EVERYDAYRIDING DAG #128 - PRIMOŽ ROGLIČ

Primož Roglič is een wielrenner die eigenlijk geen introductie nodig heeft. Er is al zoveel bekend over zijn ongelooflijke resultaten, zijn tegenslagen en uitdagingen, zijn trainingsregime, zijn sportieve doelen en zijn carrière. Maar in het gesprek dat we met hem hebben, leren we veel meer over wat de persoon Primož Roglič echt drijft. 

Als we Primož vragen wat wielrennen echt voor hem betekent, begint hij niet met zijn resultaten, met races, of training of zelfs zijn eigen persoonlijke ervaring met fietsen. Hij begint bij zijn gezin: “Fietsen is op dit moment absoluut ons leven. En het betreft niet alleen mezelf, het gaat om het hele gezin. Het is een groot deel van de manier waarop we op dit moment leven.” Het is een typisch antwoord van een man die soms een bijna filosofische kijk op fietsen blijkt te hebben, wat hij doet (fietsen) soms vanaf een afstandje analyseert en dan vooral geniet van elk moment dat het fietsleven hem brengt. 

In zekere zin is zijn wielercarrière tot nu toe een uitdrukking van wie hij is, en de unieke wielrenkit dat hij tijdens ons interview met trots draagt, visualiseert dit op verschillende manieren. Het is een heel persoonlijke fietskit, bij het ontwerp was Primož zeer betrokken: “Dit jaar probeerden we samen met AGU iets anders te doen, iets cools, iets dat opvalt. Een echt gepersonaliseerd fietstenue met visuele elementen die verwijzen naar belangrijke aspecten van mijn leven.” Zo is er het logo van zijn eigen bedrijf, maar ook een skispringer, die doet denken aan een vorig leven in de topsport. De leeuwenkop is prominent aanwezig en symboliseert het doorzettingsvermogen van Primož: “Je probeert altijd te vechten als een leeuw. En we hebben een hart geplaatst, want In alles wat je doet, als je het vanuit je hart doet, dan is het goed.” 


 Primoz is blij met de AGU-pasvorm die hij als geen ander kent: “Hij past goed! Buiten seizoen is het misschien wat krap, maar als je in vorm begint te komen, past het nog beter.” voegt hij er met een knipoog aan toe. 

WIN het Primož Roglič Prijzenpakket

Omdat we erg trots zijn op de "Signature Cyling Kit" en het #everydayriding portret dat we samen met Primož hebben gemaakt, geven we een Primož Roglič Prijzenpakket weg twv ruim € 400,-! (jersey en koersbroek), een casual t-shirt en de Verve HDII zonnebril.

 

Deze winactie loopt t/m 30 juni. Via onze social media kan je meedoen.

DE PRIMOŽ ROGLIČ LOOK


Vergelijkbaar met zijn focus op familie, hecht de bescheiden, soms bijna verlegen Sloveen veel waarde aan relaties en deel uitmaken van een breder team. “Thuis train ik meestal alleen, maar ik kom ook heel graag op trainingskampen. Om bij het team en bij de jongens te zijn. Ik geniet van het rijden in een groep. We vinden altijd wel iets om over te praten, we praten over alle aspecten van het leven. Niet alleen welke races we doen of wat dan ook, maar ook over hoe onze families het doen en hoe het in ons leven gaat. Het is gewoon superleuk om deel uit te maken van, in ons geval, een groot team. Om samen te werken aan het bereiken van onze doelen. Om zo goed mogelijk te zijn. Het is gewoon een heerlijk gevoel.” 


Naast grote  successen in 2020 kende Primož ook een aantal tegenslagen in verschillende races. “Fietsen is zwaar, het is veel afzien en het is echt heel hard werken. Je moet er ook veel voor laten. En dus moet je blijven geloven, altijd op de een of andere manier je grenzen blijven verleggen. Het is belangrijk om er altijd voor te blijven vechten, om nooit te stoppen.” 


“De top bereiken is één ding, het is nog moeilijker om daar te blijven. Maar ik wil een man zijn, of een sportman, die niet alleen herinnerd wordt om de goede resultaten, maar ook om de strijd. Om je aanpak en wat je laat zien.” Zijn concurrenten zijn een integraal en onschatbaar onderdeel van die aanpak. "Ze pushen je op de een of andere manier om een betere versie van jezelf te zijn." 

En juist dat is belangrijk voor Primož, hoe je je opstelt naar andere mensen, en de manier waarop je het leven van anderen beïnvloedt. “Ik hoop en probeer een goed voorbeeld te zijn. De man die aardig is, en waarvan mensen zeggen: "Ik wil zijn zoals hij." Hij zou graag kinderen inspireren om actief te gaan fietsen, of in de woorden van Primož: “Dat kinderen gewoon op de fiets springen en een rondje door het huis gaan maken.” 
  
Uiteindelijk komt het voor Primož neer op simpele dingen: “Ik probeer altijd te genieten van het moment, waar ik ook ben, en in dat moment te blijven. Uiteindelijk is het gewoon superfijn dat ik de mogelijkheid heb om buiten te zijn en te fietsen.” 


Kan je ook geen genoeg krijgen van Primož Roglič?

Volg hem dan vooral op Instagram  of Facebook.


TEAM JUMBO-VISMA REPLICA'S


NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.