Duurzaamheid bij AGU begint, waar alles bij ons begint: bij het fietsen. Wij geloven dat fietsen een sleutelrol kan hebben in tegengaan van klimaatverandering. Met de verdere verstedelijking kan fietsen een grote bijdrage leveren aan het terugbrengen van CO2-uitstoot maar ook aan het leefbaar houden van steden.

Elke persoon die voor de fiets in plaats van de auto kiest, is er één. Iedereen die wij kunnen helpen om die keuze te maken is een stap dichter bij een meer duurzaam heden en toekomst.

Fietsen heeft daarnaast ook nog een grote positieve invloed op je persoonlijke duurzaamheid. Als je zelf gezond bent, en goed voor je eigen natuur zorgt, kan je ook makkelijker voor de natuur om je heen zorgen.

HET BEGINT BIJ DUURZAME MATERIALEN 

We willen graag dat zoveel mogelijke mensen de duurzame keuze maken om te gaan fietsen. Maar dan moet fietsen ook zo duurzaam mogelijk zijn. De fietsindustrie zet op verschillende manieren stappen maar er is nog veel te winnen. Ook AGU wil daar verantwoordelijkheid in nemen we zoeken doorlopend naar manieren om onze productie en distributie te verduurzamen. Zo werken wij steeds meer onder onze Greensphere label waarbij we voor diverse producten gebruik maken van meer milieuvriendelijke materialen zoals 100% gerecyclede polyester en PVC vrije coatings. Ons doel is om op termijn dit voor alle producten waar polyester in wordt gebruikt, te laten gelden. Daarnaast zoeken wij voortdurend naar nieuwe en nog duurzamere alternatieven voor de grondstoffen voor onze producten of dat nu bijvoorbeeld materiaal, verfstoffen, ritsen, membranen of lijm is. 

GREENSPHERE PRODUCTEN

KWALITEIT IS EEN VORM VAN DUURZAAMHEID

Een product is pas echt duurzaam als het lang meegaat en daar staan we voor. Bij AGU is het altijd om kwaliteit gegaan. Als kledingsponsor van ’s werelds beste wielrenploeg kunnen en willen we niet anders dan de beste fietskleding ter wereld maken. En dat is niet alleen kleding die goede sportieve prestaties mogelijk maakt, maar ook op lange termijn blijft presteren. Met die instelling ontwikkelen we al onze producten, gewoon heel goed en voor de lange termijn. Zo zit het “Original” regenpak uit 1976 nog steeds in onze Essential collectie. En omdat we geloven in de kwaliteit van wat we maken, bieden we drie jaar garantie op al onze producten en hebben we een uitstekende reparatieservice. 

DUURZAAMHEID IN BEDRIJFSVOERING, PRODUCTIE EN DISTRIBUTIE 

Daarnaast werken wij naar het optimaliseren van onze productie en distributie. Of het nu gaat over ethische productie, bij voorkeur bij producenten dichterbij huis, het verduurzamen van verpakkingsmaterialen, het optimaal en efficiënt plannen van transport, ons eigen energie & waterverbruik, afvalverwerking; telkens zetten we weer een stap verder. Dit leidde er onlangs toe dat we een ISO 9001 certificering voor onze aanpak in het verbeteren van onze bedrijfsvoering en een ISO 14001 milieucertificering voor de manier waarop we met gevaarlijke stoffen omgaan.

#EVERYDAYRIDING

GEBRUIK #EVERYDAYRIDING EN DEEL WAAR, WANNEER EN HOE JIJ DEZE DAG OP DE FIETS HEBT BELEEFD