WE RIDE IN THE HEAT

DE UITDAGING

Wanneer je volle bak rijdt, produceert je lichaam een enorme hoeveelheid warmte. Van iedere 100 kilojoules energie die je verbrandt, wordt slechts 20-25 kilojoules overgebracht op je trappers. De rest is warmte. Als die warmte niet weg kan, raakt je lichaam oververhit waardoor je minder gaat presteren.

Kleding die helpt je lichaamstemperatuur te reguleren is essentieel, vooral op hete zomerdagen in de bergen. De renners van Team Jumbo-Visma weten dat maar al te goed.

Tijdens de Tour de France kan het kwik in de Alpen en Pyreneeën oplopen tot boven de 40 graden. Op een steile beklimming leveren de renners gigantisch veel energie bij relatief lage snelheden. Dat betekent weinig rijwind en dus minder zweet dat vervliegt om het lichaam te koelen. Een groot gedeelte van die etappes rijden ze ook nog eens boven de boomgrens, zonder enige schaduw.

In samenwerking met TJV’s performance staf ontwikkelde AGU een reeks producten om extreme warmte het hoofd te bieden.

OPLOSSINGEN

Om ook op de warmste dagen optimaal te presteren ontwierpen de designers van AGU en Team Jumbo-Visma jerseys en shorts met buitengewoon verkoelende eigenschappen.

TJV’s lichtgewicht teamjersey weegt 25% minder dan hun ‘normale’ aeroshirt en maakt gebruik van HeiQ’s Smart Temp technologie. Dit hoogwaardige materiaal reduceert, geactiveerd door lichaamswarmte, de temperatuur met wel 2,5 graden ten opzichte van traditionele materialen.

Onze High Summer Jersey gebruikt exact dezelfde technologie. Zowel de dames- als herenlijn bestaat uit lichtgewicht, verkoelende jerseys met een strakke race-fit. De High Summer Six6 Jersey combineert die warmte-regulerende eigenschappen met een klassieke look.

Team Jumbo-Visma gebruikt onze Aero Premium Bibshort, voorzien van revolutionaire Coldblack technologie. Hoewel donkere kleuren normaliter meer warmte vasthouden zorgt Coldblack technologie juist voor een verminderde warmte-absorptie. Het biedt bovendien optimale UV-bescherming. AGU’s Black 320 Chamois is licht, extreem ademend en voorzien van een laag Coolcube materiaal dat optimaal vocht afvoert om de kans op irritaties te minimaliseren.

TIPS VOOR HETE DAGEN

Eet zoute snacks

Door te zweten verlies je naast vocht ook veel mineralen, wat de kans op kramp vergroot. Voldoende zout aanvullen is dan ook essentieel.

Veel drinken

Zweten is een natuurlijke reactie om oververhitting tegen te gaan. Het vocht dat je via je poriën verliest verdampt, wat voor verkoeling zorgt. Op warme dagen is het extra belangrijk om dat vocht aan te vullen. Tijdens een Touretappe verliezen renners soms wel 3 liter vocht in de vorm van zweet. Twee of zelfs meer bidons per uur zijn nodig om dat vochttekort aan te vullen. Maar ook als je niet een Alpenreus op racet is het zaak voldoende te drinken. Drink voordat je dorst krijgt en zorg dat je bidons gevuld zijn en blijven. Je wilt niet zonder water in de middle of nowhere eindigen.

Draag een zonnebril

Een dag in de brandende zon zonder zonnebril kan je flinke hoofdpijn bezorgen. De Verve HDII ontwikkelden we speciaal voor Team Jumbo-Visma. Het verwisselbaar frame, de 2e generatie anti-fog technologie en hydrophobic HD-lenzen bieden je optimaal zicht en een serieuze pro-look.

PROCES

Samenwerken met de staf en renners van Team Jumbo-Visma is essentieel voor ons onderzoek en de ontwikkeling van kleding. Afgelopen jaar hebben we de TJV-zomeruitrusting verder verfijnd en geoptimaliseerd om ook op de warmste dagen maximaal te presteren. De renners voorzien onze ontwerpers continue van feedback. Feedback die we gebruiken om de materialen en processen verder aan te scherpen om onze kleding nog lichter, comfortabeler, ademend en aerodynamisch te maken. Na uitgebreid testen door de pro’s voeren we die verbeteringen ook door in onze collecties. Onze High Summer Jersey bijvoorbeeld heeft dezelfde mesh-structuur als TJV’s raceshirt en de High Summer Bibshort is behandeld met Coldblack technologie zodat jij ook optimaal kan presteren en genieten tijdens een hittegolf.

#EVERYDAYRIDING