DE SNELSTE HELM OOIT

Met de Transsonic en Subsonic lanceert AGU twee nieuwe helmen die volgens windtunneltest tot de allersnelste helmen van het profpeloton gerekend worden. De nieuwe helmen zijn volledig gericht op snelheid en zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de TU/Eindhoven. Samen hebben AGU en de TU/Eindhoven de aerodynamica voor helmen opnieuw uitgevonden. Doordat de luchtflow door en langs de helm gaat bij verschillende posities en verschillende snelheden blijkt de Transsonic één van de allersnelste helmen op de markt te zijn. Het nieuwe model maakte tijdens de wegwedstrijd van de Spelen van Tokyo haar debuut met profrenner Yoeri Havik van BEAT Cycling. De Transsonic en Subsonic helmen zijn vanaf nu voor iedereen verkrijgbaar.
SNEL & VEILIG

De Transsonic en Subsonic zijn door AGU van de grond af aan opgebouwd om de allersnelste te zijn, zonder daarbij de veiligheid te vergeten. De helm is lichtgewicht en beschikt over het geïntegreerd MIPS-systeem. MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System en is ontwikkeld om hersenletsel ten gevolge van een val te voorkomen. De Transsonic is een ultrasnelle helm. De Subsonic beschikt daarbij nog over optimale ventilatie, bijvoorbeeld voor extreem warme omstandigheden.


TRANSSONIC HELM MIPS

€ 200,-

2 kleuren

SUBSONIC HELM MIPS

200,-

2 kleuren

SUBSONIC HELM

170,-

2 kleurenUltrasnelle helm

De nieuwe helmen van AGU zijn gericht op fietsers die op zoek zijn naar de perfecte balans tussen aerodynamica, gewicht en ventilatie. De zoektocht naar de optimale airflow is daarbij de sleutel tot succes geweest volgens Bert Blocken, hoogleraar en Scientific Director van de windtunnel aan de TU Eindhoven: “Het doel is steeds om de wind met zo min mogelijk weerstand over en door de helm te geleiden. We hebben daarbij niet alleen gekeken naar de voorzijde van de helm, maar ook hoe het door de helm stroomt en met name hoe het de helm verlaat. Je zoekt naar een manier om de lage druk achter de helm te minimaliseren. Daarmee heeft AGU met deze helmen een nieuwe mijlpaal bereikt.”Ultrasnelle helm

De nieuwe helmen van AGU zijn gericht op fietsers die op zoek zijn naar de perfecte balans tussen aerodynamica, gewicht en ventilatie. De zoektocht naar de optimale airflow is daarbij de sleutel tot succes geweest volgens Bert Blocken, hoogleraar en Scientific Director van de windtunnel aan de TU Eindhoven: “Het doel is steeds om de wind met zo min mogelijk weerstand over en door de helm te geleiden. We hebben daarbij niet alleen gekeken naar de voorzijde van de helm, maar ook hoe het door de helm stroomt en met name hoe het de helm verlaat. Je zoekt naar een manier om de lage druk achter de helm te minimaliseren. Daarmee heeft AGU met deze helmen een nieuwe mijlpaal bereikt.”
Ook voor mij?

Niet iedereen rijdt in een profpeloton of doet mee aan de Olympische spelen. Maar ben jij iemand bent die er alles doet om het maximale uit jezelf en je rit te halen? Wil jij je maten voorbij rijden bij de boordjessprint, die KOM pakken waar je al tijden op stuk bijt of maximaal kans maken om in een wedstrijd te schitteren, dan gaan deze helmen je helpen. En bovendien, als het sneller kan, waarom zou je iets langzamers kiezen? Ga nog dieper zitten, voel de flow, voel de snelheid en genieten maar!NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.