners, avontuurlijke gravelaars en stadsfietsers die er ook nog stylish willen uitzien op de fiets. En vooral; fietsen is voor mannen én vrouwen.

Toppers zoals de Nederlandse Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos, hebben afgelopen jaren wel bewezen dat wielrennen niet enkel een mannensport is. Steeds meer vrouwen stappen op de racefiets of mountainbike. Daarom ontwerpen en ontwikkelen wij al jaren specifieke vrouwenfietskleding, zowel voor racefietsers als urban fietsers. Hoe we dat doen lees je in deze blog.
Vrouwelijk pasvorm

Een vrouwenlichaam is anders, en daarop baseren we het ontwerp van onze producten altijd. Zodat een jas mooi getailleerd zit, en hoe belangrijk een goede en passende racefietsbroek met zeem is snappen we maar al te goed. Dat bretels bij vrouwen anders moeten zitten dan bij mannen. Dat een fietsshirt niet moet tekenen en niet alles knalroze hoeft te zijn.

Maar wat dan wel?Betere racefietskleding door Samenwerking met de dames van Team Jumbo Visma

In samenwerkingen met de vrouwen van Team Jumbo Visma zijn we continue op zoek naar de beste materialen, fits en technieken. Met als resultaat de meest hoogwaardige, innovatieve en aerodynamische fietskleding die optimaal comfort biedt tijdens hun trainingen en races. En die technieken en ontwikkelingen voeren we door in de damescollecties. Zodat niet alleen zij, maar ook jij snel, comfortabel en stijlvol onderweg kan gaan.ONZE BESTE RACEFIETSKLEDING VOOR VROUWEN
Geen ‘shrink it and pink it’

In eerste instantie lijkt de vrouwencollectie niet veel te verschillen van onze mannen collectie, maar vooral op technisch vlak zit er wel degelijk veel verschil in. Wij doen niet aan ‘shrink it and pink it’, ofwel het vrouwelijker maken van de producten voor mannen, maar ontwikkelen producten die speciaal afgestemd zijn op damesfietsers.

Vrouwspecifieke zeem

Zo is het verschil in zeem heel belangrijk. We hebben dan ook een speciale vrouwen zeem ontwikkeld. Deze wordt op een andere manier in de broek geplaatst en biedt comfort daar waar het nodig is. Ook de bretels zijn anders in verband met de borsten. En met onze Switch Bibshort is het met een handige rits nog makkelijker voor dames een sanitaire stop te maken.

Meer taille & andere belijning

Het vrouwelijke bovenlichaam is vaak ronder en meer getailleerd dan het mannenlichaam. Maar heeft aan de voorzijde juist meer ruimte nodig op de borst. Dat vraagt dus om een andere pasvorm. De dames fietsshirt zijn voorzien van een fit met taille en gemaakt van stretchy materialen die met de vormen van het lichaam meebewegen

 

Ook over de belijning van alle dameskleding is goed nagedacht. Zo zitten er geen naden op plekken die voor een dame onprettig of oncharmant zijn.

Stijlvol design

Last but not least: het ontwerp. Van de stoere SIX6 collectie tot de kleurrijke Trend collectie: voor iedere vrouw is er een stijl die past. Voorzien van specifieke dames prints, kleuren stijlen en passende stoffen. Het hoeft niet allemaal roze te zijn of enkel zwart. Juist een stoere twist in combinatie met zachtere kleuren maakt de AGU fietscollectie herkenbaar voor de vrouw.Stijlvolle regenjassen voor de Urban fietser

We hadden het net al over stijl die ook op de racefiets best belangrijk is. Dat wil je natuurlijk ook als je de fiets pakt in het dagelijks leven, naar school, studie of werk, of om naar de stad te gaan. Daarom hebben wij een uitgebreide en buitengewoon stijlvolle collectie aan jassen die wind en waterdicht zijn, maar vooral er heel gaaf uitzien.URBAN OUTDOOR COLLECTIE
 De fiets verandert de stad. Maakt haar groener, geeft ons ruimte om te ademen, om te leven; we werken, genieten, ontmoeten, bewegen…alles doen we op de fiets. Of het nu regent of de zon schijnt. Elke dag. Dit zijn geen regenjassen meer, dit is bike fashion.Onze Urban Outdoor collectie is specifiek ontworpen om je vrij te bewegen, goed te voelen en er nog beter uit te zien op en naast de fiets. Zodat je altijd kunt opstappen, altijd kunt gaan, je vrij kunt voelen. 
#EVERYDAYRIDING

Gebruik #everydayriding en deel waar, wanneer en hoe jij deze dag op de fiets hebt beleefd

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.