Lente = laagjes!

In de lente begint de dag vaak fris en kan het zo zijn dat de middag zomerse temperaturen brengt. Hoe kan je daar het beste rekening mee houden met jouw fietskleding? Door het laagjes principe aan te houden! In deze blog geven wij tips om van top tot teen klaar te zijn voor de lente!

#1 Bescherm jezelf tegen de wind!

Een goede basis is onmisbaar. De keuze voor de juiste fietskleding start bij een goed ondershirt, zoals de AGU Summerday baselayer. Deze is beschikbaar in een mouwloze, korte- en lange mouwen versie. Hier over draag je een comfortabel en ademend fietsshirt, zoals de Melange jersey. Als er veel wind staat voorkomt een wind body of wind jack dat je afkoelt op de fiets en daarmee is jouw outfit af! Bijkomend voordeel: deze twee items zijn super klein op te vouwen en passen makkelijk in de achterzak van een fietsshirt.

Verwacht je regen? Neem dan het zeer goed ademende Stormbreaker jack mee, dat is een wind- en regenjack in één! Ontdek de perfecte kruising tussen een wind- en regenjack dat je beschermt tegen onvoorspelbaar weer.

#2 Beenstukken of een lange broek?

Beenstukken zijn een onmisbaar item in de garderobe van iedere fietser. Als het kouder is dan draag je ze onder jouw favoriete (bib)short, zoals de AGU Prime bibshort. Mocht het te koud zijn, dan is een dunne bibtight een optie. Bijna alle AGU bibtights zijn zowel met- als zonder zeem verkrijgbaar.

#3 Laagjes voor mountainbikers

Met de komst van de MTB shorts heb je keuze of je die met of zonder zeem wilt dragen. Als je een short hebt zonder zeem kan je voor een liner (bib)short kiezen, die gemaakt is van een dunnere stof dan een normale bibshort, maar die wel ook een zeem heeft. Het beste van deze combinatie is dat de twee met een simpel kliksysteem aan elkaar bevestigd kunnen worden, waardoor je afzakken van de broek voorkomt.

SHOP NU

#4 Anti koude voeten

Zijn overschoenen in de lente te warm, maar krijg je toch snel koude tenen? Denk dan aan de AGU teenwarmers!

Deze voorkomen dat je tenen door de wind afkoelen en zorgen er tegelijkertijd voor dat je voet wel kan ademen. Het dragen van Merino sokken is in dit geval ook aan te raden. Door de temperatuur regulerende werking van Merino wol zijn je voeten niet snel te warm of te koud!

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.