DE FIETSBRILLEN VAN TEAM JUMBO-VISMA

Zon, of regen of modder in je ogen; je moet er niet aan denken, zeker niet als je koerst op het scherpst van de snede. Dan moet je alles direct en scherp kunnen zien. Een goede fietsbril zorgt ervoor dat de ogen omsloten zijn zonder dat de bril beslaat bij inspanning. Uiteraard biedt een goede bril ook bescherming biedt tegen UV-straling. Kortom, een goede bril is essentieel voor het leveren van topprestaties.

Daarom is AGU ook trots fietsbrillenpartner van Team Jumbo-Visma. Terwijl de renners van Team Jumbo-Visma de strijd tegen de elementen aan gaan, beschermen onze brillen de renners. Met een bril op zie je zelfs meer dan zonder de bril.


De uitdaging

Je ogen beschermen, dat is het allerbelangrijkste. De lenzen moeten scherp en helder beeld geven en ook tijdens langere ritten je ogen helpen. In de zomer is de zon de grootste uitdaging, als het bewolkt is het een uitdaging om goed contrasten te blijven zien, als het regent wil je, zoals gezegd regen maar ook water en modder van de weg of je voorganger uit je ogen houden. Tot slot moeten de lenzen tegen een kras kunnen en het frame robuust zijn. Oh ja, en de bril moet ook nog eens comfortabel zitten, zelfs tijdens lange ritten. De perfecte bril verenigd al deze eigenschappen in een lichtgewicht oplossing: maar bestaat die überhaupt dan?LENZEN

Laten we beginnen bij onze lenzen. De brillen die de renners van Team Jumbo-Visma gebruiken, zoals de Vigor, de Verve en de Pride brillen, leveren we allemaal met drie verschillende lenzen voor drie verschillende weersomstandigheden: getinte glazen voor fietsen in de zon, oranje glazen voor grijzer, bewolkt weer en heldere transparante glazen voor de regen. Met een getinte fietsbril ontspannen je ogen en zijn ze tegelijkertijd beschermt tegen gevaarlijke uv-straling. Belangrijk daarbij: controleer voordat je een bril koopt of het model ook UV-bescherming biedt. Informatie over UV-bescherming en het toepassingsgebied, vind je altijd op het etiket of op de bril zelf. Optimale UV-bescherming wordt geboden door een bril die het licht volledig filtert tot een golflengte van 400 nanometer - wat overigens bij alle AGU-fietsbrillen het geval is. 
VIGOR en de VIGOR XL

De Vigor HDII en zijn grote broer de VIGOR HDII XL zijn onze nieuwe topbrillen en vooral de XL is nu al een favoriet van de Team Jumbo-Visma renners. De extra grote lens zorgt ervoor dat de ogen beschermd zijn zonder dat de bril beslaat. Het kleur contrast van de HD lens maakt diepte en details beter zichtbaar dan bij een normale lens, de hydrofobe behandeling betekend dat water makkelijk van de lens afparelt, en de anti-fog coating gaat het beslaan van de lenzen tegen. De extra grote lens van de XL biedt nog meer bescherming dan onze overige fietsbrillen. Beide brillen zijn volledig frameloos, en bieden dus nog breder en ononderbroken zicht op de weg voor je en alles om je heen. Natuurlijk bieden de lenzen de optimale UV400 bescherming. Als je de bril koopt krijg je direct onze drie lenzen, getint, oranje en helder in een luxe bewaardoos zodat je het hele jaar door optimaal van je bril kunt genieten.VERVE HD II en VERVE HD II PHOTOCHROMIC


De Verve HDII is een bewezen topbril en de meest flexibele uit ons assortiment. Deze bril kan namelijk zowel met als zonder frame gedragen worden. Ook de Verve HD II biedt de optimale UV400 bescherming. Om te voorkomen dat de brillen beslaan zijn de lenzen van de Verve HDII afgewerkt met een speciale anti-fog coating en is er gezorgd voor voldoende ventilatie. Doordat de lenzen hydrofoob zijn parelt water en vuil snel van de lenzen. Bij de bril worden ook transparante en gele lenzen geleverd, in een luxe hardcase bescherm box. De Verve HDII is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren frame.

De Verve HDII Photochromic versie heeft meekleurende lenzen, die zich aanpassen aan zowel donkere- als lichte omstandigheden waardoor je geen lenzen hoeft te verwisselen.PRIDE HD II


De Pride HDII is een semi frameloze bril, met alleen aan de bovenzijde een frame die de bril extra stijfheid meegeeft maar aan de onderzijde is weggelaten waardoor de bril licht aanvoelt. Het frame is gemaakt van een sterk en lichtgewicht Grilamid materiaal en ook bij de pride beschik je over contrastrijke en heldere HD glazen, en zijn de lenzen zowel hydrofoob als antifog.NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.