De perfecte zomer fietsoutfit: het wordt heet!

Zinderdende warmte. Smeltend asfalt. Het tjirpende geluid van Krekels om je heen. Fietsen in de hitte kan zwaar zijn – maar ook heel leuk! Met de juiste tips en trics maak je de rit comfortabeler en vliegen de kilometers voorbij. Zelfs in de zomerse warmte.

#1 Kies de juiste fietskleding

Als het warm is buiten is het kiezen van de juiste kleding extra belangrijk om oververhitting te voorkomen. Het materiaal van de kleding maakt hierbij het verschil. De AGU High Summer Jersey is gemaakt van extra ademende stoffen zoals mesh en high-end technologieën die UV-bescherming bieden. De High-Summer Jersey is daarom perfect voor de warmste dagen en geschikt voor iedere fietser. De open mesh structuur van de stof zorgt voor actieve koeling. Op de rug en schouders van het shirt is UV-bescherming aangebracht.

#2 Bescherm jezelf tegen UV-straling

Dat het met name in de zomer belangrijk is om je lichaam tegen schadelijke UV-straling te beschermen spreekt voor zich. Dit doe je door kleding in lichte kleuren te dragen, gemaakt van lichtgewicht en ademende stoffen. Deze laten lucht door, voeren zweet af en beschermen tegen de zon. Het AGU High Summer shirt voor dames en heren is verkrijgbaar in drie frisse zomerkleuren en biedt bescherming tegen UV-straling. Het blijft belangrijk om zonnebrand crème te smeren. Om de ogen te beschermen bieden alle AGU zonnebrillen UV400 bescherming.


#3 Kies de coolste accessoires 

Twee dingen die je zeker wilt voorkomen op warme dagen zijn te warme handen en voeten. Met de lichtgewicht en ademende AGU High Summer sokken zorg je voor koele en droge voeten. Handschoenen zonder padding en met mesh bovenzijde, zoals de AGU High Summer handschoenen zorgen ervoor dat je grip op het stuur houdt zonder te warme handen te krijgen.

#4 De juiste fietsbroek tijdens warme fietstochten

Tijdens super warme dagen is het erg belangrijk dat een fietsbroek een goed ademend vermogen heeft, zodat zweet optimaal afgevoerd kan worden. Dit voorkomt ongewenst schuren en irritatie van de huid. Het zeem van de AGU High Summer bib shorts voor dames en heren is dun, licht, zeer ademend en duurzaam. De bovenste laag van het zeem is gemaakt van CoolCube materiaal, wat irritatie voorkomt en ervoor zorgt dat zweet wordt afgevoerd. Het zeem blijft fris en droog. De renners van Team Jumbo-Visma kiezen niet voor niets voor de broeken met deze zeem tijdens de extreme beproevingen.

Met de innovatieve Coldblack techniek wordt 80% van de warmte die de zon uitstraalt gereflecteerd door de stof van de fietsbroek. Hierdoor warmt de broek voelbaar minder op tijdens ritten in de volle zon. Daarnaast biedt Coldblack ook bescherming tegen UV-straling.


#5 Voorkom ongewenste geur

Als het buiten warm is en de temperatuur stijgt, zweet je automatisch meer om het lichaam af te kunnen koelen. Om ongewenste geur te voorkomen is de AGU Summerday Base Layer gemaakt van een mesh-blend dat zweet snel afvoert, zelfs tijdens de warmste dagen. Om het draagcomfort te verhogen is het aantal naden tot een minimum beperkt. Vooral tijdens lange ritten in de zomer is dat een belangrijke eigenschap. Dankzij de Polygiene behandeling wordt de zweetlucht tegengegaan.

Aanvullende tips voor het fietsen tijdens warme dagen:

  • Vergeet niet voldoende en regelmatig te drinken onderweg! Doordat je meer zweet verlies je meer vocht, tot zelfs een liter per uur. Houdt hier rekening mee door op tijd de bidonnen bij te vullen.
  • Pas de training of rit aan, gebaseerd op het weer. Door een intensieve training warmt het lichaam automatisch meer op, probeer deze in de ochtend te plannen als het nog niet zo warm is. Of benader het fietsen wat relaxter en focus op ontspanning door inspanning.

  • Ga zelfs tijdens warme dagen nooit op pad zonder fietshelm. Een helm dragen biedt bescherming tegen direct zonlicht en de ventilatie openingen zorgen voor verkoeling.

NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.