DE ESSENTIAL COLLECTIE

Geen rit is hetzelfde en niet iedere fietser heeft hetzelfde doel, dezelfde smaak of stijl. Dat vraagt om diversiteit, om verschillende collecties, verschillende producten. De essential collectie vormt de basis voor al onze collecties.

Het omvat alle noodzakelijke items die je nodig kan hebben tijdens je fietstochten. Dichtbij huis of ver weg. Langzaam of snel. Van een brede reeks jerseys en bibshorts tot fietsbrillen en accessoires. Ontworpen zodat jij comfortabel, stijlvol en veilig onderweg kan zijn, ongeacht de weersomstandigheden. En dat voor een betaalbare prijs en sterke kwaliteit. 


Regular Pasvorm

De essential collectie heeft een "regular" fit, in tegenstelling tot een strakke slim fit die je bijvoorbeeld in de SIX6 of Premium collectie tegenkomt. Door de regular fit zitten de shirts en jassen iets ruimer en zijn deze meer gericht op comfort tijdens het fietsen.Technologie en functionaliteit

De Essential Collectie maakt gebruik van technologieën en materialen uit de Premium collectie. Deze worden geïmplementeerd in onze essentiële producten en uitgebreid getest door ons eigen team van enthousiaste renners. Zo blijven we de kwaliteit en duurzaamheid garanderen waar elke rijder op kan rekenen, onder alle omstandigheden.

Je zou kunnen zeggen dat de Essential collectie het fundament is van al onze producten. Een sterke basis. Of je nu een beginnende fietser bent, vooral voor de ontspanning en het plezier op de racefiets springt of een ervaren en fanatieke fietser bent; Met de Essential items zit je altijd goed.Fietsshirts

Onze collectie omvat een breed aanbod aan jerseys voor alle soorten fietsers en omstandigheden. Hoewel de pasvorm, het ontwerp of de gebruikte materialen variëren, kun je altijd vertrouwen op de functionaliteit. Van een tijdloos effen shirt tot een water-resistente longsleeve, er is zeker een stijl die je past.

Fietsbroeken

Hoe comfortabeler je in het zadel zit, hoe langer, verder en beter je kan fietsen. Een goede bibshort speelt daarin een belangrijke rol. Daarom ligt de focus bij de ontwikkeling van onze broeken op het gebruikte materiaal en de afwerking van de items. Binnen onze speciaal ontworpen reeks zemen vind je altijd het passende exemplaar voor jouw rit.

Fietsjassen

Betrouwbaarheid is voor ons een cruciaal thema en met onze vele jaren ervaring zijn we ervan overtuigd dat we optimale bescherming kunnen bieden tegen alle soorten weersomstandigheden. Onze nieuwste fietsjacks zijn compact, licht, makkelijk mee te nemen en zitten vol met innovatieve oplossingen. Van superlichte windstoppers tot volledig waterdichte jacks; wij zorgen voor de bescherming zodat jij kan blijven fietsen.

Base layers

Onze base layers zijn perfect om het hele jaar door onder je shirt te dragen. De gebruikte materialen voeren vocht en transpiratie weg van de huid. Hierdoor blijf je aangenaam droog en, afhankelijk van de weercondities, warm of koel. De base layers zijn verkrijgbaar met lange- of korte mouwen en in een mouwloos hemd model. Alle base layers zijn behandeld met Polygiene – een antibacteriële laag die nare geurtjes helpt voorkomen.

Duurzaamheid

Bij het ontwerpen en maken van al onze collecties is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt, zo ook bij de Essential collectie, waarbij alle broeken ons duurzame Greensphere label hebben. Er is een hele keten van grondstoffen, materialen, mensen, transport en een hoop energie nodig zodat jij met die mooie kleding of tas op de fiets kunt stappen.

Maar duurzaam produceren is ingewikkeld en er zijn niet altijd makkelijk antwoorden of 100% oplossingen. Althans, nog niet. Dat beschouwen we als een mooie uitdaging. Het is elke dag zoeken en onderzoeken, een avontuur dat we graag aangaan om binnen deze keten steeds betere, meer bewuste keuzes te maken en oplossingen te vinden zodat ook deze keten net zo groen wordt als het fietsen.Accessoires

Onze collectie bevat een brede reeks aan accessoires die ervoor zorgen dat jij elke dag het beste uit jouw tijd op de fiets kan halen. Je kan er op vertrouwen dat we de relevante technologieën toepassen waar dat het meest nodig is, zodat je optimaal bent voorbereid op de omstandigheden. Als je je outfit in stijl wilt afmaken hebben we daar uiteraard ook de juiste accessoires voor.

Brillen

Wij geloven dat een helder en ongehinderd zicht van groot belang is op de fiets. Daarom ontwikkelden we een collectie fietsbrillen voor een veelheid aan omstandigheden. Met onze brillen blijft je zicht scherp en zijn je ogen beschermd. Met hydrofobe lenzen waar regen vanaf parelt tot lenzen waarin contrast verhogende HD technologie is verwerkt en speciale fotochromatische lenzen.

Helmen

De perfecte fietshelm is licht, ventileert goed en biedt uiteraard betrouwbare bescherming. Bij AGU ontwerpen en ontwikkelen we al onze helmen zelf, zodat we altijd de perfecte pasvorm kunnen bieden, gekoppeld aan hoog draagcomfort en ultieme veiligheid. Met een brede reeks aan praktische eigenschappen hebben we altijd de juiste helm voor jou – wat je niveau, budget of ambitie ook is.

Fietsschoenen

Of je nu op zoek bent naar een paar super stijve, snelle raceschoenen of robuust en slijtvast mountainbike schoeisel. Ons uitgangspunt is altijd een neutraal, tijdloos ontwerp dat is toegespitst op de bestaande pedaalsystemen. Met modellen in verschillende prijscategorieën kunnen we iedereen de juiste schoen bieden, zonder kwaliteit en duurzaamheid uit het oog te verliezen.


Het Fundament

De Essential Collectie is het fundament van onze kledinglijnen en omvat alle noodzakelijke items die je nodig kan hebben tijdens je fietstochten. Van een brede reeks jerseys en bibshorts tot fietsbrillen en accessoires, allemaal gericht om jou comfortabel te laten fietsen. Betaalbaar en altijd van betrouwbare kwaliteit.


NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.