WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN

WE RIDE THE RAIN


Bij AGU willen we mensen stimuleren om meer te gaan fietsen. Door het bos, de stad, richting werk, school of verder van huis om een mooie tocht te maken. Aan ons de uitdaging om die ritten zo comfortabel, leuk en veilig mogelijk te maken, juist wanneer het weer ons uitdaagt.

Vooral in de lente en herfst kunnen we een verschil maken. Het weer kan dan snel omslaan. Het ene moment rij je in de zon, vijf minuten later kan het met bakken uit de hemel komen. En wat doe je dan? Toch de auto, trein of bus pakken? Liever niet, de fiets is vaak sneller, eenvoudiger en vooral duurzamer. De juiste kleding en accessoires zijn op die momenten onmisbaar. 

Maar wat heb je nodig in de regen? Hoe blijf je warm en droog zonder enorm te zweten? Hoe ga je veilig onderweg? AGU heeft een uitgebreide collectie waterdichte en -afstotende regenjassen voor de meest uiteenlopende omstandigheden en voor iedere fietser. Van zomerse bui tot winterstorm. En van de sportieve fietser die uren in het zadel zit tot de urban biker die kiest voor korte ritten binnen de stad. 
Voor wielrenners

Fietsen in de regen vraagt om een andere techniek en alertheid. Met een nat wegdek en dunne bandjes is een slippertje zo gemaakt. Daarnaast speelt de juiste uitrusting een belangrijke rol. De regen kan er voor zorgen dat je afkoelt. Je gaat bibberen, een natuurlijke reactie om je lichaamstemperatuur te verhogen. Dat gebibber kost energie, energie die je liever in je pedalen stopt. Daarnaast kan een nat pak natuurlijk ook je comfort tijdens een rit behoorlijk belemmeren. Soppen in je schoenen of irritatie door kleding die bijvoorbeeld niet gauw droogt, wil je liever voorkomen. Met goede waterafstotende coatings, overschoenen en een hoogwaardige packable regenjas zorgen we dat jij droog, veilig en comfortabel onderweg gaat. Rain producten wielrennenBlogs & Guides

In deze fietskleding guide laten we zien wat je aan wielerkleding nodig hebt om van je fietsavontuur een succes te maken. Want wat is nou goede fietskleding en wat draag je bij welk weertype?

Als het koud wordt heb je misschien de neiging om dikke warme kleding aan te te trekken. Maar als je gaat inspannen moet je dat juist niet doen. Het kleden in laagjes is dé oplossing.

De donkere dagen hoeven geen winter- slaap te betekenen. Maar het is wel extra opletten geblazen en met opvallende materialen kun je veilig blijven koersen. Welke dat zijn lees je in deze blog.Voor de stadfietsers

Eigenlijk wil je zo veel mogelijk op de fiets doen, zeker in de stad. Het is vaak handiger, sneller en in ieder geval duurzamer. Maar je wilt niet nat en verkleumd op je werk, school, in de supermarkt of in de kroeg aankomen. Daarom hebben wij producten ontwikkeld die je warm houden en aansluiten bij jouw fietsstijl. Een stijlvolle look, waterdicht, goed ademend en ook nog eens met genoeg bewegingsvrijheid zodat je lekker de stad door kunt fietsen. Onze Commuter collectie is helemaal toegespitst op de eisen van de forens, en met onze Urban Outdoor lijn heeft niemand door dat je een zeer functionele regenjas draagt. Het oog wil ook wat! Rain producten stadfietser Blogs & Guides

Alle items uit deze wintercollectie hebben een micro-fleece voering op strategische plaatsen. Zodat jij warm blijft, zonder dat dit de bewegingsvrijheid belemmert.

Fietsen maakt de stad mooier, het is een van de beste manieren om de stad te beleven, en de stad wordt ook mooier van elke kilometer die je fietst.

Natuurlijk kan je ook prima fietsen in de regen. Goede regenjas aan, en gaan! Maar, als je door de regen fietst wil je natuurlijk niet alleen jezelf maar ook je spullen drooghouden. Hoe je dat doet, lees je hier.Voor de avonturiers


Elke dag kan een avontuur zijn. Van vol energie over mtb-trails en gravelpaden crossen tot mooie bikepacking micro-avonturen of zelfs wekenlange reizen op de fiets. Avontuur is je eigen vrijheid scheppen. Omstandigheden op zoeken waar het onverwachte kan gebeuren. En als je daar bent is het wel fijn dat je spullen hebt waar je op kunt vertrouwen. Zeker als het weer wisselvallig is, is het heel verstandig je goed te kleden. Een nat pak kan je plezier namelijk behoorlijk bederven.

 Rain producten avonturiersBlogs & Guides

Plezier, ontspanning, op verlaten plekken in de natuur komen waarvan je soms niet eens wist dat ze er waren. En lang niet altijd ver weg, maar vaak juist vlakbij, om de hoek.

Bikepacken staat vooral voor avontuur en vrijheid. Lange tochten rijden, een tent, slaapzak, gaspit, eten en drinken mee, inklikken en gaan.

Een fietstocht is misschien geen luxueuze reis, maar wel een onvergetelijke ervaring, vol avontuur en verrassingen onderweg.Team Visma | Lease a Bike

Samenwerken met de staf en renners van Team Visma | Lease a Bike is essentieel voor ons onderzoek en de ontwikkeling van kleding. Afgelopen jaar hebben we de TJV-winteruitrusting verder verfijnd en geoptimaliseerd om ook op regenachtige dagen maximaal te presteren. De renners voorzien onze ontwerpers continue van feedback. Feedback die we gebruiken om de materialen en processen verder aan te scherpen om onze kleding nog beter water- en winddicht, isolerend, lichter en aerodynamischer te maken. Na uitgebreid testen door de pro’s voeren we die verbeteringen door in onze collecties. Zo kan jij ook optimaal presteren en genieten, hoe koud het ook is.

 Rain producten TJVMeer Team Visma | Lease a Bike

Ook in de koudere maanden wordt er gefietst door de profs. Maar alleen met de juiste laagjes kleding en onmisbare accesoires blijf je warm, zonder overhit te raken. 

Tijdens de Tour de France kan het kwik in oplopen tot boven de 40 graden. Op een steile beklimming leveren de renners gigantisch veel energie bij relatief lage snelheden.

Het belang van goed zittende snelle kleding in het topwielrennen kan niet gauw overschat worden. "Aero" is al jaren het sleutelwoord.

AGU maakt alle teamkleding voor Team Visma | Lease a Bike. Maar ook replica kleding voor de echte fans die graag in de kleuren van hun helden rijden.


NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.