Greensphere, voor nog duurzamer fietsen. 

Fietsen is een van de meest duurzame vormen van transport. Met elke kilometer die je op de fiets aflegt in plaats van in de auto, draag je bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Maar er is nog meer dat je als fietser kunt doen en wij kunnen daarbij helpen.

Duurzamere producten 

Om te kunnen fietsen heb je natuurlijk ook spullen nodig, niet alleen je fiets, maar je kleding, je schoenen, een helm of fietstassen. De productie van al die mooie fijne spulletjes heeft ook een bepaalde milieubelasting. Met het terugdringen daarvan zijn wij bij AGU al enkele jaren bezig met ons Greensphere label. Daarbij gaat het om het gebruik maken van duurzamere materialen in onze producten. 

Wat is Greensphere 

Als dit Greensphere label bij een product staat, dan wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van 100% gerecyled polyester, biologisch katoen en/of worden er geen PVC houdende coatings gebruikt. Maar ook duurzamere opties met betrekking tot verfstoffen, ritsen, membranen of lijm die we in onze producten gebruiken zullen onder het Greensphere label gaan vallen. Zo streven we ernaar om de dekking van Greensphere stap voor stap steeds verder uit te breiden.

Greensphere in al onze collecties 

  • Fietskleding: In de AGU SIX6 collectie hebben we bijvoorbeeld voor bijna 100% van de collectie gebruik gemaakt van 100% gerecycled polyester, afkomstig uit PET-flessen. Maar ook een groot deel van de nieuwe Essential fietskleding collectie valt onder het Greensphere label.
  • Regenkleding: Als het om regenkleding gaat valt de gehele Commuter lijn onder het Greensphere label maar ook een product als de Clean Winter regenjas, de Parka Urban Outdoor Regenjas en de Go Essential. Alle nabestellingen van bestaande producten, maar ook alle nieuwe producten zullen onder het Greensphere label vallen.
  • Greensphere is zeer goed vertegenwoordigd als het gaat om onze fietstassen. De Shelter, Venture, Performance en H20 fietstassen behoren tot de groeiende Greensphere familie.
  • Alhoewel ze niet direct onder de Greensphere label vallen proberen we ook verschillende stoffen en vullingen te kiezen zoals Polartec en Sorona, die ook focussen om het verduurzamen van materiaal en product.

GREENSPHERE PRODUCTEN

Duurzaam, functioneel en betaalbaar 

En zoals elke reis die de moeite waard is, is dit een lange en niet altijd eenvoudige reis. Vooral omdat we willen dat onze duurzame producten ook goed functioneren, en betaalbaar zijn. Bij elke keuze die we maken, moeten we deze belangen afwegen. We willen geen compromis sluiten als het gaat om functionele kwaliteit, en soms zijn er (nog) geen echt duurzame alternatieven die de kwaliteit hebben die we willen leveren. Of tegen een dermate hoge prijs dat het eindproduct te duur wordt.

Elke dag Greensphere 

In dat spanningsveld zijn onze Product Managers de hele dag bezig. Het is een mooie en waardevolle uitdaging. Gelukkig zijn en ontstaan er steeds meer duurzame alternatieven voor onze grondstoffen en zien wij het Greensphere label steeds verder groeien. Hierdoor heb je niet alleen een heel goed product om op de fiets van te genieten, maar ga je ook voor een beter milieu.

Het GREENSPHERE-initiatief is slechts één van de manieren waarop we bij AGU werken aan het verduurzamen van onze producten maar ook onze supply chain, distributie en bedrijfsvoering.

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.