DE SIX6 COLLECTIE

Geen rit is hetzelfde en niet iedere fietser heeft hetzelfde doel, dezelfde smaak of stijl. Dat vraagt om diversiteit, om verschillende collecties, verschillende producten.

Wie onze fietskleding kent heeft ze ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen; de items uit de SIX6 collectie met een 6 op de borst, op het bovenbeen of voor op de borst. Niet te missen. Maar waarom SIX6? Waar staat deze collectie voor? Dat vertellen we je graag.


Strakke Pasvorm

De SIX6 collectie heeft een "slim" fit, in tegenstelling tot een regular meer loszittende fit die je bijvoorbeeld in een Essential of Trend collectie tegenkomt. Door deze slim fit zitten de shirts en jassen iets strakker en zijn deze meer gericht op snelheid en prestatie tijdens het fietsen.Hoogwaardig en innovatief met een klassiek look

In 1966 is AGU opgericht. Het jaar waarin alles begon en waarin fietsen een nieuwe betekenis kreeg. Passie en pionierschap, waren de basis van ons vertrek. 


Waar we nu niet vreemd meer opkijken van een ademend polyester shirt of een kunstof zeem in een broek, was dat in de jaren 60 wel anders. De keuze aan hoogwaardige en goede stoffen was toen een stuk beperkter. Er werd veel gewerkt met natuurlijke materialen zoals wol, katoen en leer. Wat op zich heel mooi en goed is, maar betreft comfort en fit toch wat te wensen over liet.

In de jaren die volgen staat innovatie centraal. En dat is terug te zien in de huidige  SIX6 collectie. We hebben de stoere uitstraling van toen weten te combineren met de modernste stoffen en technieken van nu. Met als resultaat sterke en goede producten voorzien van een stijlvolle vintage touch. Fietsshirts

Een hoogtepunt in de collectie is de Merino jersey, een echte blikvanger die het beste van heden en verleden combineert. Merino wol geeft die klassieke uitstraling, die doet denken aan de wollen fietstruien uit de vorige eeuw. Maar de wol waar we vandaag de dag mee werken, zet uiteraard een geheel nieuwe standaard in praktisch draagcomfort en kwaliteit. Geen gekriebel, een goede fit en een goed ademend vermogen. Aangevuld met de super comfortabele Classic jersey en de High Summer mesh jersey, beide gemaakt met 100% gerecycled polyester, is er volop keuze in duurzame en kwalitatieve jerseys.

Fietsbroeken

Hoe comfortabeler je in het zadel zit, hoe langer, verder en beter je kan fietsen. Een goede bibshort en bibtight spelen daarin een belangrijke rol. Daarom ligt de focus bij de ontwikkeling van onze broeken op het gebruikte materiaal en de afwerking van de items. Alle broeken in de SIX6 collectie hebben onze meest hoogwaardige Black 320 zeem.

Fietsjassen

De jassen van de SIX6 collectie zijn van de meest hoogwaardige kwaliteit waarbij de technieken en stoffen die gebruikt worden, dezelfde zijn als bij de kleding die wij voor Team Jumbo-Visma maken. We hebben volledige waterdichte jassen, en jassen die in de winterkou je droog en warm houden!
Duurzaamheid

Bij het ontwerpen en maken van al onze collecties is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt, zo ook bij de SIX6 collectie die volledig binnen ons duurzame Greensphere label valt. Er is een hele keten van grondstoffen, materialen, mensen, transport en een hoop energie nodig zodat jij met die mooie kleding of tas op de fiets kunt stappen.

Maar duurzaam produceren is ingewikkeld en er zijn niet altijd makkelijk antwoorden of 100% oplossingen. Althans, nog niet. Maar dat beschouwen we als een mooie uitdaging. Het is elke dag zoeken en onderzoeken, een avontuur dat we graag aangaan om binnen deze keten steeds betere, meer bewuste keuzes te maken en oplossingen te vinden zodat ook deze keten net zo groen wordt als het fietsen.


ONS ERFGOED OP DE FIETS

De SIX6 collectie vertelt onze geschiedenis in levende lijve. De looks van toen, de kwaliteit van nu. Letterlijk en figuurlijk komen de items tot hun recht in een nieuw jasje.


NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.