WERKEN BIJ AGU

Over AGU

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Wij willen winnen en ons werk elke dag beter doen om op die manier de klant het beste te bedienen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Iedereen doet kopwerk en bepaalt zijn eigen koers en richting. Iedere keer gaan we voor de uitdaging en willen we uitgedaagd worden. We zijn open en eerlijk ook als dat moeilijk is. We doen wat we beloven. En we staan open voor kritiek.


Openstaande vacatures

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures. 


Binnen het B2B Marketing Team van AGU zijn wij op zoek naar een (senior) Trade Marketeer.

TRADE/B2B MARKETEER

Je hebt een passie voor sporten krijgt energie van alles wat maar met marketing te maken heeft. Je bent opzoek naar een werkgever waar alles draait om sportiviteit en met name fietsen. De urban- en de sportieve race-, MTB en gravelfietser is onze eindklant, maar jouw voorkeur gaat uit naar het opbouwen en onderhouden van een nauwe relatie met ondernemers in de tweewielerbranche.

AGU is een groothandelsbedrijf én een merkfabrikant. In deze rol concentreer je je op de marktbewerking van de zakelijke klanten. Je doet dit in samenwerking met de Head of Sales, een Junior Trade Marketeer en de afdelingen Sales- en Category management. AGU, fizik, FFWD, Crankbrothers, Muc-off en Selle Royal zijn merken die exclusief door de AGU Groothandel worden geleverd en waarbij jij kan bijdragen aan een juiste bewerking van de markt.

Heb je al een aantal jaren ervaring in B2B marketing, heb je een hart voor sport, sta je graag midden in een organisatie waarbij je met alle afdelingen te maken hebt en ben je een on- en offline marketing duizendpoot? Dan is dit een unieke kans want er is werk aan de winkel!

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de opmaak en uitrol van de on- en offline B2B/Trade marketingstrategie en markbewerkingskalender;
 • Je rolt AGU en andere exclusieve merkcampagnes uit bij de trade klanten;
 • Je ondersteund en bereikt de kleinere dealers met een sterk trade marketing pakket zoals een dealer magazine, email-marketing, actiefolder, social media, dealer- events en beurzen;
 • Je werkt een Branded Wallspace Strategie uit voor de groei van AGU meters bij onze dealers;
 • Je bewaakt de effectiviteit van de campagnes door het meten en
  analyseren van gegevens;
 • Je coördineert NPS-onderzoek en zoekt samen met collega’s van sales en categorie management continue naar een verbetering van deze scores.

Je werkt nauw samen met de Junior B2B Marketeer en een E-Commerce Manager B2B. Je geeft richting aan het team en je zorgt er voor dat jullie op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de tweewielerbranche. In deze functie rapporteer je aan de Head of Sales B2B.

 

Wat verwachten wij van jou

 • Je beschikt over minimaal HBO denkniveau;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden wij jou

Een inspirerende, professionele en informele werkomgeving met marktconforme arbeidsvoorwaarden. Iedere week wordt er een gezamenlijke lunch aangeboden om weer informeel contact te maken met je collega’s. Via GoodHabitz heb je de mogelijkheid om diverse online trainingen te volgen, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Daarnaast kun je maandelijks meedoen met onze AGU SocialRide die geleid wordt door de (ex) topsporters die AGU in dienst heeft, of door profs waar AGU een sponsorcontract mee heeft. Daarnaast worden er regelmatig andere activiteiten georganiseerd met collega’s.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en stuur je motivatie en CV naar de afdeling Human Resources, ter attentie Ina Groot: werkenbij@agu.nl  

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Jasper Hamersma, Head of Sales B2B: j.hamersma@agu.nl 


Binnen het B2B Marketing Team van AGU zijn wij op zoek naar een

Junior B2B marketeer

Je hebt een passie voor sport, en krijgt energie van alles wat maar met marketing te maken heeft. Je bent opzoek naar een werkgever waar alles draait om sportiviteit, en met name fietsen. De urban- en de sportieve race-, MTB en gravelfietser is onze eindklant, maar jouw voorkeur gaat uit naar het opbouwen en onderhouden van een nauwe relatie met ondernemers in de tweewielerbranche.

AGU is een groothandelsbedrijf én een merkfabrikant. In deze rol concentreer je je op de marktbewerking van de zakelijke klanten. Je doet dit in nauwe samenwerking met de Senior B2B marketeer, en de afdelingen Sales- en Category management. AGU, fizik, FFWD, Crankbrothers, Muc-off en Selle Royal zijn merken die exclusief door de AGU Groothandel worden geleverd en waarbij jij kan bijdragen aan een juiste bewerking van de markt.

Ben je een starter (of heb je al enkele jaren ervaring), in B2B marketing, heb je een hart voor sport, sta je graag midden in een organisatie waarbij je met alle afdelingen te maken hebt, en ben je een startende marketing duizendpoot? Dan is dit een unieke kans
want er is werk aan de winkel!

Wat ga je doen?

 • Je houdt je samen met de Senior B2B Marketeer bezig met de operationele uitrol van de marketingkalender en al werkende leer je alle ins- en outs van B2B Marketing;
 • Je zoekt samen met je collega’s van verschillende afdelingen continue naar een verbetering van de NPS scores;
 • Je bent verantwoordelijk voor de executie van o.a. emailmarketing; de actiefolder en sales campagnes;
 • Je bewaakt de effectiviteit van de campagnes door het meten en
  analyseren van gegevens;
 • Je organiseert retailer/dealer events en deelname aan beurzen;
 • Je ondersteunt klanten en het sales team met de voorziening van POS materiaal;
 • Daarnaast volg je de ontwikkelingen in de tweewielerbranche en je houdt het
  team op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en trends;
 • Je legt verantwoording af aan de Senior B2B Marketeer.

Wat verwachten wij van jou

 • Je hebt HBO of academisch werk- en denkniveau;
 • Je tussen de 0 en 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt ervaring met email marketingtools, ervaring met Mailchimp is een
  pre;
 • Je vindt het leuk om data te analyseren en met concrete voorstellen te
  komen om de effectiviteit van campagnes te verhogen;
 • Je houdt van uitdagingen, neemt initiatief en werkt graag samen met
  verschillende stakeholders en afdelingen.

Wat bieden wij jou

 • AGU biedt een ambitieuze en informele werksfeer en elke dag een nieuwe uitdaging om op in te spelen samen met enthousiaste collega’s;
 • Het salaris is marktconform met goede arbeidsvoorwaarden;
 • Een fietsregeling;
 • We organiseren maandelijks de AGU Ride vanuit ons kantoor in Alkmaar en regelmatig andere activiteiten met collega’s;
 • Daarnaast heb je volop mogelijkheden om jouw talenten te benutten, te ontwikkelen en door te groeien in de organisatie doormiddel van o.a. het online opleidingsplatform GoodHabitz waar je onbeperkt gratis opleidingen kunt volgen;
 • Wekelijks een aangeboden, gezamenlijke lunch om weer even informeel te connecten met je collega’s!
  Herken jij jezelf in bovenstaande functie?

Reageer dan snel en stuur je motivatie en CV naar de afdeling Human Resources, ter attentie Ina Groot: werkenbij@agu.nl 

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Jasper Hamersma, Head of Sales B2B: j.hamersma@agu.nl  


Oproepkracht Logistiek medewerker

Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan in de fietsbranche? Houd je van afwisselende werkzaamheden, heb je kennis van logistiek en heb je een affiniteit met sport? Perfect! Als je niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Als logistiek medewerker krijg je te maken met verschillende werkzaamheden zoals; het verzamelen en inpakken van orders, bijvullen van voorraden en daarnaast zorg je ervoor dat het magazijn goed georganiseerd is en blijft. De werktijden zijn van 13:45 tot 21:30 uur op de doordeweekse dagen.

Wat wij bieden:

 • Je doet ervaring op in de logistiek bij een bekend Nederlands bedrijf;
 • Je gaat werken in een jong en gezellig team met een goede werksfeer;
 • Je ontvangt een marktconform salaris;
 • Je krijgt korting op al onze producten.

Wat wij vragen:

Niet veel: Fysiek fit is handig, je bent minimaal 16 jaar, woonachtig in Alkmaar of nabije omgeving is gewenst, een juiste instelling is een must en een flinke dosis humor is meer dan welkom.

Enthousiast? Stuur dan een mail met CV naar de afdeling HR ter attentie van Ina de Groot via werkenbij@agu.nl


Productdeveloper / Manager Professional Teamwear

For this exciting job opening we are searching for a candidate with strong technical product development and project management skills. In this role you will plan, lead and execute the development of the technical clothingline for our professional teams like Team Jumbo Visma. Performance and innovation are key. With aerodynamica, regulation of bodytemperature, fitting and protection in mind you deliver our teams the best kit possible. Nothing stands in the way for a win!

Possible candidates display a broad knowledge of innovation, fit, aerodynamics and technical fabrics. In day to day business you will recommend and specify materials, components and construction options to meet key features and performance goals. You will ensure the quality delivered lives up to the highest standards and timelines are well kept.

With the use of windtunnel testing and productsampling you will develop the fastest and most comfortable gear out there.

You will be responsible for the total process of the development of the technical gear for our top athletes, from conception of first idea’s of improvement and innovation to the testing- and productionphase. Managing the project in all facets with a flexible attitude and keen eye for risk management.

Experience in creating custom / tailored-made products and working with pro-level athletes/teams is a must. In addition we expect you to be comfortable with performing in a high pace energetic environment that comes with professional sports. Your way of working and the energy you bring to the table moves and motivates people.

What are we looking for?

 • Master in developing innovative, technical sportswear, preferably cycling clothing;
 • Eagerness for innovation and constant improvement;
 • Extensive knowledge of aerodynamics and technical fabrics;
 • Experience in working with custom product development preferably with teamriders or proffesional athletes;
 • Bike enthusiast;
 • Minimal of 5 years work experience;
 • Master in product design/product management/product development;
 • Experience in dealing with suppliers, particulary in Europe;
 • Getting things done mentallity.

At AGU, we're ambitious, sports minded, innovative and open. We take pleasure from our work and we’re proud of what we achieve as a team on a daily basis. We are constantly developing our market position. We consider it to be extremely important that AGU teammembers enjoy the important things in life and have fun at work.

Does the above match your profile and are you convinced you’re a valuable addition to our team? If so apply by sending your motivation and CV to Ina Groot, HR at AGU. Email: werkenbij@agu.nl 


Danish Account Manager

ABOUT AGU :

There are few companies where so many colleagues have a shared passion. A passion for sports and in particular cycling, but also to serve the customer better every day. That is our strength. With us you work in one team that races for joint success and to achieve our goal of becoming the undisputed number one. We want to win and do our job better every day in order to best serve the customer. With us it does not matter what position you have, just like in a cycling team you have mechanics, sprinters, team leaders, masseurs etc., we all contribute to the joint success.

Everyone does headwork and determines their own course and direction. Every time we go for the challenge and we want to be challenged. We are open and honest even when it is difficult. We do what we promise. And we are open to criticism.

 

What we are looking for :

We are looking for a Danish Account Manager, who will generate even more brand awareness for our brand in Denmark. In this role, you are jointly responsible for existing key accounts and very responsible for new business. You convince our customers of the sustainable vision and will continue to expand our products in Denmark. For this position, it is important that you have an Danish network within the bicycle industry. Together with the International Sales Manager and Head of Sales, you are responsible for the further Danish sales strategy. You identify opportunities and ensure that we sit at the table with the right decisionmakers, with the result of entering into a new sustainable cooperation.

 

What we ask :

 • High level working experience and thinking level
 • At least one to five years of work experience within a similar position
 • Available 40 hours a week and not mind to do some extra
 • A proactive attitude, active,flexible, communicative, connector and a real winning mentality with a commercial drive
 • Experience in managing key accounts and retailers
 • Experience with creating account plans.
 • Affinity with our product and sport business
 • Affinity with cycling and sport business

What we offer :

 • An amazing challenge at a fast-growing organization
 • A competitive salary based on knowledge and experience
 • Good secondary employment conditions and training opportunities
 • Working in a flat organization and within a young and dynamic team
 • An ambitious organization that attaches great importance to health and sustainability

Our Core Values are :

 • We have a passion for sports/cycling/AGU
 • We all do headwork
 • We are innovative and enterprising
 • We are flexible
 • We put the customer first

Do you recognize yourself in this profile? Send your motivation letter and CV to Ina Groot, HR Employee AGU Holding. Mail: werkenbij@agu.nl 

For substantive questions about the vacancy, please contact Jasper Hamersma: j.hamersma@agu.nl 


ADMINISTRATIEF MEDEWERKER CATEGORY MANAGEMENT

Voor het team Category Management zijn wij op zoek naar een Administratief Medewerker

Als Content Medewerker bij AGU kom je te werken op de afdeling Category Management en ben je verantwoordelijk voor verschillende domeinen op het gebied van Product Master Data. Denk aan: het opvragen van de data, het verwerken hiervan, muteren, opschonen en doorzetten naar de verschillende stakeholders; deze kunnen zowel intern als extern zijn. Je hebt een scherp oog op waar de kansen liggen om de processen te verbeteren.

Je bent het eerste aanspreekpunt van klanten op het gebied van commerciële productdata. Dankzij jou komen de gegevens vanuit ons systeem (PIM) op de juiste manier bij de klanten terecht.

Je ondersteunt de Category Managers en de collega’s van Supply Chain zodat zij kunnen werken met de juiste operationele gegevens.


Wat verwachten wij van jou

 • Je hebt minimaal een mbo niveau 4-opleiding afgerond.
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.
 • Je bent handig met systemen (bij voorkeur Akeneo) en je weet hierin snel je weg in te vinden.
 • Je bent zeer nauwkeurig en hebt oog voor detail.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent een doorpakker en zorgt dat de benodigde informatie beschikbaar komt vanuit zowel collega’s als leveranciers.

Wat bieden wij jou

AGU biedt een ambitieuze en informele werksfeer met elke dag een nieuwe uitdaging om op in te spelen samen met enthousiaste collega’s.

 • Het salaris is marktconform met goede arbeidsvoorwaarden.
 • Een fietsregeling
 • We organiseren maandelijks de AGU Ride vanuit ons kantoor in Alkmaar.
 • Daarnaast heb je volop mogelijkheden om jouw talenten te benutten, te ontwikkelen en door te groeien in de organisatie doormiddel van o.a. het online opleidingsplatform GoodHabitz waar je onbeperkt gratis opleidingen kunt volgen.
 • Wekelijks een aangeboden, gezamenlijke lunch om weer even informeel te connecten met je collega’s!

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en stuur je motivatie en CV naar de afdeling Human Resources: werkenbij@agu.nl

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Bart de Ruijter: b.ruijter@agu.nl

 Desk Accountmanager

Voor het team Inside Sales zijn wij op zoek naar een desk accountmanager

Bij AGU staat de klant voorop! Als Desk Accountmanager zorg je voor een klantgerichte aanpak, maak je onze klanten blij en zorg je voor een optimale klantbeleving. Omdat je goed aanvoelt wat de klant nodig heeft en inspeelt op verkoopsignalen vraagt de klant een volgende keer weer naar jou!

In deze veelzijdige functie maak je onderdeel uit van het Inside Sales team en ben je verantwoordelijk voor het bedienen van alle zakelijke en E-commerce klanten die contact opnemen via de telefoon, e-mail en onze community. Investeren in het bouwen van een goede klantrelatie is ‘key’ in deze functie. Daarnaast heb je een proactieve houding om de klant attent te maken op acties, ontwikkelingen en innovaties die voor de klant relevant zijn. Je vindt het leuk om de klant te adviseren en jezelf verder te ontwikkelen.

Ben jij een enthousiaste Desk Accountmanager met meertalige communicatieve skills en heb je een passie voor fietsen? Heb jij ervaring in een commerciële B2B en/of B2C functie en ben jij de toevoeging voor onze commerciële binnendienst? En ben jij die teamplayer die servicegericht is en ervaring heeft in telefonische verkoop?

Dan kun je direct bij ons aan de slag!

 

In deze afwisselende baan ben je verantwoordelijk voor;

 • Adviseren en helpen van klanten bij al hun vragen.
 • Jij weet de wensen van een klant op de juiste manier te vertalen naar een passende oplossing.
 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor allerlei klantvragen.
 • Het omzetten van koopsignalen naar concrete verkoopacties.
 • Terugkerende klantvragen omzetten in verbetermogelijkheden en dit bespreken met jouw manager.
 • Het direct oplossen van product gerelateerde vragen voor de klant.
 • Het verzorgen van correcte orderverwerking
 • Actief bijdragen aan het continue verbeteren van klant- en sales/service processen.
 • Verwerken van je acties in ons CRM systeem.


Wij vragen:

Enthousiasme voor onze producten, dat is een vereiste maar dat spreekt voor zich. Daarnaast is het belangrijk dat je over minimaal MBO+ werk- en denkniveau beschikt, minimaal 2 jaar werkervaring in een commerciële rol hebt en zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed beheerst in woord en geschrift. Deze functie is fulltime in te vullen maar ook 4 dagen per week is bespreekbaar.

Wat bieden wij?

Een inspirerende, professionele en informele werkomgeving met marktconforme arbeidsvoorwaarden. Als jij groeit, groeit AGU ook. Via GoodHabitz heb je de mogelijkheid om diverse online trainingen te volgen, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Daarnaast kun je maandelijks meedoen met onze AGU SocialRide die geleid worden door de (ex) topsporters die AGU in dienst heeft, of door profs waar AGU een sponsorcontract mee heeft.

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je motivatie en CV naar Ina Groot, HR Medewerker, via werkenbij@agu.nl 

Wil je graag meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Armando Boeree, Manager Inside Sales, via a.boeree@agu.nl 


Logistiek Medewerker

Ben jij op zoek naar een leuke baan in de fietsbranche? Houd je van afwisselende werkzaamheden, heb je kennis van logistiek of wil je hier alles van leren en heb je een affiniteit met sport? Perfect! Als je niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken, dan zijn wij op zoek naar jou!

De werktijden zijn van 13:45 tot 21:30 uur op de doordeweekse dagen.


Jouw uitdaging

 • Als Logistiek medewerker ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en zorgvuldig inpakken van de bestellingen.
 • Je bent als Logistiek Medewerker verantwoordelijk voor het bijvullen van de voorraden.
 • Je zorgt er samen met je collega’s voor dat het magazijn netjes en georganiseerd blijft.

Dit ben jij

 • Je kan als Logistiek Medewerker zowel zelfstandig als in teamverband goed werken.
 • Je werkt nauwkeurig, bent zeer proactief, betrouwbaar en enthousiast.
 • Je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar.
 • Je bent beschikbaar in de in de middag en/of avond vanaf 13:45 uur tot 21:30 uur.
 • Je woont in Alkmaar of omgeving.
 • Je bent minimaal 16 jaar oud.


Wat wij bieden

 • Een mooi salaris.
 • Een flexibel rooster waar jij zelf bepaalt wanneer en hoeveel je werkt.
 • Een uitdagende omgeving met verantwoordelijkheden.
 • Gezellige en gemotiveerde collega’s.
 • Je krijgt een grote korting op al onze artikelen.

Heb je interesse, reageer dan snel en stuur je motivatie en CV naar de afdeling Human Resources, ter attentie van Ina Groot, werkenbij@agu.nl.


Stage AGU Textiel

Duur: 5 maanden

Over AGU

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s een gezamenlijke passie hebben. Een passie voor sport en in het bijzonder fietsen, maar ook om de klant iedere dag beter te bedienen. Dat is onze kracht. Bij ons werk je in één team dat koerst voor gezamenlijk succes en om ons doel, de onbetwiste nummer 1 te worden, te behalen. Wij willen winnen en ons werk elke dag beter doen om op die manier de klant het beste te bedienen. Bij ons maakt het niet uit welke positie je hebt, net als in een wielerploeg heb je mecaniciens, sprinters, ploegleiders, masseurs etc., we leveren allemaal een bijdrage aan het gezamenlijk succes.

Iedereen doet kopwerk en bepaalt zijn eigen koers en richting. Iedere keer gaan we voor de uitdaging en willen we uitgedaagd worden. We zijn open en eerlijk ook als dat moeilijk is. We doen wat we beloven. En we staan open voor kritiek.

Product Management

Op de afdeling Product Management worden de producten ontwikkeld en ingekocht voor onze regenkleding, fietskleding en fietstassen collectie. De Product Managers zijn verantwoordelijk voor het product van begin tot eind. Zij zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, prijs onderhandelingen, het plaatsen van orders, het voeren van de inkoopadministratie en het bewaken van de deadlines en levertijden. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met onze Marketing afdeling voor het in de markt zetten van de producten.

Heb jij een passie voor textiel en heb jij duurzaamheid hoog in het vaandel staan dan is deze stage ideaal voor jou! In deze rol ga je namelijk actief onderzoek doen naar duurzame materialen voor met name de tassen collecties van AGU en Fastrider. Jij bent het aanspreekpunt als het gaat om nieuwe innovatieve ontwikkelingen in de markt en hebt contact met leveranciers in Europa en Azië om de beste materialen te vinden. Je zorgt dat ieder detail bekend is (certificering, prijs, levertijd, MOQ) en de productmanagers komen naar jou voor inspiratie voor de nieuwe collecties. Daarnaast dagen wij jou uit om één van onze best verkopende tassen nog verder te verduurzamen. Uiteraard wordt je hierin begeleid en leer je van ons! In deze functie rapporteer je aan de “Product Managers van AGU en Fastrider”.

Verantwoordelijkheden:

 • Je onderzoekt en verzamelt duurzame stoffen en fournituren.
 • Je onderzoekt en verzamelt duurzame waterafstotende coatings.
 • Je onderzoekt en verzamelt duurzame verfprocessen.
 • Je maakt één van onze best verkopende tassen nog duurzamer.

Heb jij:

 • Affiniteit met fietsen en/of sport in het algemeen.
 • Passie voor textiel, product ontwikkeling en duurzaamheid.
 • HBO werk- en denkniveau (opleiding bijvoorbeeld richting: AMFI, TMO).
 • Het vermogen om contacten te leggen en te onderhouden met bijvoorbeeld leveranciers.
 • Genoeg zelfstandigheid en lef.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel en ben je in staat om zelfstandig en planmatig te werk te gaan.
 • Daarnaast is het van belang dat jij je in het Engels goed kunt uitdrukken vanwege de internationale contacten met leveranciers en kun jij goed overweg met Microsoft Office.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en mail je motivatie en CV naar werkenbij@agu.nl , ter attentie van Ina Groot.

Wil je graag meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Walter Vastenouw, via w.vastenouw@agu.nl .


Meewerkstage HR

De afdeling HR bij AGU heeft een ondersteunende en adviserende rol naar het management en de medewerkers. Daarnaast willen wij AGU nog beter op de kaart te zetten als aantrekkelijke en ambitieuze werkgever waar ruimte is voor initiatief en lef. Al onze initiatieven zijn gelinkt aan de kernwaarden die wij als AGU nastreven: Wij hebben een passie voor sport/ fietsen/ AGU, We doen allemaal kopwerk, We zijn innovatief en ondernemend, We zijn flexibel en We zetten de klant op de eerste plaats!

Als stagiair op de afdeling HR draai je volledig mee binnen het HR-team op ons kantoor in Alkmaar en heb je de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Je werkt in een klein team samen met de HR-manager en de collega medewerker HR- en Salarisadministratie.

Dit wordt jouw baan

Na een introductieperiode, waarin je onder begeleiding kennis maakt met de organisatie, de processen en de taken op de afdeling HR, kan je zelfstandig aan het werk. Uiteraard word je hierin goed begeleid. Wij zijn een groeiende ambitieuze organisatie waar ruimte is voor initiatief. Op basis van jouw interesses op HR-gebied worden de taken en aandachtpunten vastgesteld.

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen bij de werving- en selectieprocedures;
 • Ondersteunen bij verzuimmanagement;
 • Het beantwoorden van vragen en adviseren van medewerkers en leidinggevenden;
 • Het verrichten van beleidsvoorbereidende werkzaamheden;
 • Arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken;
 • Administratief afhandelen van het in- en uitdiensttredingsproces;
 • Alle andere voorkomende HR-werkzaamheden.

Dit vragen we van je

 • Volgt een HBO- opleiding Human Resource Management;
 • Bedreven in gebruik van Social Media;
 • Zelfstandige werkhouding, zorgvuldig (ook met vertrouwelijke gegevens) en accuraat;
 • Je durft initiatief te nemen bij verbetering van het HR-beleid;
 • Beschikbaar voor en periode van minimaal 4 maanden;
 • Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;

Dit bieden we je

Wij bieden een uitdagende stage in een groeiende ambitieuze organisatie. AGU biedt jou een uitdagende stage, waarin je de kans krijgt veel van jezelf te laten zien. Daarbij ontvang je goede begeleiding en een stagevergoeding van € 250, - bruto per maand o.b.v. 40 uur.

Over AGU

Vanuit een fusie van 3 groothandelsbedrijven in Alkmaar voor de fiets- en bromfietsretailers in Nederland is de Alkmaarse Groothandels Unie - AGU ontstaan.

Nu verzorgen wij de distributie van allerlei fietsartikelen, vaak op exclusieve basis. Wij leveren vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, met uitzondering van de complete fiets. Geheel in lijn met de traditie van AGU voorziet de collectie fietskleding in de behoeften van commuters, wielrenners en mountainbikers van alle niveaus. Betrouwbare, functionele en stijlvolle wielerkleding en -accessoires, met de herkenbare AGU-signatuur. Voor zon of regen, van hoogwaardige Premium-producten tot kwalitatieve basics, AGU houdt je elke dag op de fiets.

Hebben wij jouw interesse gewekt, solliciteer dan via: werkenbij@agu.nl t.a.v. Ina Groot, medewerker HR-PayRoll.

Heb je daarvoor nog vragen? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact op met Sharita Sardjoe (HR-manager) via s.sardjoe@agu.nl of Tel: 06-50925812.


Stage B2B Marketing

Wij zijn op zoek naar een student met de opleiding Marketing en/of Communicatie, Bedrijfskunde, Sportkunde/management of een verwante opleiding voor een meewerkstage per direct, of voor de periode tijdens zomer 2022, of september 2022 t/m januari 2023 bij de afdeling B2B Marketing bij AGU B.V. Groothandel.

Uitgangspunt van deze stage is het bieden van ondersteuning bij verschillende B2B Marketing activiteiten en het oppakken van optimalisatie-projecten.

Tijdens de stage zal je veel kunnen leren over dagdagelijkse B2B Marketing activiteiten en langere termijn B2B Marketing projecten.

Over AGU

AGU is een groothandelsbedrijf én een merkfabrikant. Tijdens deze stage concentreer je je op de marktbewerking van de zakelijke klanten. Je doet dit in nauwe samenwerking met de Senior B2B marketeer, en de afdelingen Sales- en Category management. AGU, fizik, FFWD, Crankbrothers, Muc-off en Selle Royal zijn merken die exclusief door de AGU Groothandel worden geleverd en waarbij jij kan bijdragen aan een juiste bewerking van de markt.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en mail je motivatie en CV naar werkenbij@agu.nl, ter attentie van Ina Groot.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Paula Meeuwes: p.meeuwes@agu.nl 


STAGE CATEGORY MANAGEMENT

Wij zijn op zoek naar een student met de opleiding (Technische)bedrijfskunde, MER, Logistiek of Supply Chain Management voor een meewerkstage voor de periode van zomer 2022, of september 2022 t/m januari 2023 bij de afdeling Category Management bij AGU B.V. Groothandel.

Uitgangspunt van deze stage is om het bestelproces en voorraadbeheer te optimaliseren. Daarnaast ga jij je bezighouden met Master Data en supply chain management. Ook heb je contact met leveranciers over de levertermijnen van de orders.

Tijdens de stage kunnen wij je een basistraining van 4 dagen aanbieden in de Slimstock academy. Slimstock is een van de beste programma’s als het gaat om voorraadbeheer, dus een opleiding van en ervaring met Slimstock is een verrijking voor je CV.

Over AGU

Vanuit een fusie van 3 groothandelsbedrijven in Alkmaar voor de fiets- en bromfietsretailers in Nederland is de Alkmaarse Groothandels Unie - AGU ontstaan.

Nu verzorgen wij de distributie van allerlei fietsartikelen, vaak op exclusieve basis. Wij leveren vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, met uitzondering van de complete fiets. Geheel in lijn met de traditie van AGU voorziet de collectie fietskleding in de behoeften van commuters, wielrenners en mountainbikers van alle niveaus. Betrouwbare, functionele en stijlvolle wielerkleding en -accessoires, met de herkenbare AGU-signatuur. Voor zon of regen, van hoogwaardige Premium-producten tot kwalitatieve basics, AGU houdt je elke dag op de fiets.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en mail je motivatie en CV naar werkenbij@agu.nl, ter attentie van Ina Groot.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Bart de Ruijter: b.ruijter@agu.nl 


Meewerkstage Supply Chain

Wij zijn op zoek naar een student met de opleiding (Technische)bedrijfskunde, MER, Logistiek of Supply Chain Management voor een meewerkstage voor de periode van zomer 2022, of september 2022 t/m januari 2023 bij de afdeling Category Management bij AGU B.V. Groothandel.

Uitgangspunt van deze stage is om het bestelproces en voorraadbeheer te optimaliseren. Daarnaast ga jij je bezighouden met Master Data en supply chain management. Ook heb je contact met leveranciers over de levertermijnen van de orders.

Tijdens de stage kunnen wij je een basistraining van 4 dagen aanbieden in de Slimstock academy. Slimstock is een van de beste programma’s als het gaat om voorraadbeheer, dus een opleiding van en ervaring met Slimstock is een verrijking voor je CV.

Over AGU

Vanuit een fusie van 3 groothandelsbedrijven in Alkmaar voor de fiets- en bromfietsretailers in Nederland is de Alkmaarse Groothandels Unie - AGU ontstaan.

Nu verzorgen wij de distributie van allerlei fietsartikelen, vaak op exclusieve basis. Wij leveren vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, met uitzondering van de complete fiets. Geheel in lijn met de traditie van AGU voorziet de collectie fietskleding in de behoeften van commuters, wielrenners en mountainbikers van alle niveaus. Betrouwbare, functionele en stijlvolle wielerkleding en -accessoires, met de herkenbare AGU-signatuur. Voor zon of regen, van hoogwaardige Premium-producten tot kwalitatieve basics, AGU houdt je elke dag op de fiets.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Reageer dan snel en mail je motivatie en CV naar werkenbij@agu.nl, ter attentie van Ina Groot.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Bart de Ruijter: b.ruijter@agu.nl

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.