Bikepacking: op avontuur in eigen land (en daarbuiten)

Tassen op je fiets en gaan. Ontelbare mensen doen het al tientallen jaren. Fietsvakantie zouden we het vroeger noemen. Wat is Bikepacking dan? Alleen een modewoord of is het toch iets anders? In deze blog vertellen we je over de mooie wereld van het Bikepacken en hoe je het goed kunt aanpakken. 

Avontuur en Vrijheid

Bikepacken staat vooral voor avontuur en vrijheid. Lange tochten rijden, een tent, slaapzak, gaspit, eten en drinken mee, inklikken en gaan. Er zijn tegenwoordig ook mooie apps waarmee je je route kunt plannen en waar je echt de natuur mee in kunt. Het zijn je eigen benen, je eigen energie die je brengt naar waar jij wil zijn. En daarmee is bikepacking misschien wel de meest duurzame en milieuvriendelijke manier van vakantie.  

Fietstassen

Waar vroeger de tassen vooral op tourfietsen werden gehesen, wordt nu vooral gebruik gemaakt van racefietsen, gravelbikes en mountainbikes. En daardoor is een nieuwe serie tassen ontstaan,waaronder zadeltassen, stuurtassen en frametassen die ontworpen zijn om optimaal op dit soort fietsen te passen. Op onze bikepacking collectie pagina vind je nog veel meer informatie over onze fietstassen. Met deze tassen weerhoud je niks om jouw avontuur op te zoeken. 


BIKEPACKING TASSEN


Fietstassen van Robert Gesink en Wout van Aert

Je zou er niet direct aan denken, maar ook toprenners zien de charme van bikepacking en hebben wel eens behoefte aan fietstassen. In het #everydayriding portret dat wij onlangs maakten van Wout van Aert vertelde hij ook van grote bikepacking avonturen te dromen en zo kwam Robert Gesink begin 2020 bij ons met een product idee.

“Wij als beroepsrenners wonend in de bergen hebben koude ochtenden en warme middagen. Je wilt een jasje en handschoenen mee maar je bent beperkt qua achterzakken in je shirt. Of je wilt niet de hele dag met je zakken bomvol rijden.” 

Robert wilde bij een training van 6 uur bijv. 12 repen of gels mee kunnen nemen. Afval van die repen wilde hij makkelijk in een voorvakje kunnen steken.  


  • Green Sphere materiaal: Gerecycled Polyester
  • Mesh binnenvakjes
  • Uitneembare vakverdeler
  • Afneembare schouderband
  • Bruikbaar als stuurtas en als frametas
  • Materiaal: 100% gerecycled Polyester (Greensphere)
  • Logo’s met 3M Reflectie
  • Water afstotende YKK rits
  • Mesh buitenvakjes
  • Vuil- en water afstotende DWR-coating

De betovering van het bikepacken

Dus als ook jij de aantrekkingskracht voelt van het bikepacken, dan ben je in goed gezelschap. Het mooie is dat je zelf je reis kunt doseren. Een enkele overnachting in eigen land geeft je al het gevoel dagen weg te zijn. Meerdere dagen ervaar je door de intensiteit van het bikepacken als het avontuur van je leven. Maar misschien droom jij wel van weken achtereen, de steppen van Mongolië, de pampas van Argentinië of de Schotse Hooglanden. Een of meerdere dagen, een of meerdere tassen, alleen of met maatjes aan jou de keus. En wat die keuze ook is AGU has got you covered. 

Lees in onze bikepacking guide alles over de verschillende tassen die wij hebben om op bikepacking avontuur te gaan en in deze blog meer tips voor een fietsvakantie met fietstassen

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.