Keuzehulp: Merino producten

De magie van Merino wol

Bij AGU hechten we de grootste waarde aan de kwaliteit van de materialen waarmee onze producten worden gemaakt. Zodat jij met veel plezier de fiets op stapt en super comfortabel kilometers maakt. Eén van onze favoriete materialen is Merino wol. Maar wat maakt Merino wol zo goed dat het bijna magische eigenschappen heeft? We leggen het graag uit in deze blog.

Goed, beter, best, Merino

Merino wol is een zeer veelzijdige stof met veel voordelen: het ruikt niet, het kan tegen een stootje, het koelt het lichaam af als het warm is buiten en warmt juist op als het koud is buiten. Deze eigenschappen maken het de perfecte basis voor een ondershirt, ofwel baselayer. Het is vele malen zachter voor de huid dan normale wol en direct op de huid te dragen. De Winterday onderkleding is gemaakt met Merino wol en daarmee de beste en comfortabelste optie om onder iedere winteroutfit te dragen.

#2 Nooit meer koude handen en voeten

Snel last van koude handen en voeten? De AGU Merino handschoenen en Merino sokken helpen jouw lichaamstemperatuur op peil te houden. Lekker warme en droge handen en voeten zonder dat het zweet je uitbreekt. Merino wol zorgt namelijk voor een zeer goede vochtafdrijving en reguleert daarmee de temperatuur. De handschoenen zijn daarnaast waterdicht. Perfect, toch?!

Merino Regenjas, een gouden combinatie in de winter

Om het hele seizoen buiten te kunnen fietsen en volop te kunnen genieten van de omgeving, hebben we in de ontwikkeling van onze nieuwe collectie een tandje bijgeschakeld. Het eerste resultaat hiervan is een zeer innovatief nieuw regenjack, waar we heel trots op zijn!

De Merino Regenjas voor heren en dames houdt het lichaam perfect op temperatuur door het gebruik van een Merino wollen binnenzijde. En dat is uniek. Hierdoor voelt de regenjas niet alleen zacht en comfortabel aan, het voorkomt ook dat de jas tegen je huid plakt zoals een traditioneel regenjack kan doen.⁣

Alle naden zijn getapet, zodat er echt geen water door dit jack kan lekken. Het Merino regenjack is volledig wind- en waterdicht en toch zeer goed ademend dankzij het Poray-membraan.⁣

Op zoek naar een alternatief?

Dan biedt de Merino jersey uitkomst, een dunner jack dat toch zeer comfortabel draagt en maximaal ademend vermogen combineert met tijdloze elegantie en hoog draagcomfort.

Andere voordelen van Merino wol:

  • De stof biedt een natuurlijke bescherming tegen de zon, met een SPF tot factor 50 – afhankelijk van de dichtheid en het weefpatroon van de wol.
  • In tegenstelling tot synthetische stof wordt Merino wol niet statisch geladen.
  • De wol van het Merino schaap die wij gebruiken voor onze items is zeer verantwoord gewonnen en is biologisch afbreekbaar.

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.