Hi-vis items: beter zichtbaar en veiliger

Slecht weer bestaat niet als je de juiste kleding kiest. Dit is niet alleen toepasbaar op de temperatuur, maar zeker ook als je in het donker gaat fietsen. Voor alle vroege vogels en nachtdieren hebben wij de juiste oplossing: items met reflecterende elementen en felle neon kleuren. Kortom, Hi-vis items! Van woon-werk Commuter items, sportieve wielrenkleding tot de fietstassen, AGU heeft het in het assortiment opgenomen. Met als doel iedereen veiliger en comfortabeler te laten fietsen.

#1 Betere zichtbaarheid door reflecterende elementen en Hi-vis neon gele kleur

Goede zichtbaarheid in het verkeer is van levensbelang op de fiets. In het donker reflecteert de speciale mist-print direct licht, zoals dat van de koplampen van een auto of lantaarnpalen, waardoor je beter zichtbaar bent. Onder andere deze jacks en broeken van de commuter collectie zijn uitgerust met de mist-print. Zo ben je altijd perfect zichtbaar in het donker.


COMMUTER COLLECTIE


Om er zeker van te zijn dat je zichtbaar bent in het schemer donker, of tijdens mist en een flinke regenbui, is er ook veel gebruik gemaakt van neon-geel gekleurde items. Neon geel absorbeert en reflecteert niet alleen zichtbaar licht zoals normale kleuren dat doen, maar absorbeert ook energie uit het infrarode en ultraviolet spectrum. Na het absorberen van deze energie wordt deze als licht uitgestraald, waardoor het lijkt alsof de jas licht geeft. Met als resultaat dat je de neon gele kleur twee tot drie keer zo fel ziet als andere kleuren en daardoor veel beter zichtbaar bent in het verkeer.

#2 Zichtbaarheid in de herfst

In de herfst kan het weer extra verraderlijk zijn. Met overdag een milde temperatuur, die met de inval van de schemer en het donker snel zakt. De hoeveelheid ligt is al snel beperkt, zeker met mistbanken en tijdens een regenbui. Speciaal hiervoor hebben we Hi-vis producten aan de Essential collectie toegevoegd, zoals de Essential wind body of het Essential wind jacket. De neon-gele kleur en reflecterende details vormen een perfecte combinatie tijdens typische herfst dagen. Nog een pluspunt: de items passen makkelijk in het achterzakje van je shirt of jas!


NEON YELLOW ITEMS


#3 Focus op fietstassen

Niet alleen jezelf, ook je fiets kan veel beter zichtbaar zijn in het donker. Neem de nieuwe waterproof AGU Shelter tassen als voorbeeld, met 3M reflecterende details en de fel gele kleur. De Shelter fietstassen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Of je nu snacks meeneemt voor tijdens het fietsen, boodschappen gaat doen of een laptop en sportkleding meeneemt – er is een passende oplossing in het Shelter assortiment verkrijgbaar!

Overige tips voor een betere zichtbaarheid op de fiets:

  • Als je vaak op onverlichte wegen of fietspaden fietst is goede fietsverlichting een must-have als aanvulling op reflecterende items.
  • Alle AGU Urban helmen zijn uitgerust met geïntegreerde verlichting, waardoor je nog beter zichtbaar bent in het donker.
  • Over het algemeen zijn felle kleuren altijd beter zichtbaar dan items in een donkere kleur, zoals grijs en zwart.

Ben je op zoek naar de juiste helm? Onze helmen gids kan je hierbij helpen!

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.