Zo kies je de beste fietsbril voor ieder moment

Het klinkt misschien raar, maar een fietsbril draag je niet alleen als de zon schijnt. Of het nu gaat om de dagelijkse rit naar kantoor, een fietstocht in het weekend of fietsvakantie: een goede fietsbril is een van de eerste dingen die elke fietser moet kopen. In deze blogpost vertellen we je hoe een fietsbril je ogen niet alleen tegen de zon beschermt, waarom je in alle weersomstandigheden met een bril moet rijden en wat belangrijk is bij het kiezen van de juiste AGU-bril ...

# 1 FIETSBRIL ALS BESCHERMING TEGEN DE ZON 

We beginnen wel bij het begin. De zon. Wie overdag fietst, heeft bijna altijd een getinte bril en UV-bescherming nodig. De reden daarvoor: als de zon schijnt of het is gewoon licht buiten, vernauw je automatisch je ogen. Dit kan bijdragen aan (het gevoel van) vermoeidheid. Met een getinte fietsbril ontspannen je ogen en zijn ze tegelijkertijd beschermt tegen gevaarlijke uv-straling. Belangrijk daarbij: controleer voordat je een bril koopt of het model ook UV-bescherming biedt. Informatie over UV-bescherming en het toepassingsgebied, vind je altijd op het etiket of op de bril zelf. Optimale UV-bescherming wordt geboden door een bril die het licht volledig filtert tot een golflengte van 400 nanometer - wat overigens bij alle AGU-fietsbrillen het geval is. Want optimale bescherming van je ogen is voor ons ontzettend belangrijk, wat voor type fietser je ook bent. Tip: Aan de CE-markering kun je altijd zien of een bril voldoet aan de richtlijnen van de EU of Duitsland. 

#2 FIETSBRIL ALS BESCHERMING TEGEN WIND, VUIL, TAKKEN & INSECTEN 

Wie kent het niet: Zelfs bij lage snelheden beginnen je ogen te tranen door de wind. Het is dus erg belangrijk om je ogen hiertegen te beschermen met een fietsbril. Daarbij beschermt het ook tegen vervelende insecten, stof en andere gevaren zoals takken. Als je vaker en langer fietst, moet je zeker een nauwsluitende bril dragen om je ogen te beschermen, zoals onze Essential Beam-bril. 

#3 DE BRIL ALS BESCHERMING TEGEN REGEN & KOU

Als je ooit op een fiets hebt gereden in een regen- of sneeuwstorm, hoeven we je niet te vertellen hoe extreem belangrijk een bril is in dergelijke weersomstandigheden. Neerslag, zoals regen of sneeuw, kan enerzijds je gezichtsveld enorm beperken en anderzijds je ogen irriteren. En wie kan dat beter beoordelen dan de professionele coureurs van het Visma | Lease a Bike team? Als je tijdens je lange races door alle weersomstandigheden worstelt, zijn de AGU Verve HDII-bril met de anticondenscoating, de hypoallergene neuspads en de rubberen pootjes je trouwste metgezellen.

#4 AGU BRILLEN WORDEN GEDRAGEN DOOR TEAM JUMBO-VISMA

De Verve is de officiële racebril van Team Visma | Lease a Bike, is door het team van Jumbo-Visma ontwikkeld voor professioneel gebruik en is dus volledig afgestemd op de meest veeleisende renners. Een absolute topbril. De anticondensbehandeling voorkomt condensatie aan de binnenkant van je bril. 

Nog een hoogtepunt: de lens van de bril kan eenvoudig worden verwisseld en je kunt ze zelfs naar believen zonder montuur dragen! 

#5 ALLE AGU-FIETSBRILLEN VOLDOEN AAN DE VOLGENDE CRITERIA ... 

  • De lenzen moeten gemaakt zijn van onbreekbaar plastic zodat er bij een val geen splinters in het oog kunnen komen.
  • Vrijwel alle AGU-brillen worden geleverd met transparante en geel getinte lenzen.
  • Een sportbril moet licht zijn en idealiter nauwelijks opvallen tijdens het dragen, zodat hij ook op lange reizen comfortabel blijft.
  • De bril moet zachte pootjes hebben die perfect om het hoofd zitten. Een siliconen inzetstuk op de neusbrug zorgt ervoor dat de bril niet kan wegglijden en dat er geen drukpunten zijn. 
  • De glazen mogen geen schadelijke weekmakers of andere stoffen bevatten die door zweet kunnen oplossen en in uw huid kunnen komen. 

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.