Commuter collectie

Op de fiets naar de winkel om boodschappen te doen, een rondje om het hoofd leeg te maken of om naar het werk te fietsen: de beweging en frisse lucht doen een mens goed. Om ook in de herfst en winter comfortabel op de fiets te zitten is de AGU Commuter collectie geheel vernieuwd. Met focus op zichtbaarheid, comfort en ademend vermogen. Zodat jij iedere dag weer droog en comfortabel fietst. Goed om te weten: bijna alle items vallen binnen het AGU Greensphere assortiment!

#1 Betere zichtbaarheid, hogere veiligheid

Veiligheid staat voorop. Zeker in de donkere maanden is zichtbaarheid in het verkeer belangrijk. Zogenaamde high-visibility, ook wel Hi-vis, kleding, levert hiervoor een belangrijke bijdrage. Alle producten uit de nieuwe Commuter collectie hebben ofwel een neon-gele kleur, reflectieve print of een combinatie van beide.

Uiteraard blijft het niet bij kleding alleen. Voor extra bescherming op de fiets is de AGU CIT-E IV LED helm met een verwijderbare LED-lamp uitgerust, perfect voor woon-werk verkeer. De neon gele AGU helmhoes is waterdicht en heeft reflecterende details. Zo kom je niet alleen droog over, maar ben je ook beter zichtbaar.

#2 Zelfs bij hogere snelheden 100% waterdicht

Alle producten uit de nieuwe Commuter collectie zijn uitgerust met het Poray 10.000 membraan en hierdoor 100% waterproof en ademend. Zelfs met een hogere snelheid zoals op een e-bike of speed pedelec. Poray bevat microscopisch kleine poriën waar transpiratiedamp en condens door naar buiten kunnen. Regen kan niet naar binnen, omdat waterdruppels een veel grotere structuur hebben. Hoe hoger de Poray indicatie, hoe beter de bescherming en het ademend vermogen van het item. Uiteraard zijn alle naden getapet en zijn de ritsen ook waterdicht afgewerkt. Om nog betere bescherming te bieden heeft de Commuter Tech lijn een a-symetrische stormflap zodat de ritsen geheel bedekt zijn. De stormflap heeft een magnetische sluiting.

#3 Na zonneschijn komt regen?

De herfst kan misleidend zijn. Net zo makkelijk als je met een mooie ochtendzon naar de plaats van bestemming fietst, kom je op de terugweg in een hoosbui terecht. Gelukkig zijn wij AGU niet als we daar niet de perfecte oplossing voor hebben gevonden: de Commuter Compact lijn. Alle producten uit de Compact lijn hebben een geïntegreerde opbergzak waarin je het item makkelijk en snel opbergt. Zo ben jij altijd voorbereid op een plotselinge regenbui! De producten zijn gemaakt van super lichte, geheel gerecyclede materialen. Net als bijna alle andere Commuter items heeft ook deze lijn het Greensphere label.


#4 Het verschil zit in de details

De AGU Commuter collectie zit vol met technische details die het verschil maken. Zo hebben de jassen langere mouwen om de handen te beschermen tegen kou en regen.

Ook het design van de capuchon is onder handen genomen. Het is nu nog makkelijker om met één hand een strakke pasvorm te krijgen rondom het hoofd, zonder dat de stof in de weg zit tijdens het fietsen. Omkijken is geen enkel probleem. Het vizier zorgt ervoor dat de regen nog minder kans heeft het zicht te belemmeren.

De regenbroek uit de collectie heeft een extra lange rits aan de zijkant, zodat je de broek makkelijk aan- en uittrekt, zelfs met schoenen aan. Om de schoenen extra te beschermen zijn er overschoenen aan de broek vastgemaakt.


#5 Bescherm de bagage!

Uiteraard is het net zo belangrijk dat de bagage droog arriveert als dat je zelf droog over wilt komen. Hiervoor hebben we bijpassende, waterproof fietstassen uit de Shelter collectie ontwikkeld. Deze fietstassen zijn 100% waterdicht en er zijn ook hiervan Hi-vis tassen en tassen met reflectieve print verkrijgbaar.

#6 Wat te doen bij koud weer?

Ook daar is een oplossing voor: de Commuter winter lijn. Alle items uit deze collectie hebben een micro-fleece voering op strategische plaatsen. Zodat jij warm blijft, zonder dat dit de bewegingsvrijheid belemmert. Ook deze items hebben het Poray 10.000 membraan en zijn hierdoor 100% waterproof en ademend.

Meer informatie over de nieuwe Commuter lijn:

  • Alle items zijn waar mogelijk gemaakt van gerecycled polyester en PVC-vrij. Daarnaast zijn ze op een duurzame, milieuvriendelijke manier gefabriceerd.
  • Als aanvulling op de jassen en broeken heeft de collectie ook accessoires, zoals handschoenen, een body, helm hoes en overschoenen.
  • Bij bijna alle items uit de Commuter collectie zit een opbergzak inbegrepen, zodat ze extra makkelijk mee te nemen zijn. Deze opbergzak is zelf uiteraard ook 100% waterdicht.

Ben je op zoek naar de juiste fietshelm? Bekijk dan onze helmen keuzehulp hier!

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.