2021 IN TIEN AGU HOOGTEPUNTEN

2021 is ook voor AGU een bijzonder jaar. Een jaar waarin de populariteit van het fietsen alleen maar doorgroeide, en we nog meer mensen mochten helpen om vaker en met meer plezier op de fiets te stappen. Een jaar met opvallende sportieve prestaties, en minder opvallende maar even mooie successen die we graag met je delen. Waarbij we ook nog eens een vooruitblik geven op wat je in 2022 van AGU kunt verwachten. #1 - TEAM JUMBO-VISMA Blijft excelleren in een bewogen jaar


De eerste beelden vanuit de Tour waren natuurlijk niet fijn; hevige valpartijen, mede veroorzaakt door onoplettende toeschouwers, dreigden een succesvolle Tour onmogelijk te maken. Maar Team Jumbo-Visma toonde zoals altijd veerkracht en doorzettingsvermogen. Met etappeoverwinningen van Wout van Aert, die wederom zijn reputatie van alleskunner bevestigde. Maar ook door mannen als Sepp Kuss en Jonas Vingegaard die knappe etappezeges pakten en zelfs een tweede plaats in het algemeen klassement. De in de Tour uitgestapte Primoz Roglic herpakte zich op ongelofelijke wijze door de Vuelta a España te winnen.

Met de oprichting van het nieuwe damesteam van Team Jumbo-Visma zijn wij nu nog breder vertegenwoordigd in het peloton. Samen behaalde de rensters maar liefst twaalf overwinningen in het wegseizoen. Marianne Vos won onder andere de Amstel Gold Race, Anna Henderson pakte maar liefst vier zeges en Riejanne Markus won in Noorwegen haar eerste Worldtour etappe.  

Meer dan genoeg voor ons als kledingpartner om ongelofelijk trots te zijn op het hele team.  


# 2 - Een regenjas was nooit zo stylish


AGU is al jaren ijzersterk in het maken van gewoon goede regenjassen, al zeggen we het zelf. Maar dit jaar wilden we nog meer. Omdat nog meer mensen de keuze maken voor de fiets, elke dag weer. De fiets wordt daarom steeds meer een “lifestyle” keuze. Hiervoor hebben we de Urban Outdoor collectie compleet vernieuwd. Het is een collectie geworden met jassen die niet alleen heel goed tegen de regen beschermen, maar er ook nog eens heel goed en stijlvol uitzien. 

Na ons launch evenement in Hamburg bleek de collectie een schot in de roos. Met heel veel positieve berichtgeving in de pers en op social media, is deze collectie direct een bestseller geworden. En niet alleen daarom zijn we trots op deze collectie; we zijn er ook trots op omdat alle jassen volledig van gerecycled of milieu-vriendelijk materiaal gemaakt zijn en daarmee onder onze Greensphere label vallen. Dus goed voor jezelf, en beter voor de wereld.
 #3 - Onze Ode aan alle fietsers


AGU is er voor elke fietser, elke dag. Dat bedoelen wij met #everydayriding. Daarom maakten we in 2021 een serie video portretten. Niet alleen over de bekende en bewonderde renners, maar juist ook over de onbekende, onbezongen fietser. De fietser van elke dag. Van forens tot fietskoerier, op de racefiets of bakfiets, van boodschappen doen tot bikepacken, naar school of kantoor, door weer en wind. Het is onze ode aan al die fietsers.

Het leverde een hele bijzondere serie op; we zagen een hele andere kant van Wout van Aert en Primoz Roglic, een kant die je niet vaak in de pers ziet. We genoten van fietskoerier Eva Spijkerboer die vertelde hoe de fiets de stad mooier maakt, en van onze eigen Eduard Brenninkmeijer, die #everydayriding dit jaar wel heel letterlijk nam. 

# 4 - Groot succes in een kleine verpakking


Het begon met een productidee van Wout van Aert en Robert Gesink. Zij gaven aan dat ze graag klein stuurtasje zouden willen om op lange trainingsritten makkelijk extra spullen mee te kunnen nemen.

Al snel bleken zij niet de enigen met deze wens, vanaf het moment dat de Venture Roll Bar Bag en de Venture Bar Bag op de markt kwamen, vlogen ze als warme broodjes over de (digitale) toonbank. Het succes van deze tassen tekent de grote waarde van onze samenwerking met toprenners en onze zoektocht om telkens uit te vinden waar fietsers behoefte aan hebben.

In 2022 komen de tasjes in nieuwe kleuren en met een uniek vintage design. Naast nieuwe kleuren voor de hele Venture collectie komen er volledig waterdichte versies van geselecteerde Venture tassen, zodat jij straks klaar bent voor elk avontuur. 
 #5 - Unieke collabs met toprenners


Samenwerken met renners heeft altijd iets bijzonders, zeker als we de persoonlijkheid van een toprenner kunnen vangen in producten of collecties. Zo werkten we dit jaar samen met Primoz Roglic, Tony Martin en Wout van Aert.

Dat resulteerde bij Primoz in een unieke kit die zijn waardes en persoonlijkheid symboliseerde. Tony Martin eiste niets minder dan de beste functionaliteit en hoogste mate van zichtbaarheid in zijn “Tony’s Choice” collectie. Wout maakte een selectie van zijn favoriete producten, ontwikkelde samen met ons een nieuwe Gravel bibtight en zorgde er met onze designers voor dat zijn liefde voor “unpaved” fietsen van alle producten af spat.

Last but not least ontwikkelden we samen met Team Jumbo-Visma het “Rapid Rebel” shirt, speciaal voor de Tour de France. Een shirt dat ontworpen werd met input van wielerfans en waar fans ook nog eens hun eigen naam op terug konden zien. Stuk voor stuk geweldige projecten waar we erg trots op zijn.

Ook in 2022 zetten we de samenwerking door met renners van Team Jumbo-Visma. Wie dat zijn kunnen we nog niet vertellen, maar dat het weer mooi en goed wordt, dat staat vast. Voor minder doen de renners, en wij, het niet. 
# 6 - AGU klanten fietsen ruim 202 miljoen kilometer in 2021 


AGU zet zich in om meer mensen vaker te laten fietsen. En dat is weer aardig gelukt dit jaar. In totaal hebben onze AGU-klanten - kijkend naar het gemiddelde aantal kilometer die mensen in een jaar fietsen - ruim twee honderd miljoen kilometer gefietst. Dat is meer dan 5.000 keer de wereld rond! Een geweldig aantal en allemaal kilometers die niet zijn afgelegd met de auto. Dus schone kilometers die beter zijn voor het milieu. Precies waar we met AGU heen willen: Hoe meer mensen elke dag voor de fiets kiezen, hoe meer we onze CO2 voetafdruk verlagen.  

In 2022 willen wij fietsers nog beter faciliteren. Met nieuwe, nog duurzamere opties voor e-bikers en speed-pedelecers. Met waterdichte , duurzaam geproduceerde fietstassen voor fietsvakanties en bikepacking avonturen en met modieuze en ultra-schone nieuwe regenjassen voor de stadsfietser.
 #7 - BEAT Cycling: van community tot Olympisch Goud


Bij AGU ondersteunen we niet alleen de top ploegen, maar ook teams die er naar onderweg zijn. Vooral als ambitie gepaard gaat met een community vol enthousiaste fietsers. Al vanaf het begin zijn we fan van de manier waarop Beat Cyling aan de weg timmert. En hoe.

In 2021 waren er niet alleen successen op weg op continentaal niveau, maar won Beat Cycling baanwielrenner Matthijs Büchli Goud op de Olympische Spelen. Yoeri Havik debuteerde op de Olympische Spelen op zowel de wegrit en de Madison samen met teamgenoot Jan-Willem van Schip. Toch wel het allerhoogste niveau!

Maar ook de vele community challenges zoals de Challenge Barrachi en de Every Day Challenge waarmee ze hele pelotons bij elkaar op de fiets kregen. Als kledingpartner zijn we buitengewoon trots op deze partner.

# 8 - Tour de Tietema verovert wielerharten


Fietsen gaat niet alleen over prestaties, maar ook over plezier. En dat stralen de jongens van Tour de Tietema als geen ander uit. Op hun Youtube kanaal met geweldige video’s waar het plezier van fietsen centraal staat, heeft Tour de Tietema de afgelopen jaren een groeiende schare trouwe fans opgebouwd.

In reportages vanaf grote koersen, video’s met tips & tricks en challenges spat het wielerplezier elke week weer van het scherm. Tijdens de Tour de France 2021 hadden ze daarmee zoveel succes, dat het zelfs de ASO opviel, die daarop helaas de films offline lieten halen vanwege beeldrechten die niet geregeld zijn. Begrijpelijk enerzijds, maar anderzijds toch ook jammer, want wat hebben we genoten van hun enorme kunstwerken, en de bloedstollende wheeliechallenge.

De jongens en de ASO zullen voor volgend jaar goede afspraken gaan maken, en we zien dan ook uit naar weer geweldige filmpjes van Bas, Josse en Devin.
 #9 - AGU GAAT EUROPA IN


Ja AGU is Nederlands, zeker. “Dutch Cycling Experts since 1966” vertellen wij de wereld nu. We zijn een écht Nederlands bedrijf dat al sinds 1966 fietskleding maakt. Opgericht in Alkmaar en daar zitten we nog altijd. Er is een hoop veranderd door de jaren heen, maar de passie voor het fietsen blijft dé rode draad.

Met de Nederlandse liefde voor de fiets in ons bloed willen we de wereld veroveren. We waren al aanwezig in Duitsland, waar onze markt steeds verder groeit, maar openden ook dit jaar nieuwe webshops in Frankrijk, Italië, Spanje en Denemarken. We wilen namelijk overal meer mensen laten fietsen. Overal in Europa (en daarbuiten) zien we grote investering in de fietsinfrastructuur in steden.

Want de fiets maakt een stad mooier, en ook daar kunnen wij met onze fietskleding, regenkleding en fietstassen de keuze voor de fiets makkelijker en aantrekkelijker maken. 

# 10 - AGU wordt 55 Jaar


Dit jaar was het 55 jaar geleden dat AGU werd opgericht. Een jaar dat zo snel is gegaan en zo hectisch was, dat we amper tijd hebben gehad om hierbij stil te staan. Maar het is toch heel bijzonder: we zijn een van de oudste wielerkleding merken ter wereld en we leveren al 55 jaar lang consistent producten van hele hoge kwaliteit. Steeds zoekend naar hoe het nog beter kan. En met al die jaren aan ervaring en kennis gaan we met vertrouwen de komende periode in, blijven we doen waar we goed in zijn, zonder ooit te tevreden te zijn. 

We zoeken altijd naar beter, mooier en natuurlijk ook duurzamer. Alles vanuit de drang naar innovatie die ons bedrijf altijd heeft gekenmerkt. In 2022 gaan we nog nadrukkelijker onze materialen en processen verduurzamen. Om juist te investeren in de toekomst die we met zoveel vertrouwen tegemoetzien.

Met al onze collega's zowel in Nederland als daarbuiten werken we daar elke dag voor.


Op Naar 2022

Het is duidelijk dat 2021 een geweldig jaar is geweest. Met lekker veel fietsen, mooi ervaringen en mooie producten. Daardoor kijken we reikhalzend uit naar 2022, en we kunnen niet wachten op alle avonturen die ons te wachten staan.

We willen hierbij iedereen bedanken voor een fantastisch jaar; partners, retailers, renners, fans en natuurlijk ook alle fietsers van Nederland die met hun mooie AGU kleding en tassen op de fiets zijn gestapt!

AGU wenst jullie allemaal prettige feestdagen en een gelukkig en fietsrijk 2022!

 


NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.