EVERYDAYRIDING DAG #173  - ALINA JÄGER

Fulltime contentmaker Alina heeft van haar hobby haar beroep gemaakt en is een door en door gepassioneerd wielrenner. Maar dat was niet altijd het geval. Tijdens ons bezoek aan haar geboorteplaats Koblenz vertelt ze dat ze zo'n vijf jaar geleden te veel hooi op haar vork nam op haar allereerste fietstocht en daarna volledig uitgeput en teleurgesteld was met fietsen. Ze voelde wel een sterke ambitie om waar ze tegenaan liep wel aan te kunnen. Haar ambitie motiveerde haar om extra hard te trainen om eindelijk de mooie kanten van het wielrennen te ontdekken.

Tegenwoordig definieert fietsen haar leven en houdt ze van alle aspecten ervan: van het geluid van de banden op het asfalt tot het zalige warme gevoel van het bergaf rijden na een mooie zomerrit.

Wat fietsen nog meer betekent voor Alina vandaag, en hoe het haar zelfs heeft geholpen om een ​​gezondere levensstijl te leiden, vertelt ze ons in een exclusief interview…

‘Mijn fiets is ook een soort “mental health machine” voor mij. Fietsen is een soort meditatie voor me, je kunt veel gedachten ordenen en het dagelijkse leven gewoon aan je voorbij laten gaan,’ vertelt Alina enthousiast. Fietsen is niet alleen haar grote hobby, het biedt Alina ook een groot gezondheidsvoordeel: “Fietsen heeft me geholpen om een ​​gezonde houding te vinden ten opzichte van mezelf, mijn lichaam en voeding. En ik waardeer nu mijn lichaam voor wat het kan. Dat ik met gemak 200 km kan fietsen en dat mijn lichaam me gewoon niet in de steek laat. En het fascineert me om te zien dat je altijd een stukje verder op de fiets kan komen. Je kunt er altijd nog wat uitpersen. Je kunt je helemaal leeg rijden."

Win het Alina Jäger Prijspakket

Om Alina's liefde voor het fietsen in welke vorm dan ook te vieren en te delen, geven we een heel speciaal Alina Jäger prijzenpakket weg. Met de SIX6 Classic jersey en SIX6 Classic bibshort, de Trenchcoat Lonf Regenhas Urban Outdoor en de Vigarous MIPS-helm twv ruim € 500,-


ALINA'S LIEVELINGSPRODUCTEN VAN AGU:
"Die zoete uitputting, het is een beetje verslavend."


Alina, die in het mooie Koblenz woont, vertelt ons dat ze met de fiets rijdt, waar ze ook heen gaat - of het nu voor werk is, privé-afspraken of om boodschappen te doen. ‘Ik denk dat ik niet meer lange stukken zou kunnen lopen,’ zegt ze met een glimlach, ‘Simpelweg omdat ik op de fiets boodschappen doe en ook mijn vrienden op de fiets bezoek. Het maakt niet uit welke fiets het is. Of het nu mijn stadsfiets of mijn racefiets is. Ik ben gewoon altijd op twee wielen te vinden."

Waarom dat is? ‘Ik denk dat het makkelijker is om met de fiets overal te komen en ook veel duurzamer dan met de auto.’

De missie van Alina: mensen op sociale media motiveren om te fietsen. Eén ding is voor haar extra belangrijk: inclusie. "Ik vind het belangrijk dat de fiets “scene” staat voor inclusiviteit. Dat we ervoor zorgen dat het niet uitmaakt op welke fiets je rijdt, welke kleding je draagt, dat je gewoon deel uitmaakt van de gemeenschap. En dat je met een warm welkom wordt ontvangen ."


WIL JE NOG MEER ZIEN VAN ALINA JÄGER?

VOLG HAAR DAN OP InstagramNIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.