Ook vrouwenploeg Team Jumbo-Visma rijdt in maatkleding AGU

Snelste fietskleding nu ook voor Marianne Vos en teamgenoten beschikbaar

Alkmaar, 29 januari 2021 – Vanaf 2021 is AGU kledingpartner van de recent gestarte vrouwenwielerploeg van Team Jumbo-Visma. Het Nederlandse regenkleding, fietstassen en fietskledingmerk breidt haar activiteiten als vaste kledingpartner van Team Jumbo-Visma daarmee verder uit. AGU zorgt ervoor dat ook de vrouwenploeg in de snelste kleding rijdt. De producten worden in nauwe samenwerking met de rensters ontwikkeld. AGU voorziet de rensters van wielerkleding, accessoires, zonnebrillen en casual kleding.

De afgelopen maanden heeft AGU in nauwe samenwerking met de rensters de kleding en accessoires voor het team ontwikkeld. Om ervoor te zorgen dat ook zij in de snelste kleding rijden, is de kleding uitgebreid en nauwkeurig getest in windtunnels. Sinds januari 2019 is AGU kledingpartner van Team Jumbo-Visma. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat het contract een jaar later al werd omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Nu de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma in 2021 ook is gestart, breidt AGU haar activiteiten als kledingpartner uit.

Richard Plugge, directeur Team Jumbo-Visma: “De afgelopen jaren heeft AGU zich als kledingpartner van de mannenwielerploeg bewezen door onze renners telkens te voorzien van de snelste kleding. AGU is niet alleen partner van onze WorldTour ploeg, maar ook van het Development Team, onze verenigingen en nu dus ook de vrouwenploeg. Ik vind het geweldig dat ook het net gestarte damesteam in de snelste kleding kan rijden. Dat vinden de rensters zelf trouwens ook, Marianne Vos en haar teamgenoten zijn ontzettend enthousiast.”

Geen shrink it and pink it

AGU is blij dat het de activiteiten als kledingpartner uit kan breiden met kleding en accessoires voor dames. Het ontwikkelen van speciale damesfietskleding is een van de speerpunten van het merk. Bjorn Jeurissen, CEO van AGU: “De afgelopen jaren hebben we samen met Team Jumbo-Visma en onze partners keihard gewerkt aan het steeds verder innoveren van de fietskleding van de mannenploeg. Met als resultaat de meest hoogwaardige, innovatieve en aerodynamische fietskleding die optimaal comfort biedt tijdens hun trainingen en races. We zijn ontzettend blij dat we hetzelfde kunnen gaan doen met én voor de damesploeg. AGU zet al jaren in op een zo uitgebreid mogelijk aanbod aan damesfietskleding. Wij doen niet aan shrink it and pink it, ofwel het vrouwelijker maken van de producten voor mannen, maar ontwikkelen producten die speciaal afgestemd zijn op damesfietsers.”

Speciale zeem in fietsbroeken

De fietskleding van de damesploeg verschilt op veel vlakken van die van de mannelijke renners. Zo zijn de patronen die gebruikt worden specifiek geschikt voor dames, bevatten de shirts een tailleband die de druk in de taille verlaagt en wordt er een speciale zeem in de fietsbroeken toegevoegd. Ook ontwikkelt AGU een aantal items specifiek voor de vrouwenploeg, zoals een aangepast sprintpak en een salopette. De producten die AGU met en voor de dames van Team Jumbo-Visma ontwikkelt, zijn ook beschikbaar voor recreatieve fietssters via de website van AGU en speciale verkooppunten.


NIETS MISSEN VAN AGU?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste onze aanbiedingen, nieuwe collecties en nieuws over AGU. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan onze e-mails.