WE RIDE THE HEAT

Soms is het heet, heel heet. En toch wil je hard rijden. Wanneer je volle bak rijdt, produceert je lichaam een enorme hoeveelheid warmte. Van iedere 100 kilojoules energie die je verbrandt, wordt slechts 20-25 kilojoules overgebracht op je trappers. De rest is warmte. Als die warmte niet weg kan, raakt je lichaam oververhit waardoor je minder gaat presteren.

Kleding die helpt je lichaamstemperatuur te reguleren is essentieel, vooral op hete zomerdagen in de bergen. De renners van Team Visma | Lease a Bike weten dat maar al te goed.DE UITDAGING

 

Tijdens de Tour de France kan het kwik in de Alpen en Pyreneeën oplopen tot boven de 40 graden. Op een steile beklimming leveren de renners gigantisch veel energie bij relatief lage snelheden. Dat betekent weinig rijwind en dus minder zweet dat vervliegt om het lichaam te koelen. Een groot gedeelte van die etappes rijden ze ook nog eens boven de boomgrens, zonder enige schaduw.

Samen met de topsporters en wetenschappers doen we dagelijks ons best zo goed mogelijke producten te ontwerpen om ook in deze weersomstandigheden goed te kunnen fietsen.DE OPLOSSING

 

Om ook op de warmste dagen optimaal te presteren creëerden onze productontwikkelaars een shirt en fietsbroek met buitengewoon verkoelende eigenschappen.

Team Visma | Lease a Bike's lichtgewicht teamjersey weegt 25% minder dan hun ‘normale’ aeroshirt en maakt gebruik van HeiQ’s Smart Temp technologie. Dit hoogwaardige materiaal reduceert lichaamstemperatuur met wel 2,5 graden ten opzichte van traditionele materialen.

In de zwarte Aero Premium bibshort waarmee de renners rijden wordt gebruik gemaakt van Coldblack technologie, waarbij het zonlicht, ondanks de kleur, toch wordt gereflecteerd.

AGU’s Black 320 Chamois is licht, extreem ademend en voorzien van een laag Coolcube materiaal dat optimaal vocht afvoert om de kans op irritaties te minimaliseren.TU EINDHOVEN

Met TU Eindhoven onderzochten we de invloed van de zwarte jersey op de temperatuur van het lichaam door met sensoren onder het shirt en lampen erboven de hitte te reproduceren en het effect daarvan op het lichaam te meten. De testresultaten lieten zien dat er geen significant verschil was in warmtetoename met de zwarte jersey. Deze technieken dragen met elkaar bij aan het leveren van topprestaties.

Alle Team Visma | Lease a Bike kleding is op maat gemaakt voor elke individuele renner. Dat geldt ook voor de tijdritpakken. Bij deze pakken hebben we weer een stap gezet als het gaat om de optimalisatie van de kleding versus de houding van de renner en de positie op de fiets. Onlangs nog was AGU aanwezig in Tignes om tijdens het aldaar belegde trainingskamp alle kleding door te passen en waar nodig last minute wijzigingen door te voeren.

 

 


TEAM VISMA LEASE A BIKE & AGUTECHNOLOGIE VAN DE PRO'S BESCHIKBAAR VOOR IEDEREEN

 

Samenwerken met de staf en renners van Team Visma | Lease a Bike is essentieel voor ons onderzoek en de ontwikkeling van kleding. Afgelopen jaar hebben we de Team Visma | Lease a Bike zomeruitrusting verder verfijnd en geoptimaliseerd om ook op de warmste dagen maximaal te presteren. De renners voorzien onze ontwerpers continue van feedback. Feedback die we gebruiken om de materialen en processen verder aan te scherpen om onze kleding nog lichter, comfortabeler, ademend en aerodynamisch te maken. Na uitgebreid testen door de pro’s voeren we die verbeteringen ook door in onze collecties.

Alles wordt tot in de puntjes geperfectioneerd, elke naad, elk stiksel, tot in elke vezel gaan we voor de beste wielrenkleding voor de beste renners. En die technologieën zie je ook terug in kleding die voor fans en liefhebbers te koop zijn. De AGU High Summer Jersey, High Summer Six6 Jersey en de Aero Premium bibshort maken gebruik van exact dezelfde technologie. Alleen hebben de producten net een iets ander design. En ook weer beschikbaar voor iedereen. En voor de echte fans hebben we de Team Visma | Lease a Bike replica’s.


TEAM VISMA | LEASE A BIKE SHOPTIPS VOOR HETE DAGEN


Tip 1: Draag verkoelende kleding
We hebben het al genoemd, maar geen lijstje kunnen we beginnen zonder het belang van goede ventilerende en koele kleding te benadrukken. Essentieel om je lichaam maximaal in staat te stellen koel te blijven.

Tip 2: Drinken, drinken, drinken
Zweten is een natuurlijke reactie om oververhitting tegen te gaan. Het vocht dat je via je poriën verliest verdampt, wat voor verkoeling zorgt. Op warme dagen is het extra belangrijk om dat vocht aan te vullen. Tijdens een Touretappe verliezen renners soms wel 3 liter vocht in de vorm van zweet. Twee of zelfs meer bidons per uur zijn nodig om dat vochttekort aan te vullen.

Maar ook als je niet een Alpenreus op racet is het zaak voldoende te drinken. Drink voordat je dorst krijgt en zorg dat je bidons gevuld zijn en blijven. Je wilt niet zonder water in de middle of nowhere eindigen. Water is daarbij de basis, maar het is nog beter om isotone drankmix in poedervorm er doorheen te mengen. Hiermee vul je ook koolyhdraten, vitaminen en mineralen aan die je tijdens het zweten verliest.

Tip 3: Draag een zonnebril
Veilig fietsen begint bij goed zicht op de weg. Een zonnebril is op een dag met felle zon een absolute must om helder en constrastrijk beeld te hebben van de weg voor je en de omgeving waar je doorheen fietst. Een dag in de brandende zon zonder zonnebril kan je flinke hoofdpijn bezorgen. De Verve HDII ontwikkelden we speciaal voor Team Visma | Lease a Bike. Het verwisselbaar frame, de 2e generatie anti-fog technologie en hydrophobic HD-lenzen bieden je optimaal zicht en een serieuze pro-look.

Tip 4: Smeer je in
Enerzijds klinkt het bijna overbodig, anderzijds zien mensen het vaak over het hoofd: als je uren gaat fietsen in de zon zorg dat je je goed insmeert. Niet alleen bescherm je je huid op korte en lange termijn tegen de zon maar een goede zonnebrandcreme zorgt er ook voor dat je lichaam wat wordt verkoeld. Je lichaamstemperatuur blijft zelfs 10% koeler wanneer je je insmeert met zonnebrand.

Tip 5: Eet goed en voldoende
Vroeger werd nog wel eens aanbevolen om zoute snacks of zouttabletten te nemen. Gemmideld krijgen we echter op een dag voldoende zout binnen om tekorten door zweten tijdens het sporten op te vangen. In  sportdrank en sportrepen zitten daarnaast voldoende extra zouten & mineralen bevatten om een mogelijk tekort door overmatig zweten op te vangen en zo bijvoorbeeld kramp in je benen te vermijden. Als je per uur een sportreep eet blijf je langer fit en kom je verder.NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.