Keuzehulp: kies de juiste fietsbril

Wat maakt een fietsbril onmisbaar

Gebruik jij de fiets om naar het werk te rijden? Of pak je de fiets voor een tocht in het weekend of zelfs voor een fietsvakantie? Het maakt niet uit hoe vaak je de fiets pakt of hoe lang je fietst, een goede fietsbril is één van de onmisbare producten tijdens het fietsen. In deze blog lees je waarom een fiets zonnebril meer is dan alleen een fashion item en welke fietsbril uit het AGU assortiment bij jouw rijstijl past.


#1 Fietsbril als bescherming tegen de UV-straling

Iedereen die overdag fietst kan een voordeel halen uit donkere lenzen met UV-bescherming. Als de zon schijnt of er veel licht is buiten knijp je al snel je ogen tot spleetjes. Dit veroorzaakt vermoeidheidssymptomen. Met getinte lenzen ontspannen de ogen en met de juiste lenzen zijn de ogen tegelijkertijd beschermd tegen schadelijke UV-stralen. Het optimale beschermingsniveau tegen UV-stralen is tot een golflengte van 400 nanometer. Alle AGU fietsbrillen zijn met deze UV400 factor beschermd. Het CE-merk op de zonnebril laat zien of de zonnebril goedgekeurd is in jouw land.


#2 Fietsbril als bescherming tegen wind, vuil en insecten

Ken je het gevoel dat je fietst en de wind ervoor zorgt dat er rijkelijk tranen vloeien tijdens het fietsen? Een goede fietsbril zorgt ervoor dat de wind niet meer in jouw ogen kan komen. Datzelfde geldt natuurlijk voor insecten, stof, pollen en vuil. Als je veel fietst of voor langere tijd op de fiets zit is het belangrijk dat de lenzen de ogen goed afsluiten, zoals het geval is bij de AGU Beam zonnebril


#3 Fietsbril als bescherming tegen (regen) water en kou

Als je hebt gefietst in een flinke regen, hagel of sneeuwbui hoeven we jou niet te overtuigen over het belang van een goede fietsbril op die momenten. Regen, hagel en sneeuw kunnen niet alleen het zichtveld belemmeren, maar ook de ogen irriteren. Wie kan dit beter weten dan de profs van Visma | Lease a Bike? Terwijl zij de strijd tegen de elementen aan gaan beschermd onze AGU Verve bril de renners. Met anti-fog coating die het beslaan van de lenzen tegen gaat, hypoallergene neus vleugels en rubber afwerking op de pootjes kunnen zij iedere uitdaging aan. Dankzij de laatste technieken kunnen de renners alles uit hun inspanning halen met deze zonnebril en hebben zij zelfs een beter zicht dan wanneer ze zonder de bril fietsen. De zonnebril is namelijk voorzien van de AGU HD lenzen: met verhoogd kleur contrast dat voor meer diepte en een scherper zicht zorgt. Details op de weg zijn hierdoor beter zichtbaar. Onze AGU Verve is samen met Team Jumbo-Visma ontwikkeld en nu beschikbaar voor iedere renner.

Een highlight van de AGU Verve is dat de lens makkelijk verwisselbaar is en dat de bril ook zonder frame gedragen kan worden. De keuze is aan jou!


#4 Zonnebril als fashion-item

Natuurlijk kan je de zonnebril ook gebruiken als fashion item. Naast de functionaliteit zijn de looks uiteraard ook belangrijk. Ben je op zoek naar een zonnebril waarmee je zowel op als naast de fiets aan kan komen? Dan is de casual AGU BLVD zonnebril perfect voor jou. Dit is niet voor niets de favoriete casual bril van de Team Visma | Lease a Bike renners!


#5 Zonnebril speciaal voor winnaars

De AGU Podium zonnebril is DE keuze voor echte winnaars. Letterlijk. Dit is de bril die de renners van Team Visma | Lease a Bike dragen op het podium. Als ze een wedstrijd winnen, het moment om in de schijnwerpers te staan en de overwinning te vieren. Het Team Jumbo-Visma logo is op de lens verwerkt als extra speciaal detail.


Alle AGU brillen worden gemaakt om aan de volgende criteria te voldoen:

  • De lenzen zijn gemaakt van speciaal materiaal, zodat de lenzen niet splinteren mocht er een ongeval gebeuren.
  • Bij bijna alle brillen in het AGU assortiment worden standaard ook transparante en gele lenzen meegeleverd.
  • Fietsbrillen moeten lichtgewicht en nauwelijks voelbaar zijn tijdens het fietsen of uitoefenen van een andere sport, zodat ze ook comfortabel zijn tijdens lange ritten.
  • Alle brillen hebben rubberen pootjes voor extra comfort en goede grip. 
  • De siliconen neusvleugels steunen op de neusbrug zorgen ervoor dat de brillen zonder drukpunt blijft zitten, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.
  • Er wordt in het productieproces geen gebruik gemaakt van schadelijke substanties die onder invloed van zweet schade kunnen aanrichten aan de huid.

Uiteraard voldoen alle brillen in het AGU assortiment aan bovengenoemde criteria – ons doel is inmiddels dat iedereen zorgeloos en veilig iedere dag van het fietsen kan genieten.

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.