WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD

WE RIDE THE COLD


WE RIDE THE COLD

Fietsen in de kou is misschien niet makkelijk, niet altijd comfortabel, op zijn minst is het een uitdaging, en op zijn top is het prachtig. De lucht is fris en helder, de met vorst of sneeuw bedekte landschappen zijn prachtig en de herfst maakt van ieder bos een kleurrijk schilderij. De stad wordt er misschien gladder (oppassen dus) maar vaak ook mooier van!

Wil je het meest uit je fietstocht halen? Kies dan voor de juiste kleding en materialen. Dan kan jouw kouwe rit toch een fijne rit worden en fiets je fluitend de winter door. Op deze pagina helpen we je jouw weg te vinden, afhankelijk van wat voor fietser jij bent.

En voor de fans van Team Jumbo-Visma vertellen we ook meer hoe we bij AGU de renners ook beter helpen top prestatie te leveren in de kou.

Ik ben een:

Voor wielrenners

Fietsen in koude omstandigheden vraagt om doorzettingsvermogen, concentratie en de juiste uitrusting. Als je het koud krijgt ga je bibberen, een natuurlijke reactie om je lichaamstemperatuur te verhogen. Dat gebibber kost energie, energie die je liever in je pedalen stopt. Een lage lichaamstemperatuur, vingers die te koud zijn om te schakelen, gevoelloze voeten; kou gaat ten koste van je focus en fietsplezier.Top 10 Warme ProductenBlogs & Guides

Het kiezen van een outfit op basis van het weer kan soms best een uitdaging zijn. Wel of geen extra laagje? Windbreker aan of niet? Een lange broek of toch beenstukken?

Aan de basis van je wieleroutfit staat de fietsbroek. We hebben verschillende broeken, voor verschillende temperaturen. Aan jou enkel nog de keuze wat nu het beste bij je past.

Als het koud wordt heb je misschien de neiging om dikke warme kleding aan te te trekken. Maar als je gaat inspannen moet je dat juist niet doen. Het kleden in laagjes is dé oplossing.Voor de stadfietsers

Eigenlijk wil je zo veel mogelijk op de fiets doen. Omdat het handiger, vaak sneller en in ieder geval duurzamer is. Maar je wilt ook niet verkleumd op je werk, in de supermarkt of in de kroeg aankomen en eerste nog en half uur op je vingers zitten blazen terwijl je tenen ook nog eens pijn doen. Daarom hebben wij producten ontwikkeld die je warm houden en die perfect passen op de fietsen. Waterdicht, goed ademend, en ook nog eens met genoeg bewegingsvrijheid zodat je lekker de stad door kunt fietsen. Onze Commuter collectie is helemaal toegespitst op de eisen van de forens, en met onze Urban Outdoor lijn scoor je stijlpunten!Top 10 Warme Urban ProductenBlogs & Guides

Alle items uit deze wintercollectie hebben een micro-fleece voering op strategische plaatsen. Zodat jij warm blijft, zonder dat dit de bewegingsvrijheid belemmert.

Fietsen maakt de stad mooier, het is een van de beste manieren om de stad te beleven, en de stad wordt ook mooier van elke kilometer die je fietst.

Als het koud wordt heb je misschien de neiging om dikke warme kleding aan te te trekken. Maar als je gaat inspannen moet je dat juist niet doen. Het kleden in laagjes is dé oplossing.


Voor de avonturiers

Van het padje, letterlijk en soms figuurlijk. Want elke dag kan een avontuur zijn. Van lekker over mtb-trails en gravelpaden crossen tot bikepacking micro-avonturen, meerdaagse of zelfs wekenlange reizen op de fiets. Avontuur is je eigen vrijheid scheppen. Omstandigheden opzoeken waar het onverwachte kan gebeuren. En als je daar bent is het wel fijn dat je spullen hebt waar je op kunt vertrouwen. Zeker als het koude avonturen zijn, is het heel verstandig je echt goed te kleden.Top 10 Warme Avontuur ProductenBlogs & Guides

Plezier, ontspanning, op verlaten plekken in de natuur komen waarvan je soms niet eens wist dat ze er waren. En lang niet altijd ver weg, maar vaak juist vlakbij, om de hoek.

Bikepacken staat vooral voor avontuur en vrijheid. Lange tochten rijden, een tent, slaapzak, gaspit, eten en drinken mee, inklikken en gaan.

Een fietstocht is misschien geen luxueuze reis, maar wel een onvergetelijke ervaring, vol avontuur en verrassingen onderweg.


Team Jumbo-Visma

Samenwerken met de staf en renners van Team Jumbo-Visma is essentieel voor ons onderzoek en de ontwikkeling van kleding. Afgelopen jaar hebben we de TJV-winteruitrusting verder verfijnd en geoptimaliseerd om ook op de koudste dagen maximaal te presteren. De renners voorzien onze ontwerpers continue van feedback. Feedback die we gebruiken om de materialen en processen verder aan te scherpen en om onze kleding nog beter water- en winddicht, isolerend, lichter en aerodynamischer te maken. Na uitgebreid testen door de pro’s voeren we die verbeteringen door in onze collecties. Zo kan jij ook optimaal presteren en genieten, hoe koud het ook is.Meer Team-Jumbo Visma

Rijden in de regen vergt extra concentratie. Nat wegdek is glad, striemende regen en opspattend water vermindert het zicht en als je koud en doorweekt bent, maak je sneller fouten.

Tijdens de Tour de France kan het kwik in oplopen tot boven de 40 graden. Op een steile beklimming leveren de renners gigantisch veel energie bij relatief lage snelheden.

Het belang van goed zittende snelle kleding in het topwielrennen kan niet gauw overschat worden. "Aero" is al jaren het sleutelwoord.

AGU maakt alle teamkleding voor Team-Jumbo-Visma. Maar ook replica kleding voor de echte fans die graag in de kleuren van hun helden rijden.


#EVERYDAYRIDING

Gebruik #everydayriding en deel waar, wanneer en hoe jij deze dag op de fiets hebt beleefd

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.