Fietshelmen

per pagina

23 producten

per pagina

23 producten

AGU Fietshelmen

Van wielrenhelm tot mountainbikehelm, van e-bike helm tot pedelec helm. Wij hebben fietshelmen in alle soorten en maten. Voor zowel kinderen als volwassenen. Het belangrijkste aan een fietshelm is dat het goede bescherming biedt tegen hoofdletsel bij een verkeersongeval of valpartij. Iedere AGU-helm voldoet daarom aan de Europese veiligheidsnormen voor de fietshelm. Daarnaast zijn al onze helmen lichtgewicht en zitten bijzonder comfortabel. Ze zijn voorzien van goede ventilatie, waardoor je het hoofd letterlijk en figuurlijk koel houdt. En ze hebben ook nog eens een supersnel design. 

Wielrenhelm  

Onze wielrenhelmen zijn aerodynamisch van vorm en gemaakt volgens het inmold principe. Dat houdt in dat de harde buitenschaal van de helmen met het EPS-binnenwerk zijn versmolten*. Daardoor zijn ze extra veilig, stevig, en licht tegelijkertijd. De wielrenhelmen zijn eenvoudig op de juiste hoofdmaat af te stellen met behulp van het Direct-dial instelsysteem. Daarnaast voorkomt de antibacteriële padding nare luchtjes in je wielrenhelm. Wat dacht je bijvoorbeeld van een felgekleurde HI-vis helm, of een helm met reflecterende eigenschappen? Daardoor ben je nog beter zichtbaar in het donker! 

Mountainbikehelm 

De mountainbikehelmen in onze collectie hebben dezelfde kenmerken als wielrenhelmen maar zijn voorzien van een vizier waaraan je een MTB helm kunt herkennen. Maar een vizier is meer dan alleen een look: het beschermt je gezicht en ogen tegen zonlicht, regen, sneeuw en opspattende modder van je voorganger. Daarnaast houdt het in het bos ook takken en struikgewas uit je gezicht en ogen. Tot slot, als je het vizier eraf haalt kan de MTB helm ook prima dienstdoen als wielrenhelm!

E-bike helm: pedelec 

Vink voor een geschikte e-bike helm de pedelec categorie aan in de filters bovenaan de pagina met fietshelmen. En bekijk ons aanbod aan ultramoderne e-bike helmen. Speciaal voor snelle forenzen die met hun e-bikes tot wel 45 kilometer per uur halen. Deze helmen zijn gecertificeerd en voldoen aan de NTA-8776-normen. Zo weet je zeker dat je een veilige e-bike helm op je hoofd zet, die voldoet aan alle wettelijke eisen. Daarnaast komen de fietshelmen in deze categorie natuurlijk ook tegemoet in wensen wat betreft looks, gebruiksgemak en functionaliteit. 

Fietshelm dragen is hoofdzaak 

Redenen om een fietshelm te dragen zijn er genoeg. Maar de belangrijkste is dat het de kans op ernstige hoofdletsel bij een verkeersongeluk of valpartij tot wel 65% kleiner maakt. Het gebruik van veilig, lichtgewicht fietshelmen kan het verschil maken tussen leven en dood. Zie het dragen van een wielrenhelm, mountainbikehelm of helm voor andere soorten fietsen dan ook niet als optie. Maar als hoofdzaak. Gelukkig zijn de helmen van tegenwoordig nog mooi ook! Neem maar eens een kijkje in ons uitgebreide fietshelm-assortiment en ontdek het zelf. 
* Gevallen met je helm? Denk er dan aan dat je na een stevige crash je helm moet vervangen, omdat het impact absorberende vermogen van EPS mogelijk weg is. 

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.