WERKEN BIJ AGU

Over AGU

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Wij willen winnen en ons werk elke dag beter doen om op die manier de klant het beste te bedienen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Iedereen doet kopwerk en bepaalt zijn eigen koers en richting. Iedere keer gaan we voor de uitdaging en willen we uitgedaagd worden. We zijn open en eerlijk ook als dat moeilijk is. We doen wat we beloven. En we staan open voor kritiek.


Openstaande vacatures

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures. 


Manager Category Management

Binnen Category Management richten we ons op het samenstellen van het juiste merken assortiment en het juiste productassortiment van onze groothandel. AGU bedient in de Benelux meer dan 3.500 retailers. Vandaag tot 18u besteld, is morgen in huis. Het CM-team onderhoudt de relatie met meer dan 50 merken en heeft meer dan 15.000 producten in het assortiment. Van high-end Race en MTB merken tot service artikelen van stadsfietsen. De supply chain, een juiste voorraadpositie en masterdata van de producten zijn cruciaal in ons succes in de markt. Samen met leveranciers stellen we de meest succesvolle go2market vast. We werken samen om het succes van retailers en merken te vergroten.

Wij zijn op zoek naar een ervaren manager, die samen met het eigen team en leveranciers onze operationele performance elke dag naar een hoger niveau wil brengen en merken succesvol wil maken bij onze retailers.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor;

 • Het samenstellen van met merken- en productassortiment van onze groothandel;
 • Een goedwerkende supply chain en juiste voorraadpositie;
 • Onderhouden van relaties met onze leveranciers en het maken van contractafspraken;
 • Commerciële roadmap en marketing kalender vaststellen met onze leveranciers;
 • Correcte Masterdata van alle producten;
 • De dagelijkse aansturing van ons CM team (6 FTE).

Wat zoeken wij?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • Je bent een natuurlijke, teamgerichte manager;
 • Ervaring in category management en/of supply chain is een pré;
 • Je hebt een passie voor fietsen;
 • Je kan je goed verplaatsen in retailers en werkt klantgericht;
 • Cijfermatig en analytisch sterk;
 • Ondernemend en pragmatisch.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en mail je motivatie en CV naar werkenbij@agu.nl, ter attentie van Ina Groot.


Category Manager

Ben jij een commerciële inkoper die het een uitdaging vindt om op een planmatige wijze een onderscheidend assortiment op te bouwen? Ben je analytisch sterk om vanuit uiteenlopende informatiebronnen te bepalen welke producten aan ons assortiment moeten worden toegevoegd of juist moeten worden verwijderd? Heb jij ervaring in projectmatig inkopen en goede onderhandelingsvaardigheden? Ben je kritisch, zoek je naar de ‘vraag achter de vraag’ en neem je doordachte beslissingen? Weet jij hoe consumenten en dealers beslissingen nemen? Werk je gestructureerd, planmatig en kun je meerdere ballen tegelijk in de lucht houden? Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de markt als het gaat om High end race & ATB artikelen?

Dan ben jij bij ons op de juiste plek!

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het maximaal laten aansluiten van ons fietsonderdelen en accessoires assortiment op de behoeften van de consument en de dealer. Dit gaat van grote retail organisaties tot de ‘fietsenmaker op de hoek’. Je brengt door middel van analyses van in- en verkoopstromen en ontwikkelingen in de markt dit assortiment naar een hoger plan.

Jij sourced vanuit je plan naar de juiste artikelen en leveranciers. Je maakt jaarafspraken en voert contractbesprekingen over inkoopprijzen, exclusiviteit en marketing budgetten. Je werkt maximaal 80% van je tijd vanuit kantoor en de overige tijd bezoek je klanten (dealers), (internationale) leveranciers en beurzen om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen in de markt. Bij de introductie van nieuwe producten zorg je dat interne en externe processen ingeregeld worden en op elkaar aansluiten. Je denkt natuurlijk graag mee aan het verder professionaliseren van het inkoopproces binnen onze organisatie.

Wij vragen:

 • Minimaal HBO-werk en denkniveau
 • Een commerciële, bedrijfskundige of NEVI-opleiding
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het samenstellen van assortimenten binnen de retailwereld
 • Kennis van (high end) fiets accessoires en onderdelen (race en ATB)
 • Ervaring met netwerken en het onderhouden van relaties met (internationale) leveranciers
 • Een analytische maar pragmatische kijk op zaken
 • Een proactieve, flexibele attitude en sterke communicatieve skills

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en mail je motivatie en CV naar werkenbij@agu.nl, ter attentie van Ina Groot.

Wil je graag meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Thomas Veerman, Manager Category management, via t.veerman@agu.nl.


Binnen het Marketing & eCommerce team van AGU zijn we per direct op zoek naar een

Head of Content & Social Media

Ben jij die content- en social media strateeg, creatieve merkdenker, verhalenverteller, content creator en social wizard? Geloof je in een merk dat vanuit purpose iedereen aanmoedigt om meer te fietsen? Om zo een positieve bijdrage te leveren aan je eigen gezondheid en je leefomgeving? Word jij enthousiast van het idee om content te creëren in samenwerking met o.a Team Jumbo Visma, BEAT, Tour de Tietema en vele anderen? Oftewel wil jij aan de slag bij dé specialist in de ontwikkeling, productie en verkoop van fietskleding, fietstassen en regenkleding, dan is dit jouw kans!

Al enige tijd bouwen we stap voor stap aan het hernieuwde AGU, een prachtige uitdaging. We hebben een uitdagende internationale ambitie. Én zoals elk zichzelf respecterend merk, hebben we een geweldig verhaal te vertellen!

Wat ga je doen?

 • Je vertaalt de merkstrategie naar een overall content- en social mediastrategie in samenwerking met de Senior Brandmanager en bent verantwoordelijk voor een excellente executie;
 • Je vervult een centrale rol in het multidisciplinaire campagneteam waarbij je de content- en social media kalender bedenkt, beheert en in samenwerking met het team (brand, ecommerce, merchandising, design) executeert;
 • Je brengt de productcontent in samenwerking met de afdeling productmanagement steeds weer naar het volgende niveau;  
 • Je pakt de leiding op het gebied van verdere content ontwikkeling op ons eigen platform;
 • Je werkt samen met het internationale team in Berlijn en inspireert en helpt hen bij de executie van hun content strategie;
 • Je geeft leiding aan 1 fte.

Daarnaast volg je de ontwikkelingen in je vakgebied. Je brengt het team de fijne kneepjes bij van content- en social media marketing en informeert ze over trends. Kortom, je vervult een belangrijke rol in ontwikkeling, uitstraling en groei van AGU!

Wat zoeken wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare leidinggevende rol
 • Een contentstrateeg met aandacht voor merkstrategie- en verhaal;
 • Een teamplayer met een zelfstandige en pro-actieve instelling;
 • Passie en gevoel voor goede content (video, copy, beeld, print);
 • Uitstekende kennis van SEO en behendig met Analytics;
 • Je schrijft zelf graag content en kan je in detail verplaatsen in je doelgroep;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands;
 • Ervaring bij andere merken in (Cycling, Sports, Outdoor, Fashion of Mobility) internationale context is een pre;  
 • Ervaring met agile werken in digital teams is een pre;
 • Een fietsliefhebber die net zo enthousiast is over een daily commute als over de World Tour.

Kom je bij ons werken?

Wij bieden jou een uitdagende fulltime job in het Marketing & eCommerce team van AGU. Dit centrale team is verantwoordelijk voor de activiteiten in Europa. Dit betekent dat je je in deze rol zeer breed kunt ontwikkelen. De sfeer is informeel maar tegelijkertijd uitdagend en natuurlijk sportief! We bieden je uiteraard een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Stuur je CV én motivatie naar werkenbij@agu.nl.      

Wil je graag meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Eduard Brenninkmeijer, Head of Marketing & eCommerce, via e.brenninkmeijer@agu.nl.


Digital Marketing Manager

Geloof je in een merk dat vanuit purpose iedereen aanmoedigt om meer te fietsen? Om zo een positieve bijdrage te leveren aan je eigen gezondheid en je leefomgeving? Ben jij die datagedreven digital marketeer die voldoening haalt uit het vinden van de juiste channelmix om je resultaten te realiseren? Wil jij aan de slag bij dé specialist in de ontwikkeling, productie en verkoop van fietskleding, fietstassen en regenkleding, dan is dit jouw kans!

Al enige tijd bouwen we stap voor stap aan het hernieuwde AGU, een prachtige uitdaging. We hebben een gezonde internationale ambitie en daarvoor zijn we op zoek naar een best in class digital marketingmanager. 

Wat ga je doen?

 • Je vertaalt het overall marketing & ecommerce plan naar een digital marketingstrategie in samenwerking met de Head of Brand en Head of eCommerce. Je bent verantwoordelijk voor een excellente executie van de gekozen tactieken;
 • Je vervult een centrale rol in het multidisciplinaire campagneteam (brand, ecommerce, digital marketing merchandising, design) waarbij je de verantwoordelijkheid neemt voor alle digtal marketingactiviteiten;
 • Je bent verantwoordelijk voor de executie van de acquisitie- en retentie tactics. Je analyseert  de resultaten en zorgt voor een continue learning loop in samenwerking met ons digital agency;
 • Je neemt de leiding bij het in kaart brengen van de verschillende customer journeys;
 • Je werkt samen met het internationale team in Berlijn en inspireert en helpt hen bij de executie van hun acquisitie-en retentie campagnes;

Daarnaast volg je de ontwikkelingen in je vakgebied. Je brengt het team de fijne kneepjes bij van de laatste ontwikkelingen rondom marketing en informeert ze over toekomstige trends. Kortom, je vervult een belangrijke rol in ontwikkeling, uitstraling en groei van AGU!

Wat zoeken wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5-7 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare rol;
 • Een datagedreven digital marketeer met brede ervaring en interesse in zowel eCommerce als Brand;
 • Een teamplayer met een zelfstandige en pro-actieve instelling;
 • Een digital marketeer die naast het definiëren van de customer journey ook denkt in CPO, AOV, PPC, Retention Rate etc;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands;
 • Ervaring bij andere merken of online retailers in (Cycling, Sports, Outdoor, Fashion of Mobility) internationale context is een pre;
 • Ervaring met agile werken in digital teams is een pre;
 • Een fietsliefhebber die net zo enthousiast is over een daily commute als over de World Tour.

Kom je bij ons werken?

Wij bieden jou een uitdagende fulltime job in het Marketing & eCommerce team van AGU. Dit centrale team is verantwoordelijk voor de activiteiten in Europa. Dit betekent dat je je in deze rol zeer breed kunt ontwikkelen. De sfeer is informeel maar tegelijkertijd uitdagend en natuurlijk sportief! We bieden je uiteraard een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Stuur je CV én motivatie naar werkenbij@agu.nl ter attentie van Ina Groot.

Wil je graag meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Eduard Brenninkmeijer, Head of Marketing & eCommerce, via e.brenninkmeijer@agu.nl.


Stage AGU Textiel

Start: februari 2021
Duur: 5 maanden

Over AGU
Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Wij willen winnen en ons werk elke dag beter doen om op die manier de klant het beste te bedienen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Iedereen doet kopwerk en bepaalt zijn eigen koers en richting. Iedere keer gaan we voor de uitdaging en willen we uitgedaagd worden. We zijn open en eerlijk ook als dat moeilijk is. We doen wat we beloven. En we staan open voor kritiek.

Product Management
Op de afdeling Product Management worden de producten ontwikkeld en ingekocht voor onze regenkleding, fietskleding en fietstassen collectie. De Product Managers zijn verantwoordelijk voor het product van begin tot eind. Zij zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, prijs onderhandelingen, het plaatsen van orders, het voeren van de inkoopadministratie en het bewaken van de deadlines en levertijden. Daarnaast is er een nauw samenwerking met onze Marketing afdeling voor het in de markt zetten van de producten.

Heb jij een passie voor textiel en heb jij duurzaamheid hoog in het vaandel staan dan is deze stage ideaal voor jou! In deze rol ga je namelijk actief onderzoek doen naar duurzame materialen voor met name de tassen collecties van AGU en Fastrider en zet je een stoffen en fournituren archief op. Jij bent het aanspreekpunt als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de markt en hebt contact met leveranciers in Europa en Azië om de beste materialen te vinden. Je zorgt dat ieder detail van jouw archief bekend is (certificering, prijs, levertijd, MOQ) en de productmanagers komen naar jou voor inspiratie voor de nieuwe collecties. Daarnaast dagen wij jou uit om één van onze best verkopende tassen nog verder te verduurzamen. Uiteraard wordt je hierin begeleid en leer je van ons! In deze functie rapporteer je aan de “Product Managers van AGU en Fastrider”.

Verantwoordelijkheden:

 • Je onderzoekt en verzamelt duurzame stoffen en fournituren.
 • Je onderzoekt en verzamelt duurzame waterafstotende finishes & coatings.
 • Je onderzoekt en verzamelt duurzame verfprocessen.
 • Je zet een stoffen en fournituren archief op.
 • Je maakt één van onze best verkopende tassen nog duurzamer.

Heb jij:

 • Affiniteit met fietsen en/of sport in het algemeen.
 • Passie voor textiel, product ontwikkeling en duurzaamheid.
 • HBO werk- en denkniveau (opleiding bijvoorbeeld richting: AMFI, TMO).
 • Het vermogen om contacten te leggen en te onderhouden met bijvoorbeeld leveranciers.
 • Genoeg zelfstandigheid en lef.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel en ben je in staat om zelfstandig en planmatig te werk te gaan.
 • Daarnaast is het van belang dat jij je in het Engels goed kunt uitdrukken vanwege de internationale contacten met leveranciers en kun jij goed overweg met Microsoft Office.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en mail je motivatie en CV naar werkenbij@agu.nl, ter attentie van Ina Groot.

Wil je graag meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Walter Vastenouw, via w.vastenouw@agu.nl.