WE RIDE IN THE RAIN

DE UITDAGING

Er zijn maar weinig fietsers die graag in de regen rijden. Toch kan je ook op regenachtige dagen volop genieten.

Rijden in de regen vergt extra concentratie. Nat wegdek is glad, striemende regen en opspattend water vermindert het zicht en als je koud en doorweekt bent, maak je sneller fouten. Eén moment van onoplettendheid kan genoeg zijn om onderuit te gaan, of andere renners in gevaar te brengen. Kleding die je warm en droog houdt is daarom essentieel.

Het weer kan snel omslaan, zeker in de lente en in de bergen. Het ene moment rij je in de zon, vijf minuten later kan het met bakken uit de hemel komen. Met de juiste kleding en accessoires ben je op alles voorbereidt.

OPLOSSINGEN

AGU heeft een uitgebreide collectie veelzijdige, waterdichte en -afstotende fietskleding voor de meest uiteenlopende omstandigheden. Van zomerse bui tot winterstorm.

Voor serieus natte dagen ontwikkelden we de Premium Event Rain Jacket, vervaardigd van hoogwaardig, waterdicht, ademend DVstorm. DVstorm kan een waterkolom van 10.000 millimeter weerstaan. Dat betekent dat één vierkante centimeter een kolom van 10.000 millimeter water aankan, zonder door te lekken. De naden zijn vanzelfsprekend gesealed om zelfs de zwaarste buien te doorstaan. Naast wind- en waterdicht is het ademend, zodat zweet kan ontsnappen en je ook bij hevige inspanning warm en droog blijft. De Premium Event Rain Jacket is licht en kan eenvoudig weggestopt worden in je achterzak.

Onze jerseys met een eVent DVstretch membraan, zowel met korte als lange mouwen, beschermen je ook tegen de regen. Ze combineren een comfortabele laag isolatie en bescherming met een goede pasvorm. Dankzij het elastische materiaal sluiten de jerseys strak om je lijf voor optimale warmte en aerodynamica. Ze zijn bovendien goed ademend. Anders dan andere membranen, die pas werken als ze nat worden, bestaat DVstretch uit miljoenen micro-poriën die constant condens en zweet afvoeren om je warm en droog te houden. Overschoenen, zoals AGU’s Race Day Essentials, gebruiken dezelfde technologie.

Op druilerige dagen biedt AGU’s Stormbreaker Jacket uitkomst. Het beschikt over een actief ademend membraan dat voor ventilatie zorgt op cruciale plaatsen en toch 100% waterdicht is.

Onze bibshorts en arm- en beenwarmers zijn voorzien van een Durable Water Repellent (DWR) coating die zorgt dat waterdruppels van de stof af glijden en dus niet worden opgezogen. Een klassieke koerspet is nog altijd een goede manier om je ogen te beschermen tegen regen en opspattend water.

Onze Woven Jerseys zijn gemaakt van waterbestendig materiaal, ideaal voor in de zomer wanneer een jas niet nodig is. Dankzij een speciale weeftechniek zijn ze sterker en lichter dan traditioneel geweven shirts. De Woven Jerseys zijn ademend, maar ook wind- en waterbestendig omdat het garen zowel voor als na het weven met DWR-coating behandeld wordt. Het lichtgewicht materiaal biedt bovendien goede UV-bescherming.

Diezelfde flexibele stof gebruikt AGU ook voor de Woven Bibshorts. En speciaal voor de dagen waar de kans op valpartijen extra hoog is, ontwikkelden we koersbroeken met keramische zijpanelen. Deze panelen in honinggraat-motief bieden bescherming tegen schaafwonden, zonder je prestaties in de weg te zitten.

TIPS VOOR NATTE RITTEN 

Bandenspanning

Verminder bij natte omstandigheden je bandenspanning, zachtere banden hebben meer grip.

Draag een bril

Een bril beschermt tegen de regen, maar ook tegen vuil dat opspat van de weg. Veel renners kiezen voor heldere lenzen in natte condities. De lenzen van onze Verve HD, die we speciaal ontwikkelden voor Team Jumbo-Visma, zijn voorzien een hydrofobe coating en 2e generatie anti-fog technologie.

Spatborden

Simpele spatborden die je onder je zadel bevestigt helpen al tegen opspattend water. In de winter rijden veel pro’s echter met volwaardige spatborden.

Warming-up

Smeer op natte en koude dagen je benen in met warming-up. Een beschermende laag op je huid helpt je benen langer droog en warm te blijven.

PROCES

Samenwerken met de staf en renners van Team Jumbo-Visma is essentieel voor ons onderzoek en de ontwikkeling van kleding. Afgelopen jaar hebben we de TJV-regenuitrusting verder verfijnd en geoptimaliseerd om ook onder natte omstandigheden maximaal te presteren. De renners voorzien onze ontwerpers continue van feedback. Feedback die we gebruiken om de materialen en processen verder aan te scherpen om onze water- en winddichte kleding nog lichter, comfortabeler, ademend en aerodynamisch te maken. Na uitgebreid testen door de pro’s voeren we die verbeteringen door in onze collecties zodat jij ook optimaal kan presteren en genieten in de regen.

#EVERYDAYRIDING