WE RIDE THE RAIN,
MAAR HOE BLIJF IK DROOG?

Het is fijn om op de fiets te stappen als de zon lekker schijnt, het buiten droog is en je zonder jas de deur uit kan. Maar helaas hebben we in Nederland vaker niet dan wel dat soort weersomstandigheden. Toch wil je fietsend naar je werk, studie, boodschappen doen of even lekker de stad in. Er zit dus maar één ding op: je goed aankleden om droog en comfortabel onderweg te zijn. En daar helpen we jou graag bij.

In deze blog delen we onze regenoutfit tips en adviezen voor op de fiets. Droog, warm en veilig aankomen op je bestemming, dat is de uitdaging. En dan het liefst ook nog in stijl. Want we begrijpen maar al te goed dat, hoe effectief ‘ie ook is, een regenpak niet voor iedereen de ideale oplossing is. Maar wij zouden AGU niet zijn als we niet verder kijken dan enkel de effectiviteit van een product. Het ontwerp is voor ons minstens zo belangrijk.


DE OPLOSSING

Bij regen op de fiets denk je natuurlijk aan een goede regenjas. Dus wat doe je, je koopt een echt waterdichte jas en denkt: Zo nu kan ik iedere bui weerstaan. Vol goede moed stap jij op de fiets. Capuchon op, jas goed dicht geritst. En jawel, die jas is écht waterdicht, je blijft droog. Althans, het gedeelte onder je jas blijft droog. Maar je broek? Handen? En...bah klets natte schoenen en sokken. Aangekomen op je bestemming, eerst maar op zoek naar een verwarming of misschien hangt er wel ergens een föhn in de wc. Optimaal? Allesbehalve. Kunnen we dat verhelpen? Ja zeker! Een goede jas is absoluut de basis, maar wil je écht droog aankomen, dan vraagt dat om net wat meer aandacht.7x Hoe blijf ik droog?


1:  Droog lijf

 
Om te beginnen, je bovenlichaam moet warm en droog blijven en daarbij is - zoals we net al zeiden - een goede regenjas de basis.Een jas die je droog houdt, maar je ook beschermt tegen wind en kou. De Winter Rain Anorak is een van onze favorieten. Een ruime rits aan de zijkant zorgt ervoor dat je de jas makkelijk aan en uit trekt. En de langere achterzijde maakt dat je op de jas kan zitten, maar alsnog wel goed kunt bewegen op de fiets. En uiteraard een capuchon met aantrekkoord zodat ‘ie niet van je hoofd waait.

Fiets je geregeld in het donker, dan raden we je de Winter Regenjas Commuter aan. Niet alleen water -en winddicht en warm, maar dankzij de reflectie en Hi-Vis Neon vlakken, ook nog goed zichtbaar.
2: Droge benen

Maar met enkel een goede jas kom je niet geheel droog aan. Een comfortabele, stijlvolle en vooral ook praktische broek is ook een must. De Section Regenbroek is 100% water -en winddicht, en dankzij een minimalistisch en stijlvol ontwerp valt het nauwelijks op dat je een regenbroek aan hebt. Voor ook nog een optimale zichtbaarheid adviseren wij de Tech Regenbroek Commuter. Passend bij het bovengenoemde regenjack.3: Full body met stijl

En dan hebben we ook nog de optie: Fullbody. Ofwel, een lange jas die zowel je bovenlichaam als benen droog houdt. Neem de unisex Packable Parka of de City Slicker. De effectiviteit van een regenpak, het design van een mooie, stoere parka. Beide modellen zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen en het ademend Poray materiaal maakt dat de jassen wind -en waterdicht zijn. Zelfs als het niet regent, trek je ze graag aan.4: Droger kan bijna niet

Liever een broekpak? Een toffe jumpsuit die jou van top tot teen droog houdt? Onze Premium Rain Suit Commuter trek je eenvoudig over je kleding en jas aan en is speciaal ontworpen voor op een e-bike of speed pedelec. Gemaakt van 3 laags Poray 10.000, wat wil zeggen dat het pak écht wind -en waterdicht is en niet aan je vastplakt, juist aanvoelt als een shirt. Perfect om droog, veilig en zelf een tikje futuristisch op weg te gaan. Een soort droogpak, maar dan voor op de fiets.5: Droge handen zijn warme handen

Handen zijn gevoelig voor kou. Wanneer je natte en koude handen hebt, zal de rest van je lichaam ook minder goed opwarmen. Hoe fijn het is als je handen droog en warm blijven in de regen, besef je je eigenlijk pas als je het een keer hebt ervaren. Daarbij zorgen goede handschoenen ook voor extra grip en bescherming op de fiets. Met de Commuter Hi-Vis handschoenen zit je goed. Daarbij zij je handen op de fiets in beweging, wanneer je bijvoorbeeld je hand uitsteekt. Extra reflectie op dit punt is dus zeker geen overbodige luxe. 

Of kies voor de water -en winddichte neopreen handschoenen, ontwikkelt door de toppers van Team Jumbo Visma.6: Geen natte voeten meer

Niets zo vervelend als natte sokken, soppen in je schoenen. Helemaal wanneer het buiten koud is. Maar gelukkig hebben we daar iets op gevonden: de Quick Bike Boots. Zoals de naam al zegt; deze overschoen trek je eenvoudig en snel aan over iedere normale schoen. Voeten zijn constant in beweging op de fiets, en alles dat beweegt en voorzien is voor reflectie valt goed op. De Commuter Hi-Vis overschoen is een zeer aan te raden optie.7: Houd je hoofd droog

Last but not least: de capuchon,toch een beetje het slot op de deur van waterdichtheid. Want dankzij een capuchon loopt er geen water via je nek je regenjas in. Al onze capuchons zijn verstelbaar waardoor je ook met capuchon op goed zicht hebt om je heen.
Zo blijf je dus droog

We weten het, regen is niet altijd prettig, maar het hoeft geen reden te zijn om niet de fiets te pakken. Zolang je jezelf en je spullen droog weet te houden is het heerlijk fietsen in de regen. Beloon jezelf door te investeren in het juiste materiaal dan ga je elke dag fluitend op pad.


Waterdichte productenNIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.