AGU Shelter waterdichte fietstassen

Wat maakt een fietstas waterdicht? Hoe duurzaam zijn de nieuwe Shelter fietstassen en wat is het verschil met een ‘normale’ AGU fietstas? Dit zijn enkele vragen die bij ons binnen zijn gekomen na de introductie. Wij zijn trots op dit nieuwe product en leggen in deze blog graag uit waarom!

#1 Wat maakt de Shelter fietstassen waterdicht?

Er zijn kort gezegd vier manieren waarop water een normale fietstas binnen kan dringen: via de stof, de (boven)sluiting, via ritsen en door de naden waarmee twee panelen stof aan elkaar vast gestikt zijn. De Shelter tassen zijn gemaakt van een hoogwaardige, volledig gerecyclede polyester, waar een coating overheen zit die de tas 100% waterdicht maakt. Met een roll-top sluiting rol je de tas op om deze dicht te doen, waardoor water niet via de bovenzijde de tas in lekt. Alle naden van de Shelter zijn gelast, wat betekent dat de stof panelen met een speciale techniek door verhitting aan elkaar gesmolten zijn, in plaats van aan elkaar gestikt zoals bij een traditionele fietstas. Hierdoor zijn er geen gaatjes in de fietstas gemaakt.

Bij de Shelter Tech is een voorvak met rits en vlak met bevestigingslusjes toegevoegd. De gebruikte rits is geheel waterdicht afgewerkt en aan de achterzijde van het vlak is een paneel met dezelfde gelaste naden aangebracht, zodat ook daar water geen kans krijgt.

#2 Hoe duurzaam zijn de Shelter fietstassen?

Alle Shelter items zijn gemaakt om lang mee te gaan. De Shelter fietstassen zijn gemaakt van een premium kwaliteit gerecycled polyester, afkomstig van PET-flessen. Voor de coating van de tassen is gebruik gemaakt van Poly Urethaan, afgekort PU. Dit is veel beter voor mens en milieu dan een standaard PVC-coating. De Shelter is dus volledig PVC-vrij. Door deze aanpassingen vallen de producten onder het Greensphere assortiment van AGU.

#3 Wat is het verschil met andere AGU fietstassen?

De Shelter is de enige fietstas in de collectie van AGU die volledig waterproof is zonder gebruik te maken van een losse binnentas.

Goed om te weten:

  • Zowel de Shelter Clean als Tech fietstassen hebben in de large uitvoering een verstevigd laptop vak.
  • Bij de Shelter tassen wordt een schouderband meegeleverd om de tas na het fietsen makkelijk mee te kunnen nemen.
  • Met de Klickfix module rail en verstelbare haak bevestig je de fietstassen makkelijk aan de bagagedrager.
  • AGU streeft er naar om alle producten duurzaam te ontwikkelen. Gemaakt van de juiste materialen, in de juiste fabrieken en onder de juiste omstandigheden. AGU streeft naar een minimale belasting van de wereld om ons heen. De producten die hier aan voldoen dragen het Greensphere label.
  • Onze klantenservice krijgt regelmatig foto’s binnen van oude AGU fietstassen die wel 25 jaar lang in gebruik zijn en nog steeds goed functioneren.

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.