THE BEST KIT POSSIBLE

Het belang van goed zittende snelle kleding in het topwielrennen kan niet gauw overschat worden. "Aero" is al jaren het sleutelwoord als het gaat om het minimaliseren van luchtweerstand en werveling rond het lichaam van een fietser. Nog meer dan in reguliere etappes, is dit belang bij de tijdrit groter. Er wordt op het scherpst van de schede gestreden, grote rondes worden in een tijdrit gewonnen en verloren. Alles moet dan meezitten, goed zitten, strak zitten, als een tweede huid. En daarom dragen de renners van Team Visma | Lease a Bike het snelste pak.Percentages en millisecondes

Sinds AGU en Team Visma | Lease a Bike de handen ineen sloegen werkt ons R&D team, in nauw overleg met de renners en performance staf, aan de ontwikkeling van een verbeterd snelpak. Alle tijdritspecialisten van het team krijgen een op maat gemaakt pak, specifiek aangepast en in de windtunnel getest. Een zeer intensief proces dat minder luchtweerstand en percentages tijdwinst oplevert ten opzichte van de beginsituatie”, aldus Hoogleraar Bert Blocken van TU Eindhoven. Richard Plugge, directeur van Team Visma | Lease a Bike, onderschrijft dit belang: “Voor renners zoals Wout van Aert telt iedere milliseconde. Tijdwinst is enorm belangrijk en is te vinden in de kleinste details. AGU heeft hier echt de schouders onder gezet en ons naar het volgende niveau gebracht.”


Renners als Wout van Aert en Jonas Vingegaard kunnen elke fractie tijdwinst gebruiken om de teamambitie, het winnen van de Tour de France, te realiseren.


OP MAAT VOOR IEDEREEN

Bjorn Jeurissen, CEO AGU: “De productontwikkeling van AGU is sinds de start van de samenwerking in een stroomversnelling terecht gekomen. De feedback die wij vanuit de gehele breedte van de ploeg ontvangen, zowel vanuit de begeleiding als van de renners zelf, is onbetaalbaar. Het persoonlijke contact maakt deze samenwerking uniek en daar zijn wij als echt Nederlands bedrijf enorm trots op. Dat alle innovatieve producten vervolgens in onze vaste collecties beschikbaar zijn voor iedere renner, op ieder niveau, maakt de cirkel rond.”

 

Alle Team Visma | Lease a Bike kleding is op maat gemaakt voor elke individuele renner. Dat geldt ook voor de tijdritpakken. Bij deze pakken hebben we weer een stap gezet als het gaat om de optimalisatie van de kleding versus de houding van de renner en de positie op de fiets.VAN TOP TOT TEEN AERO

Samenwerken met de staf en renners van Team Visma | Lease a Bike is essentieel voor ons onderzoek en de ontwikkeling van kleding. Afgelopen jaar hebben we de Team Visma | Lease a Bike uitrusting verder verfijnd en geoptimaliseerd om elke dag maximaal te presteren. De renners voorzien onze ontwerpers continue van feedback. Feedback die we gebruiken om de materialen en processen verder aan te scherpen om onze kleding nog lichter, comfortabeler, ademend en aerodynamisch te maken. Na uitgebreid testen door de pro’s voeren we die verbeteringen ook door in onze collecties.


Alles wordt tot in de puntjes geperfectioneerd, elke naad, elk stiksel, tot in elke vezel gaan we voor de beste wielrenkleding voor de beste renners. Het tijdritpak en de kennis die we op doen in de windtunnel is daarbij de basis waarop de rest van de kleding wordt doorontwikkeld.


TEAM VISMA | LEASE A BIKE SHOPTECHNOLOGIE VAN DE PRO'S BESCHIKBAAR VOOR IEDEREEN

De technologieën die we met Team Visma | Lease a Bike ontwikkelen zie je ook terug in kleding die voor fans en liefhebbers te koop zijn. De AGU High Summer Jersey, High Summer Six6 Jersey en de Aero Premium bibshort maken gebruik van exact dezelfde technologie. Alleen hebben de producten net een iets ander design. En ook weer beschikbaar voor iedereen. Zo kan je van je helm tot aan je sokken helemaal Aero zijn, zoals de snelste renners ook doen.

En voor de echte fans hebben we de Team Visma | Lease a Bike replica’s.TEAM VISMA | LEASE A BIKE & AGU
THE HEAT, THE COLD & THE RAIN

Dat eerste moment waarop je weer met korte mouwen kunt rijden. Toch kan het voorjaar heel onvoorspelbaar zijn.

Kleding die helpt je lichaamstemperatuur te reguleren is essentieel, vooral op hete zomerdagen in de bergen.

Wind, regen, sneeuw, snijdende kou, met de juiste voorzorgsmaatregelen kan je de elementen trotseren.

Er zijn maar weinig fietsers die graag in de regen rijden. Toch kan je ook op regenachtige dagen volop genieten.


NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.